Nu in de zalen (8 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

De Minions

De Minions


De Minions bestaan al sinds het begin van de evolutie. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich te isoleren van de wereld en te verkassen naar Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze besluiten daarom een nieuwe te gaan zoeken.

Regisseurs : Kyla Balda & Pierre Coffin
Stemmencast : Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan
Genre : Familie, Komedie, Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7 op IMDb

A Love You

A Love You


Na een onvergetelijke nacht met een onbekende vrouw, wordt Manu wakker met een boodschap op zijn arm om zijn one night stand in Avignon te ontmoeten. Ervan overtuigd dat het om de liefde van zijn leven gaat, neemt Manu zijn beste vriend Fred mee op sleeptouw...

Regisseur: Paul Lefèvre
Cast : Antoine Gouy, Paul Lefèvre, Fanny Valette
Genre: Komedie

Amy

Amy


De talentvolle Amy Winehouse, gezegend met een unieke stem, is op korte tijd uitgegroeid tot een legende. Zoals een rasechte jazzartieste beaamt, vertaalde ze treffend haar eigen gebreken in haar teksten en optredens. Deze combinatie van rauwe eerlijkheid en talent zorgde voor vele populaire muzieknummers uit onze geschiedenis.
 
De permanente media-aandacht, het compliceerde leven van een buitengewoon succesbestaan en een heel onstabiele levensstijl veranderden het leven van Amy Winehouse echter in een kwetsbaar, geconstrueerd kaartenhuis. Aan dit kostbare talent kwam dan ook abrupt en vroegtijdig een einde.  

Met Amy's eigen woorden en onuitgegeven beelden vertelt Asif Kapadia (Senna, The Warrior) ons het verhaal van deze buitengewone artieste, bekroond met 6 Grammy Awards.

Regisseur : Asif Kapadia
Cast :  Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson, Pete Doherty, Tony Bennett, Blake Fielder-Civil
Genre : Biografie, Documentaire, Muziek

Deze film heeft een score van 7,5 op IMDb

Infinitely Polar Bear

Infinitely Polar Bear


'Infinitely Polar Bear is het hartverwarmende verhaal van Cameron (Mark Ruffalo), een vader met een bipolaire stoornis, die besluit de zorg van zijn twee dochters op zich te nemen zodat zijn vrouw Maggie (Zoe Saldana) haar studie kan afmaken in New York.  
Het huishouden runnen in combinatie met de zorg voor zijn dochters blijkt een hele opgave voor Cameron, maar zijn flamboyante en speelse levensstijl maakt hun gezinsleven tot een groot avontuur. Als er uit onverwachte hoek hulp komt, lijkt alles toch nog goed te komen...

Regie : Maya Forbes
Cast : Mark Ruffalo, Zoe Saldana, Imogene Wolodarsky
Genre : Drama, Komedie

Deze film heeft een score van 7,2 op IMDb

Magic Mike XXL

Magic Mike XXL


Drie jaar nadat Mike op zijn hoogtepunt het strippersleven vaarwel zei, besluiten de overgebleven leden van de Kings of Tampa ook de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: Nog één keer knallen in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike in de spotlights. Onderweg naar hun allerlaatste show, met stops in Jacksonville en Savannah waar ze oude kennissen ontmoeten en nieuwe vrienden maken, leren Mike en de mannen nieuwe moves en schudden ze op verrassende wijze het verleden van zich af.

Regisseur: Gregory Jacobs
Cast : Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello
Genre: Komedie

Top 5: 1. Jurassic World

Top 5: 1. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen...

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Top 5: 2. Inside Out

Top 5: 2. Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8,9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

Top 5: 3. Spy

Top 5: 3. Spy


Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 4. Entourage

Top 5: 4. Entourage


Filmster Vincent Chase en zijn makkers Eric, Turtle en Johnny zijn terug, en weer helemaal 'back in business' met superagent, tegenwoordig studiobaas, Ari Gold. Ook al hebben ze nu andere ambities, hun band is nog steeds even sterk, terwijl ze zich een weg banen door het onvoorspelbare en bikkelharde Hollywood.

Regie: Doug Ellin
Cast: Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon, Billy Bob Thornton, Haley Joel Osment, Perrey Reeves, Emmanuelle Chriqui, Rhys Coiro, Debi Mazar, Rex Lee, Constance Zimmer, Nora Dunn.
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 5. The Age of Adaline

Top 5: 5. The Age of Adaline


Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren '30.  
Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter  bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen.  

Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis  en een weekend bij zijn ouders  doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Regie: Lee Toland Krieger
Cast: Blake Lively, Ellen Burstyn, Michiel Huisman, Harrison Ford, Kathy Baker
Genre: drama, romantisch

Deze film kreeg een score van 7,3 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook