Nu in de zalen (2 december)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Bridge of Spies

Bridge of Spies


Bridge of Spies vertelt het verhaal van James Donovan, een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsclaims. Als de CIA hem op een zo goed als onmogelijke missie stuurt om de onderhandelingen te leiden over een gevangengenomen Amerikaanse U-2 piloot bevindt Donovan zich plotseling in het middelpunt van de koude oorlog.

Regisseur : Steven Spielberg
Cast : Tom Hanks, Amy Ryan, Alan Alda
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb

Burnt

Burnt


Chef-kok Adam Jones is een rockster in de keuken. De culinaire wereld ligt aan zijn voeten maar door zijn wilde leven met drank en drugs verliest hij zijn tweesterrenrestaurant in Parijs. Enkele jaren later duikt het enfant terrible op in Londen om er het beste restaurant ter wereld te openen. Daarvoor moet hij zijn oude gewoontes opgeven en moet hij zich omringen met de besten uit het vak, waaronder de getalenteerde Helene en zijn oude vriend Michel. Dat wekt echter ook de belangstelling van oude vijanden, die zijn comeback niet evident maken.

Regisseur : John Wells
Cast : Bradley Cooper, Emma Thompson, Sienna Miller, Uma Thurman, Omar Sy, Jamie Dornan
Genre : Drama

Deze film heeft een score van 6.7 op IMDb

Fashion Chicks

Fashion Chicks


Esmee is een introvert meisje van eenvoudige komaf. Haar grote droom is om fashion designer te worden. Het liefst zou ze designerkleding dragen, maar dat kan ze zich bij lange na niet veroorloven. Als Esmee stage mag lopen bij hét modebedrijf Wolff Fashion wordt ze al snel gedegradeerd tot magazijnmedewerker. Ondanks dat ze gigantisch baalt, heeft ze daardoor wel beschikking tot afgekeurde designkleding. Esmee begint zelf kleding te ontwerpen en creëert een online alter-ego 'Lizzy'. Door een toevallig optreden op Fashion Week worden Lizzy en haar blog instafamous. De ultieme fashion director en tevens oprichter van Wolff Fashion, Victoria Wolff, wil zelfs dat Lizzy dé blogger wordt van het toonaangevende modebedrijf. Esmee is genoodzaakt om een dubbelleven te gaan leiden, maar Lizzy neemt ook steeds meer de overhand in haar privéleven. Daarbij loopt ze natuurlijk ook een steeds groter risico dat ze wordt betrapt...

Regisseur : Jonathan Elbers
Cast : Liza Sips, Robin Martens, Patrick Martens, Victoria Koblenko
Genre : Komedie

Babysitting 2

Babysitting 2


Sonia wil haar vriend Frank voorstellen aan haar vader Jean-Pierre, directeur van een milieuvriendelijk hotel in Brazilië. Zo gezegd, zo gedaan en dus treft de hele bende elkaar opnieuw om er samen een droomvakantie door te brengen. Op een ochtend vertrekken de jongens op excursie in het Amazoneregenwoud. Jean-Pierre vertrouwt hen zijn verschrikkelijke moeder Yolande toe. Bij het aanbreken van de volgende dag blijken ze echter allemaal verdwenen... Enkel de kleine camera waarmee ze vertrokken waren, wordt teruggevonden. Sonia en haar vader zullen aan de hand van deze beelden de anderen moeten opsporen...

Regisseurs : Nicolas Benamou & Philippe Lacheau
Cast : Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.2 op IMDb

Top 5 : 1. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Top 5 : 1. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena...

Regisseur : Francis Lawrence
Cast : Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Natalie Dormer, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Lily Rabe, Philip Seymour Hoffman
Genre : Science-Fiction, Drama, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Wat je nog niet wist over The Hunger Games

Top 5 : 2. The Good Dinosaur

Top 5 : 2. The Good Dinosaur


The Good Dinosaur geeft een antwoord op de eeuwenoude vraag: wat als de asteroïde die het leven op aarde voorgoed veranderde de planeet compleet gemist had en de dinosaurussen nooit waren uitgestorven en nu gewoon samen met ons zouden leven? Dit grappige en originele verhaal gaat over Arlo, een onhandige en levendige Apatosaurus met een groot hart. Arlo trekt erop uit en tijdens zijn opmerkelijke reis leert hij een speciale vriend kennen: een jongen uit de mensenwereld genaamd Spot.

Regisseur: Peter Sohn
Stemmencast OV: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright
(Vlaamse versie : ordi Int Panis, Mathias Sercu, Ann Ceurvels)
Genre: Animatiefilm  

Deze film heeft een score van 7.8 op IMDb

Warm aanbevolen: Pixar’s nieuwe telg, 'The Good Dinosaur'

Top 5 : 3. Spectre

Top 5 : 3. Spectre


Een cryptische boodschap uit het verleden van Bond stuurt hem op een missie om een sinistere organisatie te ontmantelen. Terwijl M strijdt tegen politieke krachten om de geheime dienst draaiende te houden, probeert Bond door de lagen van bedrog te komen om de verschrikkelijke waarheid achter Spectre te onthullen.

Regisseur : Sam Mendes
Cast : Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Genre : Actie, avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Essentiële weetjes over Spectre, de nieuwe Bondfilm

Top 5 : 4. Black Mass

Top 5 : 4. Black Mass


In 1970 zuid Boston overtuigt FBI agent John Connolly de Ierse gangster Jimmie "Whitey" Bulger samen te werken met de FBI om een gemeenschappelijke vijand te elimineren: de Italiaanse maffia. De film vertelt het verhaal van deze onheilige alliantie, die volledig uit de hand loopt, waardoor Whitey de rechtshandhaving kan ontlopen. Hierdoor kan hij steeds meer macht verwerven en groeit uit tot een van de meest meedogenloze en invloedrijke gangsters in de geschiedenis van Boston.

Regisseur : Scott Cooper
Cast : Sienna Miller, Johnny Depp, Dakota Johnson, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch
Genre : Actie, Politie, Drama

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Black mass: De vijand van mijn vijand is mijn vriend...

Top 5 : 5. Black

Top 5 : 5. Black


De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze... of niet?

Black is gebaseerd op de populaire boeken 'Black' en 'Back' van auteur Dirk Bracke. Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes - waar eer en trots primeren - vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.

Regisseurs : Adil El Arbi & Bilall Fallah
Cast : Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensahi, Emmanuel Tahon, Axel Massudi, Issaka Sawadogo
Genre : Actie, drama

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook