Nu in de zalen (18 november)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena...

Regisseur : Francis Lawrence
Cast : Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Natalie Dormer, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Lily Rabe, Philip Seymour Hoffman
Genre : Science-Fiction, Drama, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Jennifer Lawrence: de sympathiekste ster aan het firmament

Wat je nog niet wist over The Hunger Games

Win duotickets voor 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2' en dvd-boxen en pins van de film !

L'Hermine

L'Hermine


Michel Racine is een rechter bekend om zijn strenge optreden: niemand verlaat bij hem de gerechtszaal met minder dan 10 jaar gevangenisstraf. Wanneer Birgit de zaal binnenstapt als jurylid bij een moordzaak verandert alles. Zes jaar geleden hield Michel van Birgit, de enige vrouw die ooit zijn hart wist te veroveren.

Regisseur : Christian Vincent
Cast : Michaël Abiteboul, Claire Assali, Chloé Berthier
Genre : Dramatische komedie

Deze film heeft een score van 6.3 op IMDb

The Gift

The Gift


Simon en Robyn zijn een gelukkig echtpaar met een perfect leven tot ze Gordo, een oud-klasgenoot van Simon, tegen het lijf lopen. De onaangekondigde bezoekjes en mysterieuze cadeautjes van Gordo blijken een dieper luguber geheim te dragen. Robyn gaat op onderzoek uit en langzaam sijpelt een angstaanjagende geschiedenis tussen Gordo en Simon binnen. Wat als het verleden nog niet klaar met je is?
De makers van 'The Purge', 'Insidious' en 'Sinister' brengen met 'The Gift' een reboot van het suspense-genre. Een psychologische thriller waarvan je haren recht overeind gaan staan.

Regisseur : Joel Edgerton
Cast : Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton
Genre : Thriller

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

The Program

The Program


The Program is gebaseerd op het boek Seven Deadly Sins (Mijn jacht op Lance Armstrong) van de Ierse sportjournalist David Walsh, die in de film wordt vertolkt door Chris O'Dowd.
 
Hoe kan het dat wielrenner Lance Armstrong - geen sterke klimmer - opeens het peleton passeert tijdens bergetappes van de Tour de France? Sportjournalist David Walsh staat alleen met zijn verdenkingen. Zijn vragen over dopinggebruik worden door Armstrong fel bestreden. Wil Walsh soms de aandacht afleiden van Livestrong, zijn fonds dat miljoenen binnenhaalde voor kankerbestrijding? Armstrong zelf genas tegen de verwachtingen in van uitgezaaide teelbalkanker voordat hij zeven keer op rij de Tour de France won - een ongeëvenaarde prestatie. Maar de verdenkingen stapelen zich op en in 2012 moet Armstrong toegeven dat hij deelnam aan het meest geavanceerde, professionele en succesvolle dopingprogramma die de sportwereld ooit zag. Is Armstrong een monster of een man met een grenzeloze wil om te winnen?

Regisseur : Stephen Frears
Cast : Lee Pace, Dustin Hoffman, Ben Foster, Chris O'Dowd
Genre : Biografie, Drama

Deze film heeft een score van 6.6 op IMDb

Top 5 : 1. Spectre

Top 5 : 1. Spectre


Een cryptische boodschap uit het verleden van Bond stuurt hem op een missie om een sinistere organisatie te ontmantelen. Terwijl M strijdt tegen politieke krachten om de geheime dienst draaiende te houden, probeert Bond door de lagen van bedrog te komen om de verschrikkelijke waarheid achter Spectre te onthullen.

Regisseur : Sam Mendes
Cast : Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Genre : Actie, avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Essentiële weetjes over Spectre, de nieuwe Bondfilm

Top 5 : 2. F.C. De Kampioenen 2: Jubilee general

Top 5 : 2. F.C. De Kampioenen 2: Jubilee general


Het verhaal van de tweede film begint waar dat van DDT ooit eindigde: in de gevangenis, waar hij werd opgesloten voor belastingsfraude. Op dat moment zijn de Kampioenen volop bezig met de voorbereiding van hun 25-jarig jubileum. Het belooft een groot feest te worden, maar daar zou met de terugkeer van DDT wel eens snel verandering in kunnen komen. Wanneer Xavier en Markske dan ook nog eens beslissen om oud trainer Oscar Crucke, die als monnik in een tempel in Thailand verblijft, in het geheim terug te halen voor het feest, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Regisseur : Jan Verheyen
Cast : Loes Van Den Heuvel, Johny Voners, Jacques Vermeire, Carry Goosens, Ann Tuts, An Swartenbroekx
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 5.7 op IMDb

Top 5 : 3. Hotel Transylvania 2

Top 5 : 3. Hotel Transylvania 2


De sympathiekste vampieren familie is terug van weg geweest ! De zaken lopen op wieltjes in Hotel Transylvania en de sfeer is er erg ontspannen nu Dracula het hotel ook open stelt voor mensen. Drac maakt zich echter wel een beetje zorgen over de ontwikkeling van zijn kleinzoon Dennis tot volbloed vampier. Terwijl Mavis haar menselijke schoonfamilie een bezoekje brengt, beslist hij samen met zijn griezelvrienden Dennis een monsterlijke boot camp training te geven om hem te veranderen in een échte vampier. Ondertussen brengt de stokoude vader van Drac een bezoekje aan het hotel. Maar wanneer hij ontdekt dat zijn kleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in het hotel is het hotel té klein !

Regisseur : Genndy Tartakovsky
Stemmencast : Jacques Vermeiren, Ludo Hellinx, Arne Vanhaecke, Wine Dierickx
Genre : Animatiefilm

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 4. Ay Ramon!

Top 5 : 4. Ay Ramon!


Terwijl Sinterklaas zoals altijd per stoomboot uit Spanje naar Antwerpen vaart, reist de trouwe verzorger Ramon Iglesias met zijn paard over land om het dier van zeeziekte te sparen. Maar ze worden onderweg gevangen genomen door Tikkelotje die het muzikale talent van Ramon in een nieuwe act wil gebruiken om zo haar slecht draaiende theatertje nieuw leven in te blazen. Professor Van den Uytleg en Conchita zetten hun postduiven in en ook Zwarte Piet schiet in actie om Ramon en het paard terug te vinden. De zoektocht loopt echter niet van een leien dakje en één voor één worden ze door de vastberaden Tikkelotje in de val gelokt en opgesloten. Er zit voor Sinterklaas niks anders op dan alleen op pad te gaan. Zal hij erin slagen om zijn vrienden terug te vinden en te bevrijden?

Regisseur : Stijn Coninx
Cast : Lucas van den Eynde, Matteo Simoni, Tom Van Dyck, Frans Van Der Aa, Pieter Embrechts
Genre : Familie

Top 5 : 5. D'Ardennen

Top 5 : 5. D'Ardennen


Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth als een ongeleid projectiel z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

Regisseur : Robin Pront
Cast: Veerle Baetens, Jeroen Perceval, Kevin Janssens, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck, Jan Bijvoet
Genre : Politie, thriller, drama

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook