5 redenen om 'De Kleine Prins' te bekijken

5 redenen om 'De Kleine Prins' te bekijken

‘The Little Prince’ (De Kleine Prins) maakt zijn opwachting in de MS Pass van Proximus TV. Dat wonderlijke verhaal is gebaseerd op de schrijfsels van Antoine de Saint-Exupéry. De papieren versie werd een culthit die een vertaling kreeg in meer dan 240 talen en 145 miljoen keer verkocht werd.

Het verhaal: Het leven van een klein meisje van negen jaar staat helemaal in het teken van school en volwassen worden. Zo heeft haar moeder het voor haar uitgestippeld in een levensplan. De hele zomer zit ze te blokken achter haar bureau. Maar dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

‘De Kleine Prins’ is beschikbaar in de MS Pass van van Proximus TV

Een intelligente tekenfilm

Een intelligente tekenfilm

Voor producent Dimitri Rassam was een tekenfilm het ideale medium om de verhalen van de Saint Exupéry op het grote publiek los te laten. In de jaren zeventig speelde Orson Welles met het idee om van de saga een film te maken door een combinatie van tekenfilm en echte scènes. Welles contacteerde Walt Disney maar de geestelijke vader van Mickey Mouse zag niets in het idee. Zeventig jaar later slaagde Mark Osborne wel in het opzet, en dat deed hij met glans: De man kreeg dan ook een budget van meer dan 50 miljoen euro ter beschikking. ‘De Kleine Prins’ is een klein meesterwerk en een intelligente tekenfilm.

Een vijfsterrencast

Een vijfsterrencast

De acteurs die hun stemmen lenen aan de personages geven het beste van zichzelf. In de internationale versie hoor je grote namen als Rachel McAdams, James Franco, Marion Cotillard en Jeff Bridges maar Jan Decleir en Charlotte Vandermeersch doen het niet minder goed in de Vlaamse variant.

Een geslaagde soundtrack

Een geslaagde soundtrack

Hans Zimmer, een grote naam in de filmmuziekwereld, tekende voor de soundtrack. Hij deed dat eerder voor onder meer ‘Gladiator’, ‘The Lion King’, ‘Pearl Harbor’ en ‘Rain Man’. Je hoort onder andere ‘Suis-moi’ van de Franse zangeres Camille, die nog een aantal andere nummers voor haar rekening neemt. Ook Richard Harvey, Nathan Stornetta en Dominic Lewis werkten mee aan de filmmuziek, die in al z'n subtiliteit de kers op de taart van deze knappe tekenfilm is.

Boeiend en geschikt voor jong en oud

Boeiend en geschikt voor jong en oud

‘De Kleine Prins’ is verrassend, verveelt geen minuut en de sterkte van de tekenfilm zit ‘m in het feit dat hij geschikt is voor een jong en oud publiek. De filmversie is een aanrader voor iedereen die de papieren versie gelezen heeft of een gelijknamige theatervoorstelling heeft gezien.

Twee intrigerende werelden

Twee intrigerende werelden

De personages in de film zijn naamloos. Het meisje dat centraal staat begeeft zich in een klinische, grijze wereld. Orde en regelmaat heersen en er zijn weinig mogelijkheden om buiten de lijntjes te kleuren. Modernisme en geometrie staan recht tegenover de nostalgie en de ronde, vloeiende vormen uit de wereld van de Prins. Aan het einde laat Osborne beide werelden naadloos samenkomen.

‘The Little Prince’ is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Win de dvd van De Kleine Prins

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook