Nu in de zalen (24 juni)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Inside Out

Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8,9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

The Gunman

The Gunman


Ex-commando Jim Terrier is huurmoordenaar.  Hij besluit om met zichzelf in het reine te komen door zich in te zetten voor een humanitaire organisatie in Afrika. Wanneer zijn vroegere werkgever hem uit de weg wil ruimen, ziet Jim zich gedwongen om de wapens weer op te nemen. Het loopt uit op een race tegen de klok die hem naar alle uithoeken van Europa voert. Hij weet dat er maar één manier is om er levend uit te komen: één van de machtigste organisaties ter wereld vernietigen...

Regie: Pierre Morel
Cast: Sean Penn, Javier Bardem, Idris Elba
Genre: actie, politie, drama

Deze film heeft een score van 5,6 op IMDb

Doe ook mee aan onze wedstrijd!

Entourage

Entourage


Filmster Vincent Chase en zijn makkers Eric, Turtle en Johnny zijn terug, en weer helemaal 'back in business' met superagent, tegenwoordig studiobaas, Ari Gold. Ook al hebben ze nu andere ambities, hun band is nog steeds even sterk, terwijl ze zich een weg banen door het onvoorspelbare en bikkelharde Hollywood.

Regie: Doug Ellin
Cast: Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Billy Bob Thornton, Haley Joel Osment, Perrey Reeves, Emmanuelle Chriqui, Rhys Coiro, Debi Mazar, Rex Lee, Constance Zimmer, Nora Dunn.
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Code M

Code M


In Code M neemt de eigenwijze Isabel (11 jaar) na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D'Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met haar neef Rik (13 jaar) en vriend Jules (12 jaar) begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, maar al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen en wie heeft er een dubbele agenda?

Regie: Dennis Bots
Cast: Derek de Lint, Peter Paul Muller, Senna Borsato
Genre: familie, avontuur

Top 5: 1. Jurassic World

Top 5: 1. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen…

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Top 5: 2. Spy

Top 5: 2. Spy


Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 3. San Adreas

Top 5: 3. San Adreas


De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar wanneer Californië getroffen wordt door een allesverwoestende aardbeving. Een reddingshelikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw reizen van Los Angeles naar San Fransisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin van een heus avontuur. Net wanneer ze denken dat alles achter de rug is, moet het ergste nog komen.

Regie: Brad Peyton
Cast: Alexandra Daddario, Dwayne Johnson, Iaon Gruffudd, Carla Gugino, Paul Giamatti
Genre: Thriller, drama, actie

Top 5: 4. Mad Max: Fury Road

Top 5: 4. Mad Max: Fury Road


Dit apocalyptisch verhaal neemt ons mee naar de wereld van Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Hij komt in contact met een groep die door het Wasteland trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Regie: George Miller
Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz
Genre: Actie, Science-Fiction, Avontuur

Top 5: 5. Project T

Top 5: 5. Project T

Project T

Disney Project T is een meeslepend en mysterieus avontuur van Brad Bird, met George Clooney in de hoofdrol. Frank (George Clooney) is een voormalig wetenschappelijk wonderkind die gebukt gaat onder teleurstellingen; Casey (Britt Robertson) is een nieuwgierige tiener met een grote interesse in de wetenschap. Samen gaan ze op missie: ze willen de geheimen onthullen die schuilen achter het mysterieuze Tomorrowland, een plaats die zich in een andere dimensie bevindt en alleen maar lijkt te bestaan in hun herinneringen. Hun gedeelde missie en lot zal de wereld - en hun eigen toekomst - voorgoed veranderen.
 
Het scenario van Disney Project T werd geschreven door Brad Bird en Damon Lindelof (medeschrijver van "Lost") en is gebaseerd op een verhaal die zij samen schreven met Jeff Jensen. Disney Project T neemt kijkers mee op een ongelooflijke reis naar een wereld waar dromen de bovenhand nemen en het avontuur nooit stopt.

Regie: Brad Bird
Cast: George Clooney, Hugh Laurie, Brittany Robertson
Genre: science-fiction

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook