Acht huiveringwekkende horrorfilms voor een perfecte Halloweenavond

Acht huiveringwekkende horrorfilms voor een perfecte Halloween-avond


Niet vies van een beetje bloed, ingewanden en kettingzagen? Of toch maar liever wat lol met klopgeesten en paranormale verschijnselen? Halloween komt eraan en dat betekent dus bibbertijd. Begin al maar te beven en te zweten, want hier komt onze selectie hoogst angstaanjagende horrorfilms!

Al deze films zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening en kies voor films -> films per genre -> horror. Slapeloze nachten zullen uw deel zijn!

Nog meer filmhonger? Kies uit meer dan tweeduizend films en series met de Movies & Series Pass


Poltergeist

Poltergeist


Nadat Eric Bowen zijn baan heeft verloren, moet hij samen met zijn gezin verhuizen naar een andere stad. Al snel merken ze dat er iets niet klopt in hun nieuwe huis - of beter gezegd te veel klopt - want ze krijgen te maken met klopgeesten. Aanvankelijk houden die zich nog rustig, maar het gaat al gauw crescendo met de terreur en wanneer Erics jongste dochter spoorloos verdwijnt, is de paniek compleet. Om de bovennatuurlijke krachten uit te schakelen en hun dochter te redden, doen de Bowens een beroep op een parapsychologe en een bende spokenjagers. Maar het is lang niet zeker of die hun problemen kunnen oplossen …

Met Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Kyle Catlett, …


Poltergeist is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

The Shining

The Shining


Schrijver Jack Torrance kampt met een probleem dat je in dat vak kan missen als de pest: een writer’s block. Om nieuwe inspiratie op te doen neemt hij een baantje als huismeester in een afgelegen hotel in de bergen. De ideale plek om tot rust te komen voor hem en zijn gezin … dat denkt hij toch. Tot hij last krijgt van nachtmerries over een bloedbad dat jaren geleden plaatsvond in het hotel. 'The Shining' is een absolute klassieker van Stanley Kubrick met Jack Nicholson, Shelley Duvall en Danny Lloyd in de voornaamste rollen.

The Shining is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV


A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street


Een groepje tieners wordt in hun dromen opgejaagd door een sadist met een verminkt gezicht en vlijmscherpe messen als handen. Zolang ze wakker blijven, is er niets aan de hand, maar wanneer ze in slaap vallen, ondergaan ze de gruwelijkste mishandelingen. Om te achterhalen waar die vreemde snuiter vandaan komt, spitten ze hun eigen verleden uit. Het spoor leidt naar Freddy Krueger, een man die ooit door een stel boze ouders gelyncht werd.

Met Rooney Mara, Kyle Gallner, Thomas Dekker, …

A Nightmare on Elm Street is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Cybernatural

Cybernatural


Zes schoolvrienden zijn aan het skypen. Plots krijgen ze een bericht van een klasgenote. Niets vreemds zou je denken, ware het niet dat het meisje een jaar eerder zelfmoord heeft gepleegd. Een wansmakelijke grap, vermoeden de zes aanvankelijk, maar het blijkt toch iets ernstiger te zijn dan dat: wanneer hun onbekende contactpersoon geheimen onthult waar alleen zij van afweten, beseffen ze dat ze te maken hebben met een bovennatuurlijke kracht die gruwelijke plannen koestert.

Met Shelley Hennig, Moses Jacob Storm, Renee Olstead, …

Cybernatural is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TVThe Pyramid

The Pyramid


In de Egyptische woestijn ontdekken Amerikaanse archeologen onder het zand een eeuwenoude piramide. Al snel raakt het team verdwaald in het eindeloze labyrint van donkere catacomben. Terwijl de wetenschappers wanhopig op zoek gaan naar een uitweg, worden ze achternagezeten door een huiveringwekkende geest. Ze lijken in de val te zitten ...

Met Ashley Hinshaw, James Buckley, Denis O’Hare, …

The Pyramid is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Paranormal Activity: The Marked Ones

Paranormal Activity: The Marked Ones


De Paranormal Activity-franchise is ondertussen een flink aantal films rijk. ‘The Marked Ones’ is de vijfde in het rijtje. Jesse verneemt dat zijn onderbuurvrouw werd vermoord. Zelf is hij nogal sensatiebelust en dus dringt hij samen met z’n vrienden binnen in haar appartement. Hij stoot er op onheilspellende video’s, occulte voorwerpen en een foto van zichzelf. Hij krijgt er snel spijt van, want s’ nachts houden nachtmerries hem uit zijn slaap en de volgende ochtend heeft hij een bijtwonde in zijn arm. Zijn familie merkt op dat hij zich vreemd gedraagt en gaat te rade bij een specialist in paranormale verschijnselen.

Met Andrew Jacbos, Molly Ephraim, Carlos Pratts, …

Paranormal Activity: The Marked Ones is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV


The Unborn

The Unborn


Haar hele leven heeft Casey Beldon haar moeder gehaat: de vrouw ging er namelijk vandoor toen ze nog jong was. Maar als Casey geteisterd wordt door nachtmerries en achtervolgd wordt door geesten begint ze langzamerhand te begrijpen waarom haar moeder het op een lopen zette. Ze komt erachter dat een geest haar lichaam overneemt en moet er alles doen om dat proces te stoppen. Haar enige redding lijkt een man die Sendak heet.

Met Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, …

The Unborn is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV 

The Lazarus Effect

The Lazarus Effect


Enkele studenten ontwikkelen een serum waarmee dode dieren weer tot leven gewekt kunnen worden. Wanneer één van hen per ongeluk bezwijkt, besluiten ze het middel op haar uit te proberen. Dat heeft gruwelijke gevolgen …

Met Mark Duplass, Olivia Wilde, Donald Glover, …

The Lazarus Effect is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TVDit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook