Nu in de zalen (16 september)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Café Derby

Café Derby


1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega’s geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen...

Regisseur : Lenny Van Wesemael
Cast :  Wim Opbrouck, Monic Hendrickx, Chloë Daxhelet, Geert van Rampelberg, Günther Lesage, Ben Segers, Andres Doise
Genre : Drama, Komedie


Win 25 duotickets voor de film 'Café Derby'!

Gus

Gus


Gus is een schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Het moment van de grote vogeltrek is aangebroken. Darius, die de zwerm al jaren aanvoert op de lange reis naar het zuiden, kan deze keer niet mee. Al z'n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt... Gus! Die wil graag de wijde wereld ontdekken, maar is hij klaar voor zo'n belangrijke opdracht?

Regisseur: Christian De Vita
Stemmencast : Veerle Dobbelaere, Sean Dhondt, Jasper Publie, Walter Baele, Erika Van Tielen
Genre: Animatiefilm

Keet en Koen: de Speurtocht naar Bassie en Adriaan

Keet en Koen: de Speurtocht naar Bassie en Adriaan


In deze familiefilm gaan Keet en Koen, de entertainers van een pretpark en straatartiesten, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan hebben voor hun grote verdiensten als mensenredders een onderscheiding gekregen. Hier wil hun eeuwige vijand, de baron, natuurlijk een stokje voor steken. Hij geeft zijn neef 'Jonkheer' de opdracht om Bassie en Adriaan te ontvoeren. Keet en Koen blijken volwaardige opvolgers van Bassie en Adriaan in de spannende speurtocht naar het bekende duo.

Regisseur: Annemarie Mooren
Cast: Nathalie Meskens, Günther Lesage, Ben Segers,...
Genre: Komedie

Schone Handen

Schone Handen


Sylvia heeft te lang weggekeken van de bloeiende drugshandel van haar man Eddie. Maar als de politie steeds vaker op de stoep staat, dringt pas goed tot haar door hoe diep hij erin verzeild is geraakt. Als alles fout dreigt te gaan probeert Sylvia haar twee kinderen te beschermen en het misdaadmilieu te ontvluchten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Eddie zal nergens voor terugdeinzen om haar binnen de 'familie' te houden...

Regisseur: Tjebbo Pennng
Cast : Thekla Reuten, Jeroen van Koningsbrugge, Angela Schijf
Genre: Thriller

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Solace

Solace


John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgen met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar...

Regisseur: Afonso Poyart
Cast: Anthony Hopkins, Colin Farrell, Jeffrey Dean Morgan,...
Genre: Thriller

Deze film heeft een score van 6.9 op IMDb

Straight outta Compton

Straight outta Compton


In 1987 gebruikten vijf jonge mannen openhartige teksten en hardcore beats om hun frustraties en woede over hun leven in één van de meest gevaarlijke buurten van Amerika te uiten en creëerden hiermee een machtig wapen: hun muziek. Deze culturele rebellen vormden samen de N.W.A. Met hun muziek, attitude en talent vochten ze tegen de autoriteiten die hen onder de duim wilden houden. In hun teksten vertelden ze de waarheid over het leven in de hood en begonnen ze een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving.

Regisseur : F. Gary Gray
Cast : O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell
Genre : Biografie, Drama, Muziek

Deze film heeft een score van 8.3 op IMDb

Top 5: 1. Ted 2

Top 5: 1. Ted 2


Seth MacFarlane is terug als schrijver, regisseur en de stem van Ted 2. Het vervolg op de succesvolle komedie van Universal en Media Rights Capital. Met o.a. Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman en Liam Neeson. Het scenario is geschreven door Seth MacFarlane, Alec Sulkin en Wellesley Wild. Geproduceerd door Seth Macfarlane, John Jacobs, Jason Clark en Scott Stuber van Bluegrass Films.

Regisseur : Seth MacFarlane
Cast : Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman, Liam Neeson
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb

Top 5: 2. Mission Impossible: Rogue Nation

Top 5: 2. Mission Impossible: Rogue Nation


Ethan Hunt begint met zijn team aan de meest onmogelijke missie ooit : het uitschakelen van 'The Syndicate', een internationale terroristische organisatie die de wereldorde wil verstoren. Voor deze opdracht werken ze samen met Ilsa Faust, een voormalig Britse geheime agente die zelf misschien wel een dubbele rol speelt.

Regisseur: Christopher McQuarrie
Cast : Tom Cruise, Paula Patton, Jeremy Renner
Genre: Actie, Thriller, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.2 op IMDb

Top 5: 3. De Minions

Top 5: 3. De Minions


De Minions bestaan al sinds het begin van de evolutie. Van een geel eencellig organisme zijn ze uitgegroeid tot wezens met slechts één doel: het dienen van de meest ambitieuze schurken. Wanneer hun meesters vernietigd worden besluiten ze zich te isoleren van de wereld en te verkassen naar Antarctica. Ergens in de jaren zestig drijft het ontbreken van een leider hen echter tot waanzin. Ze besluiten daarom een nieuwe te gaan zoeken.

Regisseurs : Kyla Balda & Pierre Coffin
Stemmencast : Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan
Genre : Familie, Komedie, Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7 op IMDb

Top 5: 4. The Man from U.N.C.L.E.

Top 5: 4. The Man from U.N.C.L.E.


Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren zestig op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo (Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Hammer) worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren. Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

Regisseur: Guy Ritchie
Cast : Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant
Genre: Actiekomedie

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Top 5: 5. Inside Out

Top 5: 5.  Inside Out


Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Regie: Pete Docter
Genre: animatiefilm

Deze film kreeg een score van 8.9 op IMDb

Lees ook Onze kijk op deze film!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook