5 redenen om Project T te bekijken

Een sciencefictionfilm van Disney met George Clooney, Britt Robertson en Raffey Cassidy

5 redenen om Project T te bekijken

In Project T draait het om tiener Casey, die een tussen haar spullen een onbekende pin ontdekt. Wanneer ze het ding aanraakt, komt ze in een mysterieuze, futuristische stad terecht. Ze slaat de handen in mekaar met Frank, een voormalig wetenschapper die lichtjes verbitterd is. Samen willen ze de geheimen onthullen die schuilen achter het mysterieuze ‘Tomorrowland’, een plaats die in een andere dimensie ligt. En er staat veel op het spel …

Project T is beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Positieve boodschap

Positieve boodschap

Project T is een echte Disneyfilm. Dat neemt niet weg dat-ie heel wat kritiek uitlokte. In de film zou alles nogal rooskleurig worden voorgesteld. Maar da’s net ook de sterkte van de prent: een hoopvolle boodschap voor de toekomst, een geen worst case scenario zoals in vele post-apocalyptische films.

Acteurs

Acteurs

De onnavolgbare George Clooney en zijn tegenspeelster Britt Robertson doen het uiteraard uitstekend als Frank Walker en Casey Newton, maar we moeten toch ook de loftrompet afsteken over de jonge Raffey Cassidy, die Athena speelt en een rol neerzet waaruit we mogen concluderen dat we nog meer van haar gaan horen.

Een onderhoudend filmpje

Een onderhoudend filmpje

Het is moeilijk om uit te leggen want Tomorrowland precies is als je Project T nog niet gezien hebt. Het is een onderhoudende sciencefictionprent voor een breed publiek en er zittent veel vaart, mysterie en strijd in het verhaal. Achtervolgingen, schietpartijen en ontsnappingen ook. Tijd om je te vervelen zal je dus absoluut niet hebben in de bioscoop.

100 % Disney

100 % Disney

In ‘Project T’ zitten knipogen naar ‘The Incredibles’ en ‘Elysium’ maar het blijft bovenal een Disneyfilm die – ondanks alle actie – uitstekend materiaal is om met de hele familie te gaan bekijken. Er zitten heel wat plotwendingen en humor in. Over knipogen gesproken: ‘Tomorrowland’ is één van de werelden in de Disney-attractieparken.

Regisseur

Regisseur

Brad Bird weet waar hij mee bezig is. De man tekende eerder al voor kassuccessen als ‘The Incredibles’ en ‘Ratatouille’, die door Pixar gemaakt werden, en ook Project T is spectaculair in beeld gebracht en spannend. Een schot in de roos.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook