5 redenen om 'The Divergent Series: Insurgent' te bekijken op Proximus TV

5 redenen om The Divergent Series: Insurgent te bekijken op Proximus TV


In het tweede deel van de The Divergent-serie, ‘Insurgent', staat er veel op het spel voor Tris. In de ruïnes van het futuristische Chicago gaat ze op zoek naar bondgenoten en antwoorden. Tris en Four zijn op de vlucht, opgejaagd door Jeanine, de leidster van de machtsbeluste elite van de factie Eruditie. In een race tegen de tijd moeten ze te weten komen waarom de familie van Tris zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om hen tegen te houden. Achtervolgd door keuzes uit haar verleden probeert Tris wanhopig haar geliefden te beschermen. In hun zoektocht naar de waarheid krijgen ze af te rekenen met de ene uitdaging na de andere.


Bekijk Divergent en Insurgent vanaf 16 maart in de Movies & Series Pass van Proximus TV!
Deze films bevinden zich ook in de special samen met The Hunger Games Saga en Twilight Saga!


Om die catalogus te vinden op je tv, klik op je zapper op Menu > Op aanvraag > Films > Movies & Series Pass > Films.

Acteurs

Acteurs © Lionsgate


Shailene Woodley brak door met een rolletje in de dramaserie The O.C. en zet in de Divergent-reeks een uitstekende Tris neer. Theo James slaagt erin om als ‘Four’ meer op de voorgrond te treden in dit vervolg. Daarnaast leveren ook Kate Winslet, Octavia Spencer en Miles Teller oerdegelijke acteerprestaties af.

Actie en spanning

Actie en spanning © Lionsgate


‘Insurgent’ gaat verder waar het eerste deel ophield. Dat maakt dat we meteen tegen volle snelheid in de actie terechtkomen. Laten we er geen doekjes om winden: ‘Insurgent’ is een spannende film die je naar het puntje van je stoel zal doen balanceren. De schitterende soundtrack met onder meer nummers van Anna Calvi en Imagine Dragons versterkt die sfeer nog.

Vrouw in de hoofdrol

Vrouw in de hoofdrol © Lionsgate


De verhaallijn van de Divergent-franchise doet een beetje denken aan die van The Hunger Games: het gaat telkens over een wereld waarin de elite de massa onderdrukt en de enige hoop op vrijheid ligt in de handen van de heldhaftige hoofdfiguur. Het is een verademing dat die rol voor een keertje mocht vertolkt worden door een jonge vrouw (opnieuw net als in The Hunger Games trouwens), in het mannenbastion dat Hollywood nog altijd is.

Prachtige beelden en special effects

Prachtige beelden en special effects © Lionsgate


De fans zullen ongetwijfeld in de wolken zijn met 'Insurgent'. Visueel is de film een pareltje: de computergegenereerde wereld is bijna niet te onderscheiden van de echte en ‘Insurgent’ speelt zich iets meer in de buitenwereld af dan deel 1. Bovendien kruipen Tris en haar kompanen tegen gevels alsof het niets is en maken ze onversaagde oversteken van de ene wolkenkrabber naar de andere. Die speciale effecten zien er netjes en bovenal heel spectaculair uit.

Sluit uitstekend aan op de eerste film

Sluit uitstekend aan op de eerste film © Lionsgate


Hoewel je ‘Insurgent’ ook prima op zichzelf kan bekijken – het is bovenal een actiefilm met een hoog adrenalinegehalte - strekt het tot aanbeveling om je eerst te vergapen aan het eerste deel om goed te weten hoe de post-apocalyptische wereld en de ‘facties’ uit de franchise in elkaar zitten. Zo kom je echt alles te weten over de wereld van ‘Divergent’.

Bekijk Divergent en Insurgent nu tegen een voordeelprijs! Druk op de On Demand-knop van je Proximus TV-afstandsbediening voor meer info

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook