Nu in de zalen (11 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Ange et Gabrielle

Ange et Gabrielle

Wanneer de 17-jarige Claire zwanger is van Simon en die laatste zijn plicht als vader niet wil opnemen, besluit haar moeder Gabrielle het heft in eigen handen te nemen. Ze stapt naar Ange, Simons vader in de hoop dat die haar zal helpen. Maar Ange heeft het zelf nooit echt nauw genomen met zijn vaderlijke plichten...

Regisseur : Anne Giafferi
Cast : Isabelle Carré, Patrick Bruel, Alice de Lencquesaing
Genre : Komedie

Black

Black

De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze... of niet?

Black is gebaseerd op de populaire boeken 'Black' en 'Back' van auteur Dirk Bracke. Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes - waar eer en trots primeren - vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.

Regisseurs : Adil El Arbi & Bilall Fallah
Cast : Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensahi, Emmanuel Tahon, Axel Massudi, Issaka Sawadogo
Genre : Actie, drama

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Win jouw duoticket voor deze straffe film !

Suffragette

Suffragette

1912. Groot-Brittannië. Maud is een jonge moeder van bescheiden afkomst. Samen met haar man werkt ze dag en nacht in helse omstandigheden om de eindjes aan elkaar te knopen. Gedesillusioneerd door het misbruik en de onderdrukking van vrouwen op de werkvloer geraakt ze steeds meer betrokken bij de vrouwenbeweging 'De Suffragettes'. Wanneer vredevolle actie een maat voor niets blijkt, radicaliseert de beweging zich en worden Mauds acties risicovoller. Ze zet alles wat haar dierbaar is op het spel in haar strijd voor vrouwenstemrecht en hoe harder de tegenwind, des te vastberadener zij en de steeds groeiende beweging worden.
Het indrukwekkende waargebeurde verhaal van de eerste feministische beweging in Groot Brittannië, die bestond uit strijdlustige en onvermoeibare vrouwen die bereid waren hun leven te geven voor hun ideaal, namelijk stemrecht voor de andere helft van de wereldbevolking.

Regisseur : Sarah Gavron
Cast : Meryl Streep, Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb

The Visit

The Visit

M. Night Shyamalan keert terug naar zijn roots met het ijzingwekkende verhaal van een broer en zus die een week naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pensylvania worden gestuurd. Wanneer de kinderen ontdekken dat het oudere paar betrokken is bij iets zorgwekkends, zien ze de kansen om terug te keren naar huis met de dag kleiner worden.

Regisseur : M. Night Shyamalan
Cast : Olivia DeJonge, Ed Oxenbould, Kathryn Hahn, Peter McRobbie, Deanna Dunagan
Genre : Horror, komedie

Deze film heeft een score van 6.4 op IMDb

M. Night Shyamalan over zijn nieuwste film

Win jouw tickets voor deze film !

Top 5 : 1. Spectre

Top 5 : 1. Spectre

Een cryptische boodschap uit het verleden van Bond stuurt hem op een missie om een sinistere organisatie te ontmantelen. Terwijl M strijdt tegen politieke krachten om de geheime dienst draaiende te houden, probeert Bond door de lagen van bedrog te komen om de verschrikkelijke waarheid achter Spectre te onthullen.

Regisseur : Sam Mendes
Cast : Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Genre : Actie, avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Essentiële weetjes over Spectre, de nieuwe Bondfilm

Win een schitterend prijzenpakket van deze film !

Top 5 : 2. F.C. De Kampioenen 2: Jubilee general

Top 5 : 2. F.C. De Kampioenen 2: Jubilee general

Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingsfraude. Op dat moment zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen. Wanneer Xavier en Markske dan ook nog eens beslissen om oud trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Regisseur : Jan Verheyen
Cast : Loes Van Den Heuvel, Johny Voners, Jacques Vermeire, Carry Goosens, Ann Tuts, An Swartenbroekx
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb

Top 5 : 3. Hotel Transylvania 2

Top 5 : 3. Hotel Transylvania 2

De sympathiekste vampieren familie is terug van weg geweest ! De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvania en de sfeer is er erg ontspannen nu Dracula het hotel ook open stelt voor mensen. Drac maakt zich echter wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij samen met zijn griezelvrienden Dennis een monsterlijke boot camp training te geven om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn kleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in het hotel is het hotel té klein !

Regisseur : Genndy Tartakovsky
Stemmencast : Jacques Vermeiren, Ludo Hellinx, Arne Vanhaecke, Wine Dierickx
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 4. The Last Witch Hunter

Top 5 : 4. The Last Witch Hunter

Onze modern wereld herbergt vele geheimen, maar geen enkel zo schrikwekkend als het feit dat er nog steeds heksen onder ons leven. Deze wrede, bovennatuurlijke wezens zijn vastbesloten om de wereld onder te dompelen in de Zwarte Dood. Eeuwen lang hebben heksenjagers deze onnatuurlijke vijand bevochten, tot de onverschrokken Kaulder de machtige Heksenkoningin en het merendeel van haar volgelingen uitroeide. Vlak voor haar dood vervloekte de Koningin hem met haar eigen onsterfelijkheid, wat hem voor eeuwig scheidt van zijn vrouw en dochter in het hiernamaals. Sindsdien zwerft Kaulder rond, op jacht naar overgebleven heksen. Vandaag is hij de allerlaatste heksenjager op aarde, maar er is hem geen rust gegund... De Heksenkoningin is herrezen en ontketent in haar wraakzucht een epische strijd die het voortbestaan van het menselijke ras bedreigt.

Regisseur : Breck Eisner
Cast : Vin Diesel, Elijah Wood, Michael Caine,  Rose Leslie
Genre : Actie, Fantasy

Deze film heeft een score van 7.0 op IMDb

Top 5 : 5. The Martian

Top 5 : 5. The Martian

Tijdens een bemande Mars-missie worden astronaut Mark Watney en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de onherbergzame en barre planet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is. Op een afstand van miljoenen kilometers werkt een team van NASA-medewerkers en wetenschappers koortsachtig aan het terughalen van 'De Marsman' en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden. Ondertussen leeft de rest van de wereld intens mee met de heroïsche reddingsoperatie.

Regisseur : Ridley Scott
Cast : Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara
Genre : Actie, Science-Fiction, Avontuur

Deze film heeft een score van 8.4 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook