5 redenen om Chappie te bekijken op Proximus TV

5 redenen om Chappie te bekijken op Proximus TV

In de nabije toekomst moet de robotpolitie de misdaad bestrijden. Een politierobot werd gestolen en geherprogrammeerd zodat hij kan denken, emoties kan voelen en vooral … overvallen kan plegen. In de ogen van de autoriteiten is Chappie een gevaar voor de mensheid. Hij moet dan ook uitgeschakeld worden … Chappie is een frisse mix van sciencefiction en entertainment, en je kan ‘m nu bekijken op Proximus TV.

Met Hugh Jackman, Sigourney Weaver, Dev Patel, …

Chappie is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Een vleugje humor

Een vleugje humor

Chappie zit boordevol bendegeweld en chaos, maar toch is regisseur Neill Blomkamp erin geslaagd om de film te kruiden met een snuifje humor om de toon wat lichtvoetiger te maken. Een paar gangsters die een robot proberen te leren hoe hij zich hip moet gedragen, het is bijna hilarisch te noemen.

Acteerprestaties

Acteerprestaties © photonews

De cast van Chappie bestaat uit topacteurs die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Hugh Jackman en Sigourney Weaver stellen zelden teleur en doen dat dus ook nu niet. Verder spelen Yolandi Visser en Ninja van het Zuid-Afrikaanse rapduo Die Antwoord een opmerkelijke rol.

Actie en spanning

Actie en spanning

Een andere grote troef van de film zijn de meeslepende actiescènes. Gevechten tussen bendes en robots die het moeten opnemen tegen grotere robots: het is allemaal behoorlijk knap in beeld gebracht en bovenal spannend. Soms redelijk gewelddadig, dat wel, maar dat is nodig om het verhaal onverbloemd op het witte doek te brengen.

Soundtrack

Soundtrack © photonews

Hans Zimmer tekende voor de soundtrack, en aangezien de Duitse componist wat betreft filmmuziek een indrukwekkend palmares heeft - hij tekende voor de soundtracks van onder meer As Good as it Gets, Inception, The Da Vinci Code en The Dark Knight Rises - weet je dat het ook op dat vlak goed zit. Electronische muziek en Zuidafrikaanse rap van artiesten als iFani, L-50 en Die Antwoord passen wonderwel bij het sfeertje dat in de film heerst.

De filmlocatie

De filmlocatie

De film werd gedraaid in Zuid-Afrika, het thuisland van Blomkamp, en die setting vormt een welkome afwisseling voor de doorsnee actiefilm die de Verenigde Staten als decor heeft.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook