5 redenen om ‘Draft Day’ te bekijken

5 redenen om ‘Draft Day’ te bekijken © Summit Entertainment

Met de Movies & Series Pass van Proximus TV bekijk je de beste films en series zonder onderbrekingen. Zaterdag kan je op het kanaal kijken naar ‘Draft Day’, een recente film met Kevin Costner. Hij speelt Sonny Weaver Jr., de manager van het American Footballteam 'Cleveland Browns'. Zijn team ligt op apegapen en hij hoopt zijn slag te slaan tijdens de 'Draft Day', wanneer de clubs nieuw talent kunnen aanwerven. De man heeft een oog voor goede spelers, maar dit keer staat hij voor een dilemma: kiest hij een ambitieuze speler die een bedreiging zou kunnen vormen voor de teamgeest of geeft hij een kans aan een sympathieke jongen die nog moet werken aan z’n techniek?

Bekijk ‘Draft Day’ zaterdag om 20u00 op het kanaal Movies & Series Pass van Proximus TV - Meer info over de Movies & Series Pass

Een kennismaking met de wereld van American Football

Een kennismaking met de wereld van American Football © Summit Entertainment

Draft Day werd in weinig Vlaamse bioscopen vertoond en dus is dit een uitgelezen kans om dit niet onaardig sportdrama te bekijken en kennis te maken met de wereld van het American Football. Een wereld waarin het vaak om geld gaat.

Intriges en dilemma’s

Intriges en dilemma’s © photonews

Sonny heeft veel aan zijn hoofd: zijn vriendin is zwanger, zijn manager lijkt in constante staat van paraatheid om hem te ontslaan en het morele dilemma waar hij mee kampt is niet te onderschatten: welke spelers moet hij aanwerven? Hij maakt een keuze maar al snel vraagt hij zich af of hij wel de juiste beslissing heeft genomen. Hij wil dan ook het beste voor de club, maar de fans plezieren is nog een andere zaak. Een ongecensureerde blik achter de schermen van de sport: regisseur Ivan Reitman maakt duidelijk dat daar heel wat ego’s aan het werk zijn.

Ook voor leken

Ook voor leken © photonews

Zelfs als je niet echt thuis bent in de typisch Amerikaanse sport hoef je je niet in te houden om te kijken: ‘Draft Day’ is bovenal een film waarin sportieve dilemma’s, onderhandelingen en spanning het tempo hoog houden en waarin men duidelijk probeert te maken hoe het er in het Footballwereldje aan toegaat.

Acteurs

Acteurs © photonews

Ivan Reitman kon rekenen op ervaren acteurs die zich op een uitstekende manier van hun taak kwijten: sportfilms zitten Kevin Costner als gegoten en dus steelt hij uiteraard de show, maar ook Jennifer Garner (als diens vriendin), Dennis Leary (als teammanager Vince Penn) en Ellen Burstyn (de moeder van Weaver) kwijten zich uitstekend van hun taak.

Humor

Humor © photonews

‘Een sportdrama’, het klinkt nogal zwaar, maar een vleugje humor maakt veel goed. Kevin Costner is gelukkig niet altijd even bloedserieus zodat het allemaal redelijk licht verteerbaar blijft.

Bekijk ‘Draft Day’ zaterdag om 20u00 op het kanaal Movies & Series Pass van Proximus TV - Meer info over de Movies & Series Pass

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook