Nu in de zalen (20 mei)

Nu in de zalen (20 mei)


In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Project T

Project T


Disney Project T is een meeslepend en mysterieus avontuur van Brad Bird, met George Clooney in de hoofdrol. Frank (George Clooney) is een voormalig wetenschappelijk wonderkind die gebukt gaat onder teleurstellingen; Casey (Britt Robertson) is een nieuwgierige tiener met een grote interesse in de wetenschap. Samen gaan ze op missie: ze willen de geheimen onthullen die schuilen achter het mysterieuze Tomorrowland, een plaats die zich in een andere dimensie bevindt en alleen maar lijkt te bestaan in hun herinneringen. Hun gedeelde missie en lot zal de wereld - en hun eigen toekomst - voorgoed veranderen.
 
Het scenario van Disney Project T werd geschreven door Brad Bird en Damon Lindelof (medeschrijver van "Lost") en is gebaseerd op een verhaal die zij samen schreven met Jeff Jensen. Disney Project T neemt kijkers mee op een ongelooflijke reis naar een wereld waar dromen de bovenhand nemen en het avontuur nooit stopt.

Regie: Brad Bird
Cast: George Clooney, Hugh Laurie, Brittany Robertson
Genre: science-fiction

Far From the Madding Crowd

Far From the Madding Crowd


Far from the Madding Crowd gaat over de onafhankelijke, mooie en eigenzinnige Bathsheba Everden (Carey Mulligan) en de drie totaal verschillende mannen in haar leven: Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), een schapenhouder die gefascineerd is door haar halsstarrigheid; Frank Troy (Tom Sturridge), een knappe en roekeloze sergeant; en William Boldwood (Michael Sheen), een rijke, oudere vrijgezel. Dit tijdloze verhaal over de keuzes en passies van Bathsheba laat zien hoe je door veerkracht en volharding tegenslagen overwint.

De film is gebaseerd op de literaire klassieker van Thomas Hardy.

Regie: Thomas Vinterberg
Cast: Matthias Schoenaerts, Juno Temple, Carey Mulligan,  Michael Sheen
Genre: Drama

Deze film kreeg een score van 7,2 op IMDb.

She’s Funny That Way

She’s Funny That Way


De getrouwde Broadway-regisseur Arnold (Owen Wilson) brengt de nacht door met een jonge prostituee, Izzy (Imogen Poots). Zij wil dolgraag actrice worden en Arnold besluit Izzy fors te betalen om haar op weg te helpen. Dat gaat sneller dan gedacht; de volgende dag belandt Izzy bij een auditie voor Arnolds nieuwe stuk en krijgt ze de rol aangeboden door toneelschrijver Joshua (Will Forte).  Arnold besluit voor zijn vrouw (Kathryn Hahn) geheim te houden dat hij Izzy al kende. Tegelijk wordt Joshua verliefd op Izzy, terwijl hij een relatie heeft met Jane (Jennifer Aniston), de therapeute van Izzy...  Naarmate het aantal ontmoetingen en geheimen elkaar in rap tempo opvolgen, loopt de hachelijke situatie compleet uit de hand.

Regie: Peter Bogdanovich
Cast: Jennifer Aniston, Imogen Poots, Will Forte
Genre: Komedie

Deze film kreeg een score van 6,7 op IMDb.

De Surprise

De Surprise


Multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) wordt voor het eerst in zijn leven verliefd op de mooie Anne (Georgina Verbaan). Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk.

Regie: Mike van Diem
Cast: Jeroen van Koningsbrugge, Georgina Verbaan, Jan Decleir
Genre: Romantiek, komedie

The Look of Silence

The Look of Silence


Door 'The Act of Killing', Joshua Oppenheimer's film over de daders van de genocide in Indonesië, ontdekt een familie overlevenden de identiteit van de man die hun zoon vermoordde. De jongste broer is vastberaden om de stilte en de angst die heerst onder de overlevenden te doorbreken en confronteert de moordenaars van zijn broer met het verleden - wat onvoorstelbaar is in een land waar moordenaars jarenlang ongestoord aan de macht blijven.

Regie: Joshua Oppenheimer
Genre: Documentaire

Deze film kreeg een score van 8,4 op IMDb

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron


Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

Regisseur: Joss Whedon
Cast: James Spader, Mark Ruffalo, Chris Evans
Genre: actie, science-fiction, fantasy

Deze film heeft een score van 8,1 op IMDb

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Top 5: 2. Fast & Furious 7


Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks. Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 3. Home

Top 5: 3. Home


Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb.

Top 5: 4.Ouija

Top 5: 4.Ouija


In Ouija wordt een groep vrienden geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud geestenbord gebruiken.

Regie: Mcg
Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 4,4 op IMDb

Top 5: 5. Suite Française

Top 5: 5. Suite Française


In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier (Michelle Williams) samen met haar dominante schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, worden Lucille en haar schoonmoeder verplicht officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) te huisvesten. Hoewel Lucille aanvankelijk probeert de aanwezigheid van de Duitse soldaat te negeren, voelt ze zich al snel tot de man aangetrokken.  
De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Irene Nemirovsky. Irene schreef dit bijzonder straffe verhaal in de eerste jaren van de oorlog, ze stierf uiteindelijk in een concentratiekamp.

Regisseur: Saul Dibb
Cast: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Margot Robbie, Sam Riley
Genre: drama, romantiek

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook