Wat je nog niet wist over The Hunger Games

In afwachting van de film schotelen wij je alvast enkele sappige weetjes over het cultuurfenomeen voor. Dit wist je vast nog niet over The Hunger Games...

Wat je nog niet wist over The Hunger Games © Murray Close


Op 18 november komt het langverwachte laatste deel van The Hunger Games-trilogie, 'Mocking Jay Part 2' in de zalen. Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena...

In afwachting van de film schotelen wij je alvast enkele sappige weetjes over het cultuurfenomeen voor. Dit wist je vast nog niet over The Hunger Games..

The Hunger Games trilogie is van 19/11 tot 26/11 beschikbaar in de MS Pass van Proximus TV! Klik op je afstandbediening, ga naar het menu en klik op 'Op aanvraag'.

Oorlog en reality tv

Oorlog en reality tv © Murray Close


Auteur Suzanne Collins kwam met het idee voor het boek nadat ze beelden van de invasie in Irak en een reality tv-show had bekeken. Ze combineerde deze twee ideeën en zo ontstond The Hunger Games.

Drie dagen twijfel

Drie dagen twijfel © IMDB


Jennifer Lawrence heeft drie dagen getwijfeld voor ze toestemde om de rol van Katniss Everdeen te spelen. Ze was namelijk bang om, net als Kirsten Stewart, in een popcultuurtornado terecht te komen. Het was uiteindelijk Jennifers moeder die haar ervan overtuigde om de rol te accepteren.

Planten en namen

Planten en namen © IMDB


De naam 'Katniss' komt van een eetbare plantensoort, in het Engels 'katniss' genoemd (Lat.'sagittaria'), bij ons bekend als pijlkruid. Dat is een verwijzing naar de geweldige schietvaardigheden van Katniss. Ook haar aanpassingsvermogen en overlevingsskills ontleent Katniss aan de gelijknamige plantensoort.

Ook de namen van enkele andere personages verwijzen naar planten, zoals die van Katniss' jongere zus Primrose Everdeen en het meisje Rue uit de eerste film.

Klassieke heldin

Klassieke heldin © Murray Close


Haar familienaam ontleent Katniss Everdeen dan weer aan de klassieke heldin Bathsheba Everdeen uit de roman 'Far From The Madding Crowd' van Thomas Hardy. Een verfilming van dat boek kwam onlangs in de zalen, met onze eigenste Matthias Schoenaerts in een van de hoofdrollen.

'Far From The Madding Crowd' is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

De klik

De klik © Murray Close


Heel wat jonge Hollywood-actrices deden auditie voor de rol van Katniss, waaronder Emma Roberts (het nichtje van Julia), Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan, Abigail Breslin en Chloe Grace Moretz. Toch voelde regisseur Gary Ross nooit echt een klik. Tot hij Jennifer Lawrence ontmoette, net na haar Oscarnominatie voor 'Winter's Bone'.

Dure pruiken

Dure pruiken © Frazer Harrison


Het haar van Katniss kostte 30.000 dollar... Jennifer wilde haar eigen haar niet verpesten en daarom moesten ze met verschillende pruiken op zoek gaan naar de juiste haarkleur voordat Jennifers blonde lokken bruin geverfd werden. Toch bleek Jennifers natuurlijke haar naar de vaantjes na de eerste films. Ze moest het uiteindelijk laten knippen en liep daardoor een tijdje met een kort blond kopje rond. Voor de laatste films waagde ze zich niet meer aan de haarverf en droeg ze dus noodgedwongen een pruik.

Buitengewone nagels

Buitengewone nagels © Murray Close


Actrice Elizabeth Banks (Effie Trincket) vond haar nagels het meest verschrikkelijke aan haar bizarre outfits. Ze kon helemaal niks zelf doen. Er moest zelfs iemand mee naar de wc om te helpen. En dat terwijl ze dagelijks een manicure van 45 minuten moest doorstaan!.

Bootcamp

Bootcamp


Krijg je maar niet genoeg van The Hunger Games ? Naast de films heb je The Hunger Games ondergoed, sieraden en er is zelfs een zomerkamp georganiseerd in Amerika: een real-life versie dus. Zou jij je kids op zo'n bootcamp sturen ?

Hottie als tweede keus

Hottie als tweede keus © Murray Close


Jeremy Irvine kon de rol krijgen van Peeta Mallark, maar hij deed het toch niet. De reden: hij wilde niet zo beroemd worden. Gelukkig voor ons was daar hottie Josh Hutcherson. Maar die moest dan wel zijn haar blond verven.

Onherkenbaar

Onherkenbaar © IMDB


Acteur Stanley Tucci is bijna onherkenbaar in de film. Voor zijn personage Caesar Flickerman, de televisiepresentator van The Hunger Games, heeft hij een spray-tan behandeling ondergaan, droeg hij vele lagen make-up, een helderblauwe pruik, blauwe wenkbrauwen en valse tanden.

Dom ongeluk

Dom ongeluk © IMDB


Door een dom ongeluk moesten de opnames van de eerste film bijna stilgelegd worden. Op de laatste dag van haar zes weken lange training waarin ze een expert in boogschieten, klimmen en springen was geworden, liep Jennifer Lawrence letterlijk tegen een muur aan. Ze werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Na een CAT-scan en een resem andere onderzoeken bleek dat Lawrence niets gebroken had en konden de opnames weer doorgaan.

Beren

Beren © IMDB


Op de set van de eerste film had de crew geregeld af te rekenen met beren. Inderdaad, beren. Er liepen zo'n 300 beren rond in het woud waar gefilmd werd, en bij de lichtste geur van eten kwamen ze tevoorschijn.  

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook