Nu in de zalen (15 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Ant-Man

Ant-Man


De volgende stap in het Marvel Cinematic Universe brengt één van de oprichters van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm in Marvel Studios' "Ant-Man", waarin de meesterdief Scott Lang zijn innerlijke held moet omarmen en zijn mentor Dr. Hank Pym moet helpen om het geheim achter het spectaculaire Ant-Man pak te beschermen tegen een nieuwe generatie bedreigingen.

Regie: Peyton Reed
Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8,1 op IMDb

Beestenboot

Beestenboot


Dave en zijn zoon Finny (8) zijn Nestertjes, een zeer zeldzaam dierenras dat nergens goed voor schijnt te zijn. Wanneer het gerucht de ronde doet dat een zondvloed de hele aarde onder water zal zetten, slaan ze op de vlucht. Er is een grote beestenboot gebouwd waarop alle dieren die hun nut voor het dierenrijk kunnen bewijzen een plaatsje krijgen en zo de zondvloed zullen kunnen overleven.  
Dave en Finny geraken op tijd tot bij de boot, maar hoe bewijs je als Nestorian dat je nuttig bent? Met een list geraken onze helden toch op de boot, maar wanneer die eindelijk vertrekt, vallen Finny en zijn nieuwe vriendinnetje Leah overboord. Ze zijn nu helemaal alleen op de wereld en de zondvloed komt steeds dichterbij, maar Finny en Leah blijven niet bij de pakken zitten.

Beestenboot is een grappige avonturenfilm waarin moed en vriendschap uiteindelijk alle problemen overwinnen.

Regie: Toby Genkel & Sean McCormack
Stemmencast: Sven De Ridder, Vic De wachter, Lucas van den Eynde
Genre: Animatiefilm

Insidious: Chapter 3

Insidious: Chapter 3


Het nieuwe hoofdstuk van de horror saga, geschreven en geregisseerd door Leigh Whannel. Insidious 3 keert terug naar de origine van de franchise, voor de bovennatuurlijke avonturen van de familie Lambert. Als een jonge puber (Stefanie Scott) ontdekt dat vreemde krachten haar in beslag nemen, doet ze beroep op Elise Rainer (Lin Shaye), een medium met een speciaal talent. Door te communiceren met de doden zal zij proberen Elise te bevrijden van de supernatuurlijke krachten.

Regie: Leigh Whannell
Cast: Dermot Mulroney, Lin Shaye, Stefanie Scott
Genre: Horror, Thriller

Deze film heeft een score van 6,4 op IMDb

Survivor

Survivor


Een Amerikaanse vrouw werkt in Londen op de ambassade. Als daar een bom ontploft, raakt ze verzeild in een plot vol samenzweringen, waardoor ze uiteindelijk een voortvluchtige wordt. Ze heeft tot Oudjaarsavond om haar hachje te redden en een andere aanval te voorkomen.

Regie: James McTeigue
Cast : Emma Thompson, Milla Jovovich, Dylan McDermott, Pierce Brosnan
Genre : Actie

Deze film heeft een score van 5,5 op IMDb

Woman in Gold

Woman in Gold


Wanneer de Joodse Maria (Mirren) vanwege het naderende naziregime moet vluchten naar Amerika, laat ze samen met haar familie alles achter. De familie raakt hierbij ook vijf belangrijke schilderijen kwijt. Na de oorlog eindigen de kunstwerken in de handen van de Oostenrijkse overheid, die ze tentoonstelt in diverse musea. Eén van vijf kunstwerken was het schilderij 'Portret van Adèle Bloch-Bauer I' van de beroemde Weense schilder Gustav Klimt. Wanneer Maria hierachter komt, slaat ze de handen ineen met de jonge advocaat Randol Schoenberg (Reynolds). Samen vechten ze ruim een decennium lang om de belangrijke stukken terug te krijgen. Het schilderij van Klimt werd in 2006 voor 135 miljoen Amerikaanse dollar geveild, waarmee het één van duurst geveilde schilderijen allertijden is. Woman is Gold is een ontroerend waargebeurd verhaal over de strijd van een oorlogsslachtoffer.

Regie: Simon Curtis
Cast: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl
Genre: Drama, Historische film  

Deze film heeft een score van 7,4 op IMDb

Top 5: 1. Jurassic World

Top 5: 1. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen...

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Top 5: 2. Inside Out

Top 5: 2. Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8,9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

Top 5: 3. Terminator Genisys

Top 5: 3. Terminator Genisys


Het is 2029. John Connor, de leider van het verzet, gaat door met de oorlog tegen de machines. Tijdens de aanval in Los Angeles begint de angst van John voor de onbekende toekomst te groeien, wanneer TECOM spionnen een nieuw plot van SkyNet onthullen dat hem zal aanvallen op beide fronten; in zowel het verleden als de toekomst en wat de oorlogvoering voor altijd zal veranderen.

Regisseur : Alan Taylor
Cast : Arnold Schwarzenegger, Emelia Clarke, Jason Clarke
Genre : Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 4. Spy

Top 5: 4. Spy


Susan Cooper is een pretentieloze analist bij de CIA en de miskende held achter vele gevaarlijke operaties. Maar als haar partner plotseling verdwijnt en een andere topagent in opspraak raakt, ruilt ze haar kantoorbaan voor die van infiltrant. Om de mensheid voor een ramp te behoeden, begeeft ze zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

Regie: Paul Feig
Cast: Rose Byrne, Melissa McCarthy, Jason Statham
Genre: komedie

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 5. The Age of Adaline

Top 5: 5. The Age of Adaline


Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren '30.  Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter  bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen.  Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis  en een weekend bij zijn ouders  doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Regie: Lee Toland Krieger
Cast: Blake Lively, Ellen Burstyn, Michiel Huisman, Harrison Ford, Kathy Baker
Genre: drama, romantisch

Deze film kreeg een score van 7,3 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook