Live-uitzendingen die serieus in de soep draaiden

Live-uitzendingen die serieus in de soep draaiden

Tv-programma’s mogen dan nog zo strak geregisseerd worden, soms kan je gewoon niet vermijden dat er iets niet loopt zoals gepland. In deze Jordaanse talkshow bijvoorbeeld, ventileren enkele studiogasten hun mening over Syrië. Ze zijn het niet met elkaar eens en maken dat duidelijk door de studio vakkundig te slopen. Een overzicht van een paar andere programma’s die lichtjes in het honderd liepen.

Castagnetten

Castagnetten

In ‘De Slimste Mens’ was er altijd wel wat te beleven. Sterke kandidaten aan het werk zien en toffe weetjes scoren, maar ook lachen met de juryleden was aan de orde van de dag. Het duo Urbanus - Frank Focketyn was perfect op elkaar ingespeeld. Maar aan het einde van hun castagnettenconcert liep het toch even mis …

De grote Jim Carrey-show

De grote Jim Carrey-show

De Franse presentatrice Claire Chazal wist niet echt goed hoe ze moest reageren toen Jim Carrey bij haar in de studio zat. Ze moest hem interviewen over de film ‘I Love you Philip Morris’, waarin hijzelf en Ewan McGregor de voornaamste rollen vertolken, maar daar had Carrey niet veel zin in. De man besloot dan maar een showtje op te voeren en niet te antwoorden op haar vragen, maar haar te verleiden.

Onverwacht dansje van Drew Barrymore

Onverwacht dansje van Drew Barrymore

Talkshowhost David Letterman is veel gewend, maar na dit dansje van Drew Barrymore moest hij toch even slikken.
 

Pak de poen

Pak de poen

De Pak de Poen-show staat in het collectieve geheugen gegrift. De presentatoren - de broers Manu en René Verreth - deden hun uiterste best, maar het mocht niet baten: het programma was eigenlijk niet humoristisch bedoeld, maar alles wat mis kon lopen, liep mis. René moest Percy Sledge aankondigen maar vergat de naam van de zanger, de presentatoren kenden de spelregels zelf niet, studiolichten vielen uit, drukknoppen deden het niet en telefoons weigerden dienst. Toen een ramp, nu hilarisch.

Isiah kan er niet mee lachen

Isiah kan er niet mee lachen

Het zal je maar overkomen: je probeert als reporter verslag uit te brengen en ineens vliegt er een insect je mond in. Het overkwam Isiah Carey, waarna het de arme man even te veel werd.

Theater aan het water

Theater aan het water

Tijdens het evenement ‘Theater aan het water’ in Boom zijn er grappige dingen te zien. Die mening is ook Goedele Wachters toegedaan. In Het Journaal viel ze even uit haar serieuze rol.

Worstelen

Worstelen

Weer naar David Letterman. Acteur Jerry Lawler en de overleden comedian-acteur Andy Kaufman hadden een wat ongewone hobby: worstelen. En beide heren hadden ook een kort lontje.

In beeld lopen kan ernstige gevolgen hebben

In beeld lopen kan ernstige gevolgen hebben

Veel journalisten kennen het: jolige mensen die je proberen te laten lachen of vervelend doen tijdens je live-verslaggeving. Om deze man met z’n voeten te rammelen moet je echter vroeger opstan: je kan het één keer proberen, twee keer misschien … maar de derde keer loopt het gegarandeerd faliekant af. Zelfs als je minderjarig bent.

Martine

Martine

Sportweekend was al bezig, maar dat kon Martine Tanghe niet deren.

Muisstil

Muisstil

Een talentenjacht presenteren is geen pretje, want het publiek kan soms behoorlijk luidruchtig zijn. Wat doe je daar dan aan? Roepen is niet altijd de goede oplossing, maar in sommige gevallen werkt het wel.

Streaker

Streaker

Streakers bestormen niet alleen voetbalvelden, ze nemen elke gelegenheid te baat om zich in volle glorie aan de wereld te tonen. Deze verslaggeefster moest toch even slikken.

Jerry, Jerry!

Jerry, Jerry!

Maar hét programma waarin het gegarandeerd misliep was toch ‘The Jerry Springer show’: de talkshow waarin echtelieden kwamen opbiechten dat ze elkaar bedrogen (en dan nog het liefst met een familielid van hun partner), een kind hadden bij een ander en ga zo maar door. Over smaak valt niet te twisten: het programma was een kijkcijferkanon en liep ook een tijd op de buis in Vlaanderen.
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook