Nu in de zalen (13 mei)

Nu in de zalen (13 mei)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Zin om gratis naar de film te gaan? Doe mee aan onze Pay&Go wedstrijd en maak kans op een van de 200 duotickets!

Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road

Dit apocalyptisch verhaal neemt ons mee naar de wereld van Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Hij komt in contact met een groep die door het Wasteland trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Regie: George Miller
Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz
Genre: Actie, Science-Fiction, Avontuur

The Farewell Party

The Farewell Party

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwen een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.

Regie: Sharon Maymon en Tal Granit
Cast: Ze’ev Revach, Levana Finkelshtein, Aliza Rosen
Genre: Drama

Deze film heeft een score van 7,5 op IMDb

Refugiado

Refugiado

De 7-jarige Mathias en zijn moeder moeten hals over kop hun huis ontvluchten om aan de gewelddadige greep van Mathias' vader te ontsnappen. De tijd dringt voor deze vluchtelingen om een schuilplaats te vinden en een nieuw leven te beginnen.

Regie: Diego Lerman
Cast: Julieta Díaz, Sebastián Molinaro, Marta Lubos
Genre: Drama

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

Regisseur: Joss Whedon
Cast: James Spader, Mark Ruffalo, Chris Evans
Genre: actie, science-fiction, fantasy

Deze film heeft een score van 8,1 op IMDb

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks. Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 3. Home

Top 5: 3. Home

Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb.

Top 5: 4.Ouija

Top 5: 4.Ouija

In Ouija wordt een groep vrienden geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud geestenbord gebruiken.

Regie: Mcg
Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 4,4 op IMDb

Top 5: 5. Suite Française

Top 5: 5. Suite Française

In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier (Michelle Williams) samen met haar dominante schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, worden Lucille en haar schoonmoeder verplicht officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) te huisvesten. Hoewel Lucille aanvankelijk probeert de aanwezigheid van de Duitse soldaat te negeren, voelt ze zich al snel tot de man aangetrokken.  
De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Irene Nemirovsky. Irene schreef dit bijzonder straffe verhaal in de eerste jaren van de oorlog, ze stierf uiteindelijk in een concentratiekamp.

Regisseur: Saul Dibb
Cast: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Margot Robbie, Sam Riley
Genre: drama, romantiek

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook