Nu in de zalen (17 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Age of Adaline

The Age of Adaline


Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren '30.  
Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter  bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen.  

Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis  en een weekend bij zijn ouders  doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Regie: Lee Toland Krieger
Cast: Blake Lively, Ellen Burstyn, Michiel Huisman, Harrison Ford, Kathy Baker
Genre: drama, romantisch

Deze film kreeg een score van 7,3 op IMDb

Kidnapping Mr. Heineken

Kidnapping Mr. Heineken


Kidnapping Mr. Heineken vertelt het verhaal van de meest geruchtmakende ontvoering van de 21ste eeuw met de hoogste losgeld eis die ooit is betaald in die tijd. Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, worden in 1983 gekidnapt en vrijgelaten nadat er een bedrag van 35 miljoen gulden is betaald. Een groot deel van het losgeld is nooit terug gevonden.

Regie: Daniel Alfredson
Cast: Sam Worthington, Anthony Hopkins, Jim Sturgess
Genre: thriller

Deze film kreeg een score van 6,1 op IMDb

Poltergeist

Poltergeist


De legendarische filmmaker Sam Raimi en regisseur Gil Kenan komen met een eigentijdse versie van de klassieker over het gezin wiens huis bezeten is door boze geesten. Als de angstaanjagende verschijningen de jongste dochter gevangen nemen, slaan de gezinsleden de handen ineen om te voorkomen dat ze voorgoed verdwijnt.

Regie: Gil Kenan
Cast: Sam Rockwell, Jared Harris, Rosemarie DeWitt
Genre: horror, thriller

Deze film kreeg een score van 5,2 op IMDb

Paul Blart: Mall Cop 2

Paul Blart: Mall Cop 2


Nadat hij zes jaar lang als veiligheidsagent van een winkelcentrum werkte, is Paul Blart toe aan een vakantie. Samen met zijn dochter Maya trekt hij naar Las Vegas. Maar wanneer hij daar een criminele bende op het spoor komt roept de plicht en is het aan hem om de criminelen te stoppen.

Regie: Andy Fickman
Cast: Kevin James, Raini Rodriguez, David Henrie
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 4,0 op IMDb

Top 5: 1. Psy

Top 5: 1. Psy


Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 2.San Andreas

Top 5: 2.San Andreas


De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar wanneer Californië getroffen wordt door een allesverwoestende aardbeving. Een reddingshelikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw reizen van Los Angeles naar San Fransisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin van een heus avontuur. Net wanneer ze denken dat alles achter de rug is, moet het ergste nog komen.

Regie: Brad Peyton
Cast: Alexandra Daddario, Dwayne Johnson, Iaon Gruffudd, Carla Gugino, Paul Giamatti
Genre: Thriller, drama, actie

Top 5: 3. Mad Max: Fury Road

Top 5: 3. Mad Max: Fury Road


Dit apocalyptisch verhaal neemt ons mee naar de wereld van Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Hij komt in contact met een groep die door het Wasteland trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Regie: George Miller
Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz
Genre: Actie, Science-Fiction, Avontuur

Top 5: 4. Project T

Top 5: 4. Project T


Disney Project T is een meeslepend en mysterieus avontuur van Brad Bird, met George Clooney in de hoofdrol. Frank (George Clooney) is een voormalig wetenschappelijk wonderkind die gebukt gaat onder teleurstellingen; Casey (Britt Robertson) is een nieuwgierige tiener met een grote interesse in de wetenschap. Samen gaan ze op missie: ze willen de geheimen onthullen die schuilen achter het mysterieuze Tomorrowland, een plaats die zich in een andere dimensie bevindt en alleen maar lijkt te bestaan in hun herinneringen. Hun gedeelde missie en lot zal de wereld - en hun eigen toekomst - voorgoed veranderen.
 
Het scenario van Disney Project T werd geschreven door Brad Bird en Damon Lindelof (medeschrijver van "Lost") en is gebaseerd op een verhaal die zij samen schreven met Jeff Jensen. Disney Project T neemt kijkers mee op een ongelooflijke reis naar een wereld waar dromen de bovenhand nemen en het avontuur nooit stopt.

Regie: Brad Bird
Cast: George Clooney, Hugh Laurie, Brittany Robertson
Genre: science-fiction

Top 5: 5. Jurassic World

Top 5: 5. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen…

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook