Celebs met vreemde fobieën

Bang voor spinnen, grote menigtes, de tandarts of je schoonmoeder? Geen nood: je bent niet de enige. Zelfs de groten der aarde kampen met fobieën. Vreemde fobieën soms.

Celebs met vreemde fobieën © photonews

Steracteur Matthew McConaughey krijgt bijvoorbeeld last van koud zweet als hij door een draaideur moet. Hier volgen nog een paar bekende koppen met een eigenaardige fobie! Welk fenomeen, dier of object bezorgt hen kippenvel?

Johnny Depp

Johnny Depp © photonews

Johnny Depp is erg bang van clowns. Hij wil er wel wat aan doen: als therapie heeft hij z’n huis vol posters en schilderijen van clowns gehangen.

Tyra Banks

Tyra Banks © photonews

Tyra Banks is een ex-supermodel en tv-figuur en heeft haar schaapjes dus wel op het droge. Maar ze heeft wel een fobie voor een dier waar de meeste aardbewoners dol op zijn: dolfijnen jagen haar de stuipen op het lijf. ‘Ik sla al in paniek als ik zelfs maar aan dolfijnen denk’, liet ze zich ooit ontvallen.

Nicole Kidman

Nicole Kidman © photonews

Misschien nog vreemder: Nicole Kidman huivert bij het zien van vlinders en motten. ‘Soms kwam ik vroeger thuis van school en zat er zo’n groot exemplaar op onze voordeur. Dan klom ik over het hek en kroop ik naar de zijkant van het huis. In het Museum of Natural History ben ik in de grote vlinderkooi gaan staan en toen liet ik zelfs vlinders op me zitten. Maar dat heeft niet gewerkt. Ik spring uit vliegtuigen, ze mogen me bedekken met kakkerlakken, ik doe alles, maar ik hou echt niet van vlinders’, zuchtte de actrice toen haar werd gevraagd om een woordje uitleg te geven bij haar angstgevoelens.

Kylie Minogue

Kylie Minogue © photonews

Kylie Minogue is de trotse bezitster van een inloopkleerkast. Dat moet ook wel, want ze is bang voor kleerhangers. Al haar kleren liggen neer, en ze heeft naar eigen zeggen een systeem ontwikkeld om alles snel terug te vinden. Ik haat het om die metalen hangers aan te raken en krijg de kriebels als ik het metaal hoor schuren in de kleerkast’, aldus Kylie.

Christina Ricci

Christina Ricci © photonews

De Amerikaanse actrice Christina Ricci heeft een aantal fobieën: ze is bang van zwembaden en haaien, maar het meest opvallende is wel haar angst voor kamerplanten. Die zijn volgens haar vuil, en ze voelt zich niet goed met de ondingen in de buurt.

Pamela Anderson

Pamela Anderson © photonews

Misschien is Pamela Anderson een grapjurk en heeft ze ons allemaal bij de neus genomen, maar ooit vertelde ze journalisten van The Daily Mail dat ze schrik heeft van spiegels. Een televisiescherm heeft hetzelfde effect als ik in beeld kom. Als ik mezelf toevallig op tv zie, zet ik het toestel uit of verlaat ik de kamer’, vertelde ze.

Orlando Bloom

Orlando Bloom © photonews

Het is ruimschoots bewezen dat varkens tot de meest intelligente wezens in het dierenrijk horen, maar daar wil Orlando Bloom niets over horen. De knorrende schepsels jagen hem namelijk de stuipen op het lijf. Tijdens de opnames van 'Kingdom of Heaven' zou de Britse acteur van de set gerend zijn toen er een varken ontsnapte.

Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton © photonews

Ook acteur-zanger-regisseur Billy Bob Thornton, de voormalige echtgenoot van Angelina Jolie, heeft een vreemde fobie. Zet hem in een kamer met antieke meubelen en hij slaat compleet in paniek. De man is ook bevreesd voor felle kleuren.

Adele

Adele © photonews

Zeemeeuwen lusten wel een portie friet of een broodje gebakken vis en je kan het hen dan ook niet kwalijk nemen dat ze in kuststreken opduiken bij tentjes waar men dat soort voedsel verkoopt. Al hebben sommige mensen het er toch moeilijk mee. Adele moest ooit haar ijsje afstaan aan een uit de kluiten gewassen zilvermeeuw en sindsdien is ze bang voor de vogels. ‘Ik dacht dat het beest mij ook zou meenemen’, zo grapt ze over het voorval.

Oprah

Oprah © photonews

Oprah Winfrey interviewde maar al te vaak mensen met rare kantjes, maar de talkshowkoningin heeft er zelf ook één: je zal haar zelden kauwgomballen zien blazen. Ze is namelijk chiclefobielijdster: sinds haar jonge jaren heeft ze een bloedhekel aan het het geluid van kauwgom en mensen die erop ‘sjieken’. Sterker nog: in geen enkel gebouw waar ze werkt, mag je kauwen.

Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock © photonews

Alfred Hitchcock was een meesterlijk regisseur en z’n films draaiden vaak om angst, maar zelf had hij een fobie die je niet zal kunnen raden: de man was bang voor eieren. ‘Heb je ooit iets huiveringwekkenders gezien dan een brekend ei waar het eigeel uitgutst?’, liet hij zich ooit ontvallen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook