Vijf redenen om ‘Big Eyes’ te bekijken in de Movies & Series Pass van Proximus TV

Vijf redenen om ‘Big Eyes’ te bekijken op Proximus TV

Vijf redenen om ‘Big Eyes’ te bekijken op Proximus TV


Wie zin heeft in een onderhoudend filmpje kan nu ‘Big Eyes’ uit de op aanvraag-catalogus van Proximus TV plukken. Het waargebeurde verhaal draait om Margaret en Walter Keane en speelt zich af in de jaren vijftig en zestig. Aangezien er in die tijd een taboe rustte op vrouwelijke kunstenaars, overtuigt Walter zijn vrouw om haar kunstwerken onder zijn naam te verkopen. Het begint als een gewone leugen maar draait uit op een nachtmerrie wanneer haar kunst aan populariteit wint. Jaren later gaat ze bij Walter weg en doet ze haar verhaal in de rechtszaal.

Big Eyes is nu te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV


Duik in de wondere wereld van regisseur Tim Burton


Een meeslepend verhaal

Een meeslepend verhaal


De film geeft een treffende psychologische schets van de personages en een pijnlijk beeld van hoe vrouwen er soms voorstonden in de decennia na de Tweede Wereldoorlog. Kunstenaressen en alleenstaande moeders werden niet geapprecieerd, en dat slopende klimaat kan je van het gezicht van Margaret aflezen. Ze kiest voor zekerheid, maar tegelijkertijd ook voor een ongelukkig leven met haar man, die er geen idee van heeft wat er in haar omgaat. Een duidelijk beeld van de tijdsgeest ontbreekt niet, en regisseur Tim Burton neemt de kunstwereld, die hij als tamelijk snobistisch voorstelt, flink op de korrel.

Lovende kritieken

Lovende kritieken


‘Big Eyes’ werd door de critici goed onthaald. Amy Adams won een Golden Globe voor haar vertolking. Het gelijknamige nummer van Lana Del Rey werd genomineerd voor beste song op een soundtrack.

Acteurs

Acteurs


De naam Keane was destijds een synoniem voor schilderijen van kinderen met enorme ogen. Kitsch volgens kunstkenners, maar ze verkochten als zoete broodjes. Christoph Waltz zet een schitterende rol neer als leugenachtige zakenman die slechts denkt aan het geld dat hij kan binnenrijven dankzij zijn schilderende vrouw en is bijwijlen angstaanjagend, wat de film zowaar een psychologisch thrillertintje geeft. Ook Amy Adams is feilloos als de getormenteerde Margaret.

Regisseur

Regisseur © photonews


Regisseur Tim Burton stelt zelden teleur. Hij slaagt er steeds in zijn films te kruiden met mysterie en er komt vaak donkeren humor in voor. Hij tekende voor meesterwerkjes als ‘Edward Scissorhands’, ‘Sleepy Hollow’ en ‘Alice in Wonderland’ en werkt veel samen met Johnny Depp. Toch is ‘Big Eyes’ net iets anders dan voornoemde films: geen sprookjesachtige fantasyverhalen dit keer, maar het verhaal van echte mensen.

Uitstekende weergave van de sfeer van destijds

Uitstekende weergave van de sfeer van destijds


‘Big Eyes’ is een boeiende film die naast een boeiend verhaal ook een reis terug naar de jaren vijftig en zestig te bieden heeft. Prachtige beelden van oude auto’s, de kapsels die toen in de mode waren en een uitstekende sfeerzetting geven de film net dat ietsje meer.

Big Eyes is nu te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV

Duik in de wondere wereld van regisseur Tim Burton

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook