5 redenen om Jurassic World te bekijken

5 redenen om Jurassic World te bekijken


Nu beschikbaar op Proximus TV: Jurassic World! Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volwaardig pretpark: Jurassic World. Owen onderzoekt samen met zijn collega’s het gedrag van dinosaurussen en woont ook op het eiland. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dino's, maar dat komt hen duur te staan …

Jurassic World is vanaf 7 oktober beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Spectaculaire speciale effecten

Spectaculaire speciale effecten


Een meer dan gegronde reden om naar ‘Jurassic World’ te gaan kijken zijn de special effects. Die zijn behoorlijk spectaculair. De 3D-effecten zorgen ervoor dat de dinosaurussen hyperrealistisch in beeld komen.

Acteurs

Acteurs


De cast is ook niet mis. De sympathieke acteur Chris Pratt kennen we van ‘Guardians of the Galaxy’ en ook hier staat hij zijn mannetje als Owen Grady, trainer van de velociraptors. Bryce Dallas Howard schittert als Claire, de in mantelpak gehulde  'operations manager’ van het park.

Om over na te denken

Om over na te denken


Ook een dosis maatschappijkritiek ontbreekt niet. In de film leren we dat bezoekers van het park twintig jaar geleden helemaal overdonderd waren bij het zien van een stegosaurus, maar in het heden zijn ze er nog even zeer van onder de indruk als van een giraf in de zoo. En het park moet opbrengen. Daarom krijgt het verwende publiek gemuteerde dino’s voorgeschoteld. Maar klooien met dieren die uitgestorven zijn blijkt eens te meer geen goed idee. Een sneer naar moderne tijden is het ook, waarin alles groter en spectaculairder moet om mensen te blijven boeien.

Actie en spanning

Actie en spanning


Regisseur Colin Trevorrow laat de film rustig beginnen, maar eens de hel losbreekt is er geen houden meer aan. De actiescènes volgen elkaar in hoog tempo op en het is allemaal schitterend in beeld gebracht: een bende dinosaurussen die het publiek achtervolgt en de eindscène - lichtjes grotesk maar vol spektakel - vormen de kroon op het werk. Kortom, je zult het grootste deel van de film op het puntje van je stoel zitten.

Soundtrack

Soundtrack


Jurassic World zou niet compleet zijn zonder de muziek van John Williams. Die vervult je met nostalgie naar de eerdere Jurassic Park-films en zorgt voor overeindstaande armhaartjes bij de bloedstollende actiescènes.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook