De best betaalde modellen ter wereld

Gisele Bündchen is nog altijd het best betaalde model ter wereld. Dat blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse zakenblad Forbes. In de top tien verder twee Nederlanse schonen, maar geen Belgisch meisje. Ontdek hier hoeveel de mooiste vrouwen ter wereld verdienen.

1. Gisele Bündchen

1. Gisele Bündchen © Photonews


De Braziliaanse schone liep in april haar allerlaatste catwalk in Sao Paulo. Bündchen (30) verdiende het afgelopen jaar 44 miljoen dollar en dat is een pak meer dan haar collega’s. Dankzij lucratieve contracten met Chanel en Carolina Herrera lijkt de geldstroom nog niet meteen op te drogen. Voeg daar nog campagnes voor Emilio Pucci en Balencia aan toe en je weet genoeg. Met 5,5 miljoen Facebook fans en 6 miljoen Instagram volgers maakte ze van haar naam een merk. Bovendien heeft ze ook haar eigen schoenenlijn en lingeriecollectie.

2. Cara Delevingne

2. Cara Delevingne © Photonews - Doug Peters


De Britse Cara Delevingne staat op een gedeelde tweede plaats met 9 miljoen dollar. Delevingne (23) kwam pas vorig jaar binnen in deze lijst maar lijkt niet meteen van plan om plaats te ruimen. Delevingne schitterde in campagnes van dertien verschillende merken waaronder DKNY, Burberry en Topshop en tekende een overeenkomst met YSL. Delevingne probeert het ondertussen ook te maken als actrice. Met 19 miljoen Instagram volgers en 3,7 miljoen volgers op Twitter is ze een van de meest actieve modellen op sociale media.

2. Adriana Lima

2. Adriana Lima © Photonews


Op haar 34ste is de Braziliaanse Adriana Lima nog lang niet afgeschreven. Meer zelfs: nooit eerder verdiende ze zoveel als het afgelopen jaar. Lima is al sinds 2000 Angel voor Victoria’s Secret en is daarmee recordhoudster. Daarnaast was ze het afgelopen jaar ook te zien in campagnes voor Marc Jacobs, H&M en Desigual. Recent tekende ze deals met Maybelline en Vogue Eyewear.

4. Doutzen Kroes

4. Doutzen Kroes © Photonews


De Nederlandse Doutzen Kroes staat op de vierde plaats met 7,5 miljoen dollar. Kroes (30) stopte bij Victoria’s Secret wegens een te drukke agenda. Ze heeft wel nog een lucratief contract met L’Oréal, is het gezicht van Tiffany & Co en was te zien in een zwoele advertentie voor Calvin Klein. Kroes heeft ook haar eigen sweatercollectie die ze maar al te graag deelt met haar 3,4 miljoen volgers op Instagram en 1,7 miljoen Facebookfans.

5. Natalia Vodianova

5. Natalia Vodianova © Photonews


Het 33-jarige Russische topmodel verdiende het afgelopen jaar 7 miljoen dollar, flink meer dan de 4 miljoen dollar van vorig jaar. Vodianova heeft een lucratief contract met Guerlain en heeft haar eigen lijn bij lingeriemerk Etam. Daarnaast poseerde ze het voorbije jaar ook voor Stella McCartney en Theory. De Australische schone telt 7 miljoen volgers op Instagram en 7,4 miljoen Facebookfans.

6. Miranda Kerr

6. Miranda Kerr © Photonews


De ex van Orlando Bloom mocht het afgelopen jaar 5,5 miljoen dollar bijschrijven op haar rekening. De voormalige Victoria’s Secret Angels is tegenwoordig het 'gezicht' van Wonderbra. Kerr (32) heeft ook deals met Swarovski en Escada.

6. Joan Smalls

6. Joan Smalls © Photonews - Steven Bergman


Joan Smalls (27) uit Puerto Rico werd in 2012 nog uitgeroepen als model van het jaar. Ook Smalls verdiende het afgelopen jaar 5,5 miljoen dollar, een pak meer dan de 3 miljoen dollar het jaar voordien. Die vooruitgang dankt ze aan lucratieve deals met Estée Lauder en H&M. Ze was ook te zien in campagnes voor Calvin Klein en Marc Jacobs en is een van de meest gevraagde modellen op de catwalk.

8. Lara Stone

8. Lara Stone © Photonews - Doug Peters


De tweede Nederlandse in dit lijstje is de 31-jarige Lara Stone. Stone voegde het afgelopen jaar een contract met L’Oréal toe aan haar portfolio en was ook te zien in campagnes voor Calvin Klein, Stella McCartney en Tom Ford. Goed voor een totaal van 5 miljoen dollar en een gedeelde achtste plaats.

8. Alessandra Ambrosio

8. Alessandra Ambrosio © Photonews - Amauri Nehn


Ook het Braziliaanse topmodel (34) Alessandra Ambrosio verdiende het afgelopen jaar 5 miljoen dollar en dat is even veel als het jaar voordien. De moeder van twee heeft haar eigen badcollectie en een kledinglijn bij Planet Blue. Ambrosio maakte het afgelopen jaar ook haar debuut in een Braziliaanse soap. Het grootste deel van haar inkomen dankt ze echter aan haar contract met Victoria’s Secret.

8. Candice Swanepoel

8. Candice Swanepoel © Photonews - Doug Peters


Ook de Zuid-Afrikaanse Candice Swanepoel (26) is een Victoria’s Secret Angel. Daarnaast heeft Swanepoel ook deals met Max Factor en Givenchy. Goed voor 5 miljoen dollar afgelopen jaar, een mooie stijging tegenover de 3 miljoen dollar van het jaar voordien.

8. Karlie Kloss

8. Karlie Kloss © Photonews - Dennis Van Tine


Karlie Kloss (23) zag haar contract met Victoria’s Secret het afgelopen jaar ten einde lopen, maar dat wil niet zeggen dat de Amerikaanse nu op droog zaad zit. Zo is ze het gezicht van het Chanel Coco Noir parfum en heeft ze deals met L’Oréal en Kate Spade. Kloss heeft ook haar eigen studiebeurs voor jonge meisjes die willen leren programmeren. Goed voor een gedeelde achtste plaats met 5 miljoen dollar.

De hoogste nieuwkomer: Kendall Jenner

De hoogste nieuwkomer: Kendall Jenner © Photonews


De hoogste nieuwkomer in de lijst en  met haar 19 meteen ook de jongste in de lijst van topverdieners is Kendall Jenner, jawel, de halfzus van Kim Kardashian. Met 4 miljoen dollar staat ze op de 16de plaats dankzij deals met Estée Lauder, Calvin Klein, Fendi, Marc Jacobs en Karl Lagerfeld. Jenner is met 36,4 miljoen volgers op Instagram, 12,4 miljoen volgers op Twitter en 9 miljoen fans op Facebook de koningin van de sociale media onder de topmodellen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook