5 redenen om Birdman te bekijken op Proximus TV

5 redenen om Birdman te bekijken op Proximus TV

Birdman vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit was hij wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt met een toneelstuk op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen. Wij leggen uit waarom je deze geweldige film niet mag missen!

Met Michael Keaton, Naomi Watts, Edward Norton, …

Birdman is binnenkort beschikbaar op Proximus TV

Acteurs

Acteurs

Michael Keaton zet een grandioze Riggan Thomson neer, een acteur die z’n hoogtepunt voorbij is en het daar lang niet makkelijk mee heeft. Misschien wel de beste rol uit Keatons carrière, maar wie dacht dat hij de enige is die schittert, heeft het goed mis: de acteurs leveren stuk voor stuk uitmuntende prestaties af. Keaton zorgt samen met Naomi Watts, die een ambitieuze actrice speelt (zoals ze dat al deed in ‘Mulholland Drive’ van David Lynch), voor vonken en ook Zach Galifianakis en Edward Norton laten zich allesbehalve onbetuigd.

Kritiek

Kritiek

Birdman speelt zich af achter de schermen van een toneelstuk op Broadway en is een genadeloze satire, die het wereldje een spiegel wil voorhouden. IJdele acteurs die enkel met zichzelf bezig zijn of de pedalen lichtjes verliezen, het donkere kantje van de roem, carrières die op een laag pitje staan en de impact van Twitter: Regisseur Alejandro González Iñárritu draait er zijn hand niet voor om.

Mix van fictie en realiteit

Mix van fictie en realiteit

Het verhaal van Riggan Thomson is duidelijk gebaseerd op dat van Michael Keaton. Begin jaren negentig schitterde hij op het witte doek en we kennen hem allemaal van zijn iconische rol als Batman, een film waarnaar ‘Birdman’ verwijst. Daarna werd het stil rond Keaton, tot nu dus. Of hoe vergankelijk een acteercarrière kan zijn.

Regisseur

Regisseur

‘Birdman’ is op een geweldige manier in beeld gebracht. Iñárritu laat ons de personages van op hun rug volgen, door de wandelgangen en achter de schermen van het toneelhuis, wat soms een enigszins claustrofobisch gevoel geeft. Het lijkt erop alsof de film in één take is opgenomen, maar dat is niet zo.

Een film om u tegen te zeggen

Een film om u tegen te zeggen

‘Birdman’ is niet alleen een drama en een genadeloze satire, het is ook een geniale zwarte komedie met heel wat gedenkwaardige scènes. Bijvoorbeeld die waarin Thomson in zijn witte onderbroek over Times Square loopt op zoek naar de ingang van het theatergebouw. Een film die het bekijken meer dan waard is en menigeen zal verbazen, dat staat vast. En die Oscars waren meer dan verdiend!

Birdman is binnenkort beschikbaar op Proximus TV

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook