Nu in de zalen (1 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Terminator Genisys

Terminator Genisys


Het is 2029. John Connor, de leider van het verzet, gaat door met de oorlog tegen de machines. Tijdens de aanval in Los Angeles begint de angst van John voor de onbekende toekomst te groeien, wanneer TECOM spionnen een nieuw plot van SkyNet onthullen dat hem zal aanvallen op beide fronten; in zowel het verleden als de toekomst en wat de oorlogvoering voor altijd zal veranderen.

Regisseur : Alan Taylor
Cast : Arnold Schwarzenegger, Emelia Clarke, Jason Clarke
Genre : Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Lee & Cindy C.

Lee & Cindy C.


Op 1 juli komt de eerste langspeelfilm van Stany Crets uit in de bioscoop, de zomerse komedie "Lee & Cindy C". Lee besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangsclown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz.

Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk...
Lee and Cindy C. is een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie en onvoorspelbare liefde.

Regie : Stany Crets
Cast: Ann Van den Broeck, Bert Verbeke, Jaak Van Assche, Ruth Beeckmans, Nathalie Meskens, Rik Verheye, Nico Sturm
Genre : Komedie

Doe ook mee aan onze wedstrijd!

Les Profs 2

Les Profs 2


"Les Profs" zijn terug! En deze keer laten ze hun onderwijstechnieken los op England's finest!

Regie: Pierre-François Martin-Laval
Cast : Kev Adams, Didier Bourdon, Isabelle Nanty
Genre: Komedie

The King's Gardens

The King's Gardens


The King's Gardens speelt zich af in het jaar 1684. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV (een rol van regisseur Alan Rickman zelf) vraagt de befaamde tuinarchitect André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts) om de tuinen van Versailles te ontwerpen. Le Nôtre neemt de nog onbekende hovenier Sabine De Barra (Kate Winslet) in dienst voor de creatie van een prachtige fontein die één van de blikvangers van de tuinen moet worden. Het is een grote gok, maar Le Nôtre volgt zijn intuïtie. Ondanks dat De Barra als vrouw van het platteland door de heersende etiquette een achterstand heeft aan het hof, vecht ze zich een weg naar boven. Doordat ze intens samenwerken aan hun passie, groeien ook de aantrekkingskracht en de liefde tussen deze sterke vrouw en haar werkgever.

Regie: Alan Rickman
Cast: Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman
Genre: Drama, Historische film, Romantisch

Deze film kreeg een score van 6,3 op IMDb

Top 5: 1. Jurassic World

Top 5: 1. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen...

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Top 5: 2. Spy

Top 5: 2. Spy


Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 3. San Adreas

Top 5: 3. San Adreas


De beruchte San Andreasbreuk maakt zijn gevreesde reputatie waar wanneer Californië getroffen wordt door een allesverwoestende aardbeving. Een reddingshelikopterpiloot (Dwayne Johnson) en zijn van hem vervreemde vrouw reizen van Los Angeles naar San Fransisco, om hun enige dochter te redden. Hun gevaarlijke reis naar het noorden is slechts het begin van een heus avontuur. Net wanneer ze denken dat alles achter de rug is, moet het ergste nog komen.

Regie: Brad Peyton
Cast: Alexandra Daddario, Dwayne Johnson, Iaon Gruffudd, Carla Gugino, Paul Giamatti
Genre: Thriller, drama, actie

Deze film kreeg een score van 6,6 op IMDb

Top 5: 4. Mad Max: Fury Road

Top 5: 4. Mad Max: Fury Road


Dit apocalyptisch verhaal neemt ons mee naar de wereld van Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Hij komt in contact met een groep die door het Wasteland trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Regie: George Miller
Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoë Kravitz
Genre: Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film kreeg een score van 8,5 op IMDb

Top 5: 5. Project T

Top 5: 5. Project T


Disney Project T is een meeslepend en mysterieus avontuur van Brad Bird, met George Clooney in de hoofdrol. Frank (George Clooney) is een voormalig wetenschappelijk wonderkind die gebukt gaat onder teleurstellingen; Casey (Britt Robertson) is een nieuwgierige tiener met een grote interesse in de wetenschap. Samen gaan ze op missie: ze willen de geheimen onthullen die schuilen achter het mysterieuze Tomorrowland, een plaats die zich in een andere dimensie bevindt en alleen maar lijkt te bestaan in hun herinneringen. Hun gedeelde missie en lot zal de wereld - en hun eigen toekomst - voorgoed veranderen.
 
Het scenario van Disney Project T werd geschreven door Brad Bird en Damon Lindelof (medeschrijver van "Lost") en is gebaseerd op een verhaal die zij samen schreven met Jeff Jensen. Disney Project T neemt kijkers mee op een ongelooflijke reis naar een wereld waar dromen de bovenhand nemen en het avontuur nooit stopt.

Regie: Brad Bird
Cast: George Clooney, Hugh Laurie, Brittany Robertson
Genre: science-fiction

Deze film kreeg een score van 6,7 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook