5 redenen om 'American Sniper' te bekijken op Proximus TV

5 redenen om 'American Sniper' te bekijken op Proximus TV


Nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV: American Sniper. Het oorlogsepos over ‘all American soldier’ Chris Kyle is beklijvend en lokte veel volk naar de bioscopen. Ondanks de kritiek die regisseur Clint Eastwood te slikken kreeg werd het een succes. Vijf redenen om ‘m te bekijken!

‘American Sniper’ is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening.

Acteurs

Acteurs


Clint Eastwood kon beroep doen op een batterij schitterende acteurs. In de eerste plaats Bradley Cooper, die op onnavolgbare wijze in de huid kruipt van scherpschutter Chris Kyle. Maar ook Sienna Miller (als zijn vrouw) en Kyle Gallner doen het uitstekend in dit oorlogsdrama.


Een beeld van de oorlog

Een beeld van de oorlog


‘American Sniper’ werd gefilmd in Los Angeles en in Marokko en brengt de slopende oorlogservaringen onverbloemd in beeld. De nadruk ligt vaak op het geweld en de manier waarop Kyle als een epische held werd afgeschilderd was sommige critici een doorn in het oog, maar het is niettemin een vakkundig ingeblikte prent waarvoor je aan het scherm gekluisterd blijft.

Regisseur

Regisseur © photonews


Clint Eastwood heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als acteur maar is ook een begenadigd regisseur. Hij tekende voor onder andere J. Edgar, Invictus en Million Dollar Baby. American Sniper is niet alleen een oorlogsfilm, maar ook met de opbouw zit het snor en hij is behoorlijk spannend. Eastwood slaagt erin het publiek de hele film lang aan het scherm gekluisterd te houden.

Subtiele kritiek

Subtiele kritiek


Er kwam weliswaar kritiek als zou ‘American Sniper’ een onverholen hommage zijn aan Kyle, die honderdzestig mensen om het leven bracht. Nationalistische gevoelens, de wij-tegen-hen-mentaliteit en indrukwekkende gevechtsscènes genoeg in deze tragische geschiedenis, inderdaad, maar veel kijkers misten de subtiele kritiek die in de film vervat zit. American Sniper laat duidelijk zien wat voor slopende gevolgen een oorlog heeft voor de betrokkenen. Kyle raakt verdwaasd en verliest de controle over zichzelf. ‘Je verwart oppoffering met egoïsme’: zo drukt zijn echtgenote (een rol van Sienna Miller) het op een gegeven moment uit.

Bekroond

Bekroond


De film werd door de critici positief onthaald. Er kwam een Oscar van voor beste geluidseffecten en de film kreeg onder andere ook een Critic’s Choice Award voor beste acteur in een actiefilm, die naar Bradley Cooper ging, en een National Board of Review Award voor beste regisseur, voor Clint Eastwood.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook