Nu in de zalen (6 mei)

Nu in de zalen (6 mei)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Big Game

Big Game

In het spectaculaire actie-avontuur Big Game ontsnapt de president van de Verenigde Staten (Samuel L. Jackson) ternauwernood aan een terroristische aanslag op zijn regeringsvliegtuig.
 
Als hij met een vluchtcapsule in de uitstrekte bossen van Scandinavië landt, is de president aangewezen op hulp uit onverwachte hoek. Hij wordt namelijk  gevonden door de jonge Oskari (Onni Tommola), die met pijl en boog in zijn eentje het bos ingestuurd is om zich te bewijzen als jager.
 
Terwijl de CIA en het leger een gigantische zoektocht op touw zetten, is het aan de Finse tiener om de machtigste man ter wereld uit de handen van terroristen te houden.

Regie: Jalmari Helander
Cast: Samuel L. Jackson, Ray Stevenson, Ted Levine, Felicity Huffman
Genre: actie, avontuur

Deze film kreeg een score van 6,8 op IMDb


Doe mee aan onze wedstrijd en win duotickets voor de film Big Game!

The Longest Ride

The Longest Ride

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira's herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Regie: Nicholas Sparks
Cast: Britt Robertson, Oona Chaplina, Scott Eastwood
Genre: drama

Deze film kreeg een score van 7,2 op IMDb

Dark Places

Dark Places

1985. Libby Day is 8 jaar wanneer haar moeder en zussen vermoord worden. Haar getuigenis wijst haar broer Ben, 16 jaar, aan als dader. 30 jaar later overtuigen een aantal amateur onderzoekers, die zichzelf de Kill Club noemen, haar om zich opnieuw te verdiepen in haar herinnering van de gebeurtenissen van die nacht. Een nieuwe waarheid dringt zich op, en de getuigenis die geleid heeft tot de veroordeling van haar broer wordt in vraag gesteld.

Regie: Gilles Paquet-Brenner
Cast: Chloë Moretz, Charlize Theron, Christina Hendricks
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 6,5 op IMDb

La Tierra Roja

La Tierra Roja

Pierre wordt door een multinational in Misiones, in het noorden van Argentinië, aangesteld om de ontbossing en het planten van nieuwe dennen te beheren. Als rugbyliefhebber leidt hij ook het jonge lokale team 'Los Carpinchos'. Pierre heeft geen morele bezwaren; hij haalt de bomen neer, verbrandt ze en dumpt agro-giftige producten op deze vruchtbare grond om de winsten van zijn bedrijf op te drijven. In Misiones zijn er talloze misvormde baby's, geestelijk gehandicapte kinderen en kankerpatiëntjes omwille van het gebruik van deze agro-toxische producten. Ondertussen broedt een beweging van verontwaardiging onder de lokale bevolking en Pierre ziet sommige van zijn eigen werknemers vertrekken. Pierre is ook verliefd op Ana, een jonge activistische lerares, die partij kiest voor de bevolking. In het nauw gedreven, zal ook Pierre partij moeten kiezen.

Regisseur: Diego Martinez Vignatti
Cast: Geert Van Rampelberg, Eugenia Ramirez Miori, Jorge Aranda
Genre: drama

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

Regisseur: Joss Whedon
Cast: James Spader, Mark Ruffalo, Chris Evans
Genre: actie, science-fiction, fantasy

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Top 5: 2. Fast & Furious 7


Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks.

Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 3. Home

Top 5: 3. Home

Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Top 5: 4. Suite Française

Top 5: 4. Suite Française

In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier (Michelle Williams) samen met haar dominante schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, worden Lucille en haar schoonmoeder verplicht officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) te huisvesten. Hoewel Lucille aanvankelijk probeert de aanwezigheid van de Duitse soldaat te negeren, voelt ze zich al snel tot de man aangetrokken.  
De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Irene Nemirovsky. Irene schreef dit bijzonder straffe verhaal in de eerste jaren van de oorlog, ze stierf uiteindelijk in een concentratiekamp.

Regisseur: Saul Dibb
Cast: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Margot Robbie, Sam Riley
Genre: drama, romantiek

Top 5: 5. Focus

Top 5: 5. Focus

“Het gaat om afleiden. Het gaat om focus. De hersenen zijn te langzaam om te multitasken. Maak daar gebruik van.” Nicky, een meester op het gebied van misleiding, krijg een relatie met de nieuwbakken oplichtster Jess. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, maar Jess gooit al zijn plannen in de war waardoor de doortrapte oplichter volledig van de wijs raakt.

Regie: Glenn Ficcara
Cast: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro
Genre: romantische komedie

Deze film heeft een score van 6,7 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook