Nu in de zalen (29 juli)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Paper Towns

Paper Towns


"Paper Towns" is een coming of age-verhaal over Quentin en zijn raadselachtige buurmeisje Margo, die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden. Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde.

Regisseur: Jake Schreier
Cast: Nat Wolff, Halston Sage, Cara Delevingne
Genre: Drama, Romantisch  

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

De Kleine Prins

De Kleine Prins


Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een levensplan. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

Regisseur: Mark Osborne
Stemmencast : Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard, Jeff Bridges
Genre: Fantasy, Animatiefilm  

Love

Love


Een ochtend op 1 januari. De telefoon rinkelt. Murphy, 25 jaar, wordt wakker naast zijn jonge vriendin en 2-jarig zoontje. Hij beluistert zijn voicemail. In het bericht vraagt de bezorgde moeder van Electra of hij geen nieuws heeft van haar dochter die al lange tijd verdwenen is. Ze vreest dat haar iets ergs is overkomen. Tijdens deze lange, regenachtige dag blijft Murphy alleen in zijn appartement. In zijn herinneringen beleeft hij opnieuw zijn twee jaren samen met Electra, de liefde van zijn leven. Een passionele liefde vol beloftes, verleidingspelletjes, uitspattingen en fouten...

Regisseur: Gaspar Noé
Cast : Karl Glusman, Klara Kristin, Aomi Muyock
Genre: Drama, Erotiek

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Pixels

Pixels


In Pixels wordt de Aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-Man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper vraagt zijn vriend Sam Brenner, ex arcade gaming kampioen, om hulp. Samen met een team van retro gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden.
Hiervoor krijgen ze speciale wapens uit het Witte Huis van wapenspecialiste Lt. Col. Violet van Patten.

Regisseur: Chris Columbus
Cast: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan
Genre: Actie, Komedie, Animatiefilm

Self/Less

Self/Less


In Selfless ontmoeten we een terminaal zieke miljardair (Ben Kingsley) die via een experiment de kans krijgt op het eeuwige leven. Zijn ziel wordt overgezet naar het lichaam van een jongere man (Ryan Reynolds). De belofte op het eeuwige leven verandert al snel in een nachtmerrie, wanneer hij steeds meer visioenen krijgt van een ander leven.

Regisseur: Tarsem Singh
Cast : Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode
Genre: Science-Fiction, Thriller

Deze film heeft een score van 6.5 op IMDb

Top 5: 1. De Minions

Top 5: 1. De Minions


De Minions bestaan al sinds het begin van de evolutie. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich te isoleren van de wereld en te verkassen naar Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze besluiten daarom een nieuwe te gaan zoeken.

Regisseurs : Kyla Balda & Pierre Coffin
Stemmencast : Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan
Genre : Familie, Komedie, Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7 op IMDb

Top 5: 2. Jurassic World

Top 5: 2. Jurassic World


Steven Spielberg keert terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel van de populaire Jurassic Park saga, Jurassic World. Colin Trevorrow regisseert de nieuwe avonturenfilm gebaseerd op het boek "Jurassic Park" van Michael Crichton.

Het park is open! De vierde film in de razend populaire franchise speelt zich tweeëntwintig jaar na de gebeurtenissen uit Jurassic Park af. Zoals John Hammond het zich voorgesteld had, is er nu op Isla Nublar een volledig functionerend en groots dinosaurussenpark met de naam Jurassic World. Het park is in handen van Masrani Corporation. Als na een aantal erg succesvolle jaren steeds minder bezoekers komen, besluit de organisatie om een nieuwe attractie te maken om zo de bezoekersaantallen weer te laten toenemen. De natuur laat zich echter niet zo eenvoudig bedwingen...

Regisseur: Colin Trevorrow
Cast: Vincent d’Onofrio, Nick Robinson, Bryce Dallas, Chris Pratt, Omar Sy, Ty Simpkins,
Genre: science-fiction, avontuur

Deze film heeft een score van 8,7 op IMDb

Top 5: 3. Ant-Man

Top 5: 3. Ant-Man


De volgende stap in het Marvel Cinematic Universe brengt één van de oprichters van de Avengers voor de eerste keer naar het grote scherm in Marvel Studios' "Ant-Man", waarin de meesterdief Scott Lang zijn innerlijke held moet omarmen en zijn mentor Dr. Hank Pym moet helpen om het geheim achter het spectaculaire Ant-Man pak te beschermen tegen een nieuwe generatie bedreigingen.

Regie: Peyton Reed
Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas
Genre: Actie, Avontuur

Deze film heeft een score van 8,1 op IMDb

Top 5: 4. Magic Mike XXL

Top 5: 4. Magic Mike XXL


Drie jaar nadat Mike op zijn hoogtepunt het strippersleven vaarwel zei, besluiten de overgebleven leden van de Kings of Tampa ook de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: Nog één keer knallen in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike in de spotlights. Onderweg naar hun allerlaatste show, met stops in Jacksonville en Savannah waar ze oude kennissen ontmoeten en nieuwe vrienden maken, leren Mike en de mannen nieuwe moves en schudden ze op verrassende wijze het verleden van zich af.

Regisseur: Gregory Jacobs
Cast : Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello
Genre: Komedie

Top 5: 5. Inside Out

Top 5: 5.  Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8,9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook