10 redenen waarom je Outlander moet gezien hebben

De Brits-Amerikaanse serie 'Outlander', geregisseerd door Ronald D. Moore ('Star Trek', 'Battlestar Galactica'), is een steengoede tv-adaptatie van de gelijknamige en immens polpulaire boekenreeks van Diana Gabaldon. Het eerste seizoen van de reeks werd eerder dit jaar bij ons uitgezonden op één en is sinds 18 november ook verkrijgbaar op dvd en Blu-ray. Wij geven je alvast 10 redenen waarom je Outlander moet gezien hebben !

10 redenen waarom je Outlander gezien moet hebben © 2014 Sony Pictures Television Inc.


De Brits-Amerikaanse serie 'Outlander', geregisseerd door Ronald D. Moore ('Star Trek', 'Battlestar Galactica'), is een steengoede tv-adaptatie van de gelijknamige en immens polpulaire boekenreeks van Diana Gabaldon. Het uitgangspunt is wel een beetje bizar: tijdens een vakantie in Schotland, vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog, bezoekt een getrouwde verpleegster een partij menhirs, wanneer ze plots op onverklaarbare wijze terug in de tijd wordt gekatapulteerd naar het Schotland van het jaar 1743. Daar belandt ze niet alleen in een burgeroorlog, maar ook in de armen van een razend aantrekkelijke highlander. Outlander overstijgt de genres van de romantiek, science fiction, geschiedenis en avontuur. Wij geven je alvast 10 redenen waarom je Outlander moet gezien hebben !

Het eerste seizoen van de reeks werd eerder dit jaar bij ons uitgezonden op één en is sinds 18 november ook verkrijgbaar op dvd en Blu-ray.

Win de dvd's van het eerste seizoen van 'Outlander'!

Een flinke brok romantiek

Een flinke brok romantiek © 2015 Starz Entertainment, LLC


De liefde tussen Claire (Caitriona Balfe) en Jamie (Sam Heughan) is zo puur en zo echt, de chemie tussen de twee spat gewoon van het scherm. Samengebracht door het lot maken ze zoveel adembenemende dingen mee, en dit is nog maar seizoen 1...

Een reis door de tijd

Een reis door de tijd © 2015 Starz Entertainment, LLC


In 'Outlander' worden we van het na-oorlogse Engeland teruggekatapulteerd naar het Schotland van 1743. Het is interessant om te zien hoe Claire als 20-ste eeuwse vrouw en verpleegster zich moet weten te handhaven in die nieuwe omgeving. Claire draagt bovendien het verschrikkelijke geheim met zich mee dat de oorlog die haar vrienden willen voeren uiteindelijk een fatale uitkomst heeft.

Geschiedenisles

Geschiedenisles © 2015 Starz Entertainment, LLC


Tijdreizen brengt ons bij de geschiedenis. In 'Outlander' reis je mee naar het prachtige Schotland van 1743. Een tijd zo anders dan de onze, met ongemene wreedheden maar ook veel respect voor het leven. Samen met Claire leer je het oude Schotland langzaamaan kennen en liefhebben.

De duivel in hoogsteigen persoon

De duivel in hoogsteigen persoon © 2015 Starz Entertainment, LLC


Black Jack Randall (Tobias Menzies) : zelden zag je een schurk zo walgelijk als deze. Naarmate het seizoen vordert krijg je steeds meer te zien van zijn gestoorde persoonlijkheid. Tegelijkertijd is hij ook een ontzettend interessante schurk. Je wil weten wat er in 's hemelsnaam ooit met hem gebeurd is dat hij zo door en door slecht is geworden.

Acteren op hoog niveau

Acteren op hoog niveau © 2015 Starz Entertainment, LLC


De acteurs spelen de pannen van het dak en geven op een geweldige manier gestalte aan hun personages. Dit is acteren op hoog niveau. Caitriona Balfe, de perfecte Claire Beauchamp. Ze staat haar mannetje tussen de ruige Schotten en speelt op een prachtige manier hoe ze verscheurd wordt tussen haar twee mannen. Sam Heughan, de belichaming van James Fraser. Hij laat ons zien wat liefde is maar neemt ons ook mee op een diepe donkere reis vol schaamte en geweld. En tot slot Tobias Menzies: de horror waarmee hij Black Jack Randall neerzet is gewoonweg verbluffend.

Schitterende muziek

Schitterende muziek © 2015 Starz Entertainment, LLC


Emmy Award-winnaar Bear McCreary ('Everly', 'The Walking Dead', 'Da Vinci’s Demons', 'Black Sails') combineert zijn score met periode-correcte nummers aangepast aan de tv-serie. Zijn liefde voor de Highlands hoor je vanaf de eerste noot en de muziek neemt je mee naar het land van de doedelzakken, mannen in quilts en de groene vlaktes.

De Schotse Highlands

De Schotse Highlands © 2015 Starz Entertainment, LLC


Wie wordt er nu niet overdonderd door de prachtige natuur van de Schotse Highlands. Je krijgt er spontaan zin van om een reisje naar Schotland te boeken en er net zo puur te gaan leven als in 1743.

Mannen in kilts

Mannen in kilts © 2015 Starz Entertainment, LLC


Mannen in kilts, het heeft iets, en zeker als ze dan nog eens met een sexy Schots accent praten. Een dikke pluim ook voor de acteurs die weken hebben mogen zwoegen om het Gaelic onder de knie te krijgen en elke aflevering wel een mondje vol praten.

Mannen zonder kilt

Mannen zonder kilt © 2015 Starz Entertainment, LLC


Mannen in kilts zijn al sexy, maar als ze hun bloot bovenlijf tonen, gaan we helemaal overstag.

Literatuur

Literatuur © 2015 Starz Entertainment, LLC


En dan zijn er ook nog de boeken ! Deze serie doet ons ongelooflijk veel zin krijgen om in de acht-delige boekenreeks van Diana Gabaldon, populair auteur van historische fictieromans, te duiken en het verhaal van Claire en Jamie volledig uit te spitten. Plus, het is zeer fijn om te weten dat er met wat geluk nog 7 seizoenen zitten aan te komen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook