5 redenen om Furious Seven te bekijken op Proximus TV

5 redenen om Furious Seven te bekijken op Proximus TV

Nadat ze met Owen Shaw en zijn bende afrekenden is de crew van Dominic Toretto teruggekeerd naar Los Angeles. Maar veel rust is hen niet gegund want de broer van Owen, Deckard Shaw, is uit op wraak voor de dood van zijn broer. Nadat ze te weten komen dat Han overleden is in Toki,  gaan Dominic en co op pad om Deckard te vinden. 5 redenen om deze wervelende actiefilm te bekijken!

Furious Seven is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Meer dan een film over straatraces

Meer dan een film over straatraces

Lange tijd werd door filmliefhebbers gevreesd dat de Fast&Furious-franchise hopeloos uitgemolken zou worden, maar sinds het vijfde deel heeft de serie een nieuw elan gekregen. ‘Furious Seven’ is niet louter een film over straatracen, maar doet zowaar een beetje denken aan Mission Impossible. Vooral wanneer het team een infiltratiemissie uitvoert in de Verenigde Arabische Emiraten zal menigeen denken aan Ethan Hunt en zijn partners in crime. Het is dus duidelijk dat dit een film met meerdere lagen is en allesbehalve een afkooksel van de vorige Fast and Furiouses.

Adrenaline van begin tot einde

Adrenaline van begin tot einde

Spectaculair is een understatement als omschrijving voor deze film. In de vorige delen zaten steevast een paar straatraces waarbij af en toe wat geschoten werd, dit keer vliegen er helikopters met raketten door Los Angeles en springen auto’s van het ene gebouw naar het andere. Totaal ongeloofwaardig natuurlijk, maar het kan de pret niet drukken en al die over-the-top-actie draagt uiteraard bij tot de adrenalinerush die deze film je moet bezorgen. Regisseur James Wan past aan het begin alle puzzelstukjes uit de vorige films in elkaar en wat daarna volgt is één en al suspense met een zinderende finale.

Special effects

Special effects

Furious Seven heeft flink wat geld gekost, maar daar krijg je heel wat voor in de plaats: adembenemende special effects en de schitterende beelden van onder meer Abu Dhabi en Los Angeles, onder andere.

Passend eerbetoon aan Paul Walker

Passend eerbetoon aan Paul Walker

Furious Seven is natuurlijk een eerbetoon aan Paul Walker, die voor de film uitkwam bezweek aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Door het overlijden van Walker moesten de makers creatief zijn: de oplossing gingen van stand-ins (zijn broers Caleb en Cody verleenden maar al te graag hun medewerking) tot computeranimatie. Wie niet beter weet, zou denken dat Walker leeft.

Acteurs

Acteurs

De zoals steeds testosteronrijke sterrencast oogt indrukwekkender dan ooit. Kurt Russell doet het schitterend als bierdrinkende overheidsagent en het optreden van Jason Statham - die dit keer in de huid kruipt van een Britse psychopaat - is zoals steeds onberispelijk. Tyrese Gibson zorgt voor de grappige noot. Ook Michelle Rodriguez laat niet met zich sollen en geeft de prent wat girl power mee.

Furious Seven is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook