Nu in de zalen (9 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Galloping Mind

Galloping Mind


Zonder het van elkaar te weten, wordt een tweeling bij de geboorte gescheiden. Het meisje groeit op in de middenklasse, haar broertje in een straatbende. Twaalf jaar later kruisen hun wegen opnieuw en ontdekken ze hun gemeenschappelijk lot, hen opgelegd door de volwassenen. Het is het begin van een bewogen ontdekkingsreis naar hun roots én hun onafhankelijkheid, maar geen van beiden is in staat het verleden te ontlopen...

Regisseur : Wim Vandekeybus
Cast : Natali Broods, Balázs Mészáros, Zsófia Rea
Genre : Drama

Hitman : Agent 47

Hitman :  Agent 47


Hitman: Agent 47 gaat over een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar (Rupert Friend). Deze perfecte moordmachine is vernoemd naar de laatste twee cijfers van een in zijn nek getatoeëerde barcode en is het resultaat van tientallen jaren onderzoek en 46 prototypes. Dat heeft ertoe geleid dat 47 over ongekende kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en intelligentie beschikt. Zijn nieuwste doelwit is een mega-bedrijf dat het geheime verleden van Agent 47 wil achterhalen, om zo een leger van nog betere moordenaars te creëren. Samen met een jonge vrouw, die misschien in staat is hun machtige en geheime tegenstanders te verslaan, wordt 47 geconfronteerd met zijn verbijsterende afkomst en begint hij een episch gevecht tegen zijn dodelijkste vijand.

Regisseur : Alexander Bach
Cast : Zachary Quinto, Rupert Friend, Ciarán Hinds
Genre : Actie, Politie, Thriller

Deze film heeft een score van 5.9 op IMDb

Ricki and the Flash

Ricki and the Flash


In Ricki and the Flash schittert Meryl Streep in de rol van Ricki, een erg succesvol gitariste die alles opgaf voor een leven in het sterrendom. Op een dag beslist ze de plooien met de familie die ze achter liet terug glad te strijken en wordt ze geconfronteerd met haar dochter (Mamie Gummer, de échte dochter van Meryl Streep), een dolverliefd Flash bandlid (Rick Springfield) en haar ex-man (Kevin Kline).

Regisseur: Jonathan Demme
Cast : Meryl Streep, Kevin Kline, Sebastian Stan
Genre: Drama

Deze film heeft een score van 6.2 op IMDb

Top 5: 1. Ted 2

Top 5: 1. Ted 2


Seth MacFarlane is terug als schrijver, regisseur en de stem van Ted 2. Het vervolg op de succesvolle komedie van Universal en Media Rights Capital. Met o.a. Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman en Liam Neeson. Het scenario is geschreven door Seth MacFarlane, Alec Sulkin en Wellesley Wild. Geproduceerd door Seth Macfarlane, John Jacobs, Jason Clark en Scott Stuber van Bluegrass Films.

Regisseur : Seth MacFarlane
Cast : Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman, Liam Neeson
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb

Top 5: 2. Mission Impossible: Rogue Nation

Top 5: 2. Mission Impossible: Rogue Nation


Ethan Hunt begint met zijn team aan de meest onmogelijke missie ooit : het uitschakelen van 'The Syndicate', een internationale terroristische organisatie die de wereldorde wil verstoren. Voor deze opdracht werken ze samen met Ilsa Faust, een voormalig Britse geheime agente die zelf misschien wel een dubbele rol speelt.

Regisseur: Christopher McQuarrie
Cast ; Tom Cruise, Paula Patton, Jeremy Renner
Genre: Actie, Thriller, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Top 5: 3. De Minions

Top 5: 3. De Minions


De Minions bestaan al sinds het begin van de evolutie. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich te isoleren van de wereld en te verkassen naar Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze besluiten daarom een nieuwe te gaan zoeken.

Regisseurs : Kyla Balda & Pierre Coffin
Stemmencast : Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan
Genre : Familie, Komedie, Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7 op IMDb

Top 5: 4. The Man from U.N.C.L.E.

Top 5: 4. The Man from U.N.C.L.E.


Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren zestig op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo (Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Hammer) worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren. Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

Regisseur: Guy Ritchie
Cast : Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant
Genre: Actiekomedie

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Top 5: 5. Inside Out

Top 5: 5.  Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8.9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook