Vijf redenen om ‘Homefront’ te bekijken

Vijf redenen om ‘Homefront’ te bekijken


Na de dood van zijn vrouw gaat voormalig narcotica-agent Broker  met zijn dochtertje Maddy in het plattelandsstadje Rayville wonen. Wanneer Maddy een pestkop op school een klap geeft, is dat het begin van een vete met een ander gezin. De methamfetamineverslaafde Cassie betrekt haar broer en dealer Gator bij de ruzie, en de zaken lopen flink uit de hand …

Homefront is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV voor abonnees van de Movies & Series Pass. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

De grote Jason Statham-show

De grote Jason Statham-show


Het doet deugd om Jason Statham weer eens in een doorleefde rol te zien. Een menselijke held, die zijn woede om al het onrecht dat op hem afkomt duidelijk weet uit te stralen. En die er niet voor terugdeinst om zijn toevlucht te nemen tot een fikse knokpartij wanneer dat nodig is.

Andere acteurs

Andere acteurs


Winona Ryder en Kate Bosworth zijn minstens even indrukwekkend. Beide dames hebben hun nette look ingeruild voor het uiterlijk van een drugverslaafde, en ze doen dat behoorlijk overtuigend. James Franco zet de rol van dealer Gator met verve neer. Chuck Zito doet het niet onaardig als Danny Turro, de leider van de motorbende, en da’s niet verwonderlijk: de man is de voormalige grote man van de Hell’s Angels in New York. In de film krijg je soms helaas wel een clichébeeld van de Deep South: alsof er niets anders te vinden is dan hilbillies in aftandse pickuptrucks. Maar dat neemt niet weg dat deze prent lekker wegkijkt.

Regisseur

Regisseur


Regisseur Gary Fleder beweest met ‘Kiss the Girls’ en ‘Don’t say a word’ al eerder dat hij wel kaas heeft gegeten van een sterk misdaadverhaal. Ook nu slaagt hij in zijn opzet.

Ouderwets actievermaak

Ouderwets actievermaak


Fleder zet het bekrompen dorpje neer als een echt Crystal Meth-hol, waar de situatie steeds maar verder ontspoort. Statham mag er daarna op los knokken om het op te lossen. In het eerste deel van de film is het nog enigszins rustig, nadien gaan alle remmen los. Een goeie ouderwetse actiefilm waar je niet te veel moet bij nadenken, dus.

Simpel maar sterk

Simpel maar sterk


Eenvoud siert, dat kunnen we zeggen over het verhaal van ‘Homefront’. Er zitten niet te veel laagjes in de film, maar de sterkte zit ‘m in het acteerwerk en de sfeer. Sylvester Stallone bokste het scenario in elkaar – met het gelijknamige boek van Chuck Logan als basis – en dat kan hij: voor Rambo en Rocky deed hij het ook, en voor het eerste deel van die laatstgenoemde kreeg hij een Oscarnominatie.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook