Nu in de zalen (3 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Danny Collins

Danny Collins

In het regiedebuut van Dan Fogelman (Crazy, Stupid, Love, Last Vegas) volgen we Danny Collins (Al Pacino), die op zijn 64ste verjaardag een brief ontvangt van zijn manager (Christopher Plummer), geschreven door zijn held John Lennon. De brief die hij 45 jaar geleden had moeten krijgen, spoort hem aan om zijn leven te beteren. Hij laat zijn luxeleventje achter en begint de muziek te maken die hij altijd al had willen maken. Hij verhuist naar een klein hotel in New Jersey, waar hij bevriend raakt met de eigenares (Annette Bening). Daar gaat hij op zoek naar zijn 40-jarige zoon Tom (Bobby Cannavale) met wie hij nog nooit gesproken heeft. Wanneer hij kennis maakt met Tom en zijn vrouw (Jennifer Garner), ervaart hij het leven zonder de schijn van rock 'n roll. Hij ontdekt, in Lennon's woorden, "Love... is all that matters".

Regie: Dan Fogelman
Cast: Melissa Benoist, Al Pacino, Jennifer Garner, Christopher Plummer
Genre: dramatische komedie

Deze film kreeg een score van 7,4 op IMDb

Spy

Spy

Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

The Absent One

The Absent One

In 1994 wordt een tweeling in een zomerhuisje gevonden. Ze zijn op gruwelijke wijze vermoord. Alles wijst in de richting van een groepje upper class studenten uit een nabij internaat, tot de zaak abrupt wordt afgesloten wanneer een van de dorpsbewoners schuldig pleit.

20 jaar later krijgt Carl Mørck het dossier in handen en vermoedt dat er een luchtje aan de zaak zit. Samen met Assad heropent hij het onderzoek, wat hen uiteindelijk leidt naar Kimmie, een meisje dat al vermist is sinds de dag van de moord.

Regie: Mikkel Norgaard
Cast: Pilou Asbaekn, Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares
Genre: politie, thriller

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Top 5: 1. Avengers 2: Age of Ultron

Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden. Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt. Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

Regisseur: Joss Whedon
Cast: James Spader, Mark Ruffalo, Chris Evans
Genre: actie, science-fiction, fantasy

Deze film heeft een score van 8,1 op IMDb

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Top 5: 2. Fast & Furious 7

Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks. Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 3. Home

Top 5: 3. Home

Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb.

Top 5: 4.Ouija

Top 5: 4.Ouija

In Ouija wordt een groep vrienden geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud geestenbord gebruiken.

Regie: Mcg
Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 4,4 op IMDb

Top 5: 5. Suite Française

Top 5: 5. Suite Française

In het door de Nazi’s bezette Frankrijk wacht Lucille Angellier (Michelle Williams) samen met haar dominante schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) op nieuws van haar echtgenoot, die een krijgsgevangene is. Wanneer Duitse soldaten in het dorp arriveren, worden Lucille en haar schoonmoeder verplicht officier Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) te huisvesten. Hoewel Lucille aanvankelijk probeert de aanwezigheid van de Duitse soldaat te negeren, voelt ze zich al snel tot de man aangetrokken.  
De film is gebaseerd op de gelijknamige wereldwijde bestseller van Irene Nemirovsky. Irene schreef dit bijzonder straffe verhaal in de eerste jaren van de oorlog, ze stierf uiteindelijk in een concentratiekamp.

Regisseur: Saul Dibb
Cast: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts, Margot Robbie, Sam Riley
Genre: drama, romantiek

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook