5 redenen om Mad Max: Fury Road te bekijken

Max Rockatansky heeft moeite om z’n turbulente verleden achter zich te laten. Hij is ervan overtuigd dat hij enkel kan overleven als hij in z’n eentje opereert. Maar hij legt toch contact met de groep van Furiosa, die door het ‘Wasteland’ trekt. Ze zijn op de vlucht voor de tiran Immortan Joe. Er komt een bloedstollende strijd van …

5 redenen om Mad Max: Fury Road te bekijken © photonews

Mad Max: Fury Road is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbedieningBekijk ook Mad Max Beyond Thunderdome op Proximus TV

Jaren wachten, maar het loont de moeite

Jaren wachten, maar het loont de moeite


Een vervolg maken op een legendarische franchise is nooit makkelijk. George Miller was meer dan twintig jaar bezig met de opvolger van de originele trilogie. Toendertijd vertolkte Mel Gibson de hoofdrol. De apocalyptische wereld die we te zien kregen werd een voorbeeld voor veel sciencefictionfilms. De verwachtingen waren dan ook hoog, maar het resultaat ontgoochelt niet!

Acteurs

Acteurs


Tom Hardy is een overtuigende Max, da’s wel het minste wat we kunnen zeggen. Zo mogelijk nog indrukwekkender is Furiosa, een schitterende vertolking van Charlize Theron, die vaak de show steelt. De actrice plooit zich helemaal naar de rol en geeft de film een dosis stoere vrouwelijkheid mee. Des te spijtiger is het dat ze in de volgende film niet te zien zal zijn.

Spektakel en kleurrijke personages

Spektakel en kleurrijke personages


‘My name is Max, and my world is fire and blood’, klinkt het in de openingscène. Een knaller van een binnenkomer, en nadien gaat het enkel nog crescendo. De spectaculaire actiescènes en stunts volgen elkaar in sneltempo op en je krijgt het ene personage met een hoek af na het andere te zien, met als top of the bill een vastgeketende, vuurspuwende gitaarspeler. De film duurt lang maar het tempo ligt zo hoog dat je amper tijd hebt om naar adem te happen.

Op de goeie ouwe manier

Op de goeie ouwe manier


George Miller doet het graag op de goeie ouwe manier. Zoveel stuntwerk: je zou denken dat er heel wat computeranimatie aan te pas komt, maar niets is minder waar. Ook het kleurengebruik – een blauwtint ’s nachts en het mysterieuze geel bij daglicht – maakt dat de sfeer goed zit. Het woestijnlandschap van Namibië is een gedroomd decor.

Ongecensureerd entertainment

Ongecensureerd entertainment


Filmstudio’s halen soms het onderste uit de kan om een prent geschikt te maken voor alle leeftijden. Zo halen ze de scherpe randjes eraf, en da’s nu net wat bij Mad Max: Fury Road niet gebeurd is. In dat opzicht is-ie een beetje vergelijkbaar met The Matrix: alles klopt. Subtiliteit moet je niet verwachten, wel één brok entertainment.

Mad Max: Fury Road is nu beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Bekijk ook Mad Max Beyond Thunderdome op Proximus TV

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook