5 redenen om Mission Impossible - Rogue Nation te bekijken

5 redenen om Mission Impossible - Rogue Nation te bekijken © Paramount Pictures

De Impossible Mission Force (IMF) wordt door de CIA ontbonden, maar Ethan Hunt wil doorgaan. Hij is vastbesloten om de schimmige misdaadorganisatie ‘The Syndicate’ op te rollen en hun ongrijpbare leider te vatten. Da’s het verhaal van Mission Impossible - Rogue Nation. 5 redenen om deze weergaloze actiefilm zeker te bekijken!

'Mission Impossible - Rogue Nation' is vanaf 16 december beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

WEDSTRIJD: Word stuntman voor één dag naar aanleiding van de release van Mission: Impossible Rogue Nation op dvd en in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Spectaculaire stunts

Spectaculaire stunts © Paramount Pictures

Met de stunts in de film zit het wel snor. Het begint al met een duizelingwekkende actiescène waarin we Ethan Hunt aan de zijkant van een vliegtuig zien hangen - een meer dan aardige opener - en dan hebben we het nog niet over de spectaculairste achtervolgingsscène per moto sinds lang en over het feit dat de held van dienst het wereldrecord adem inhouden probeert te verbreken tijdens een memorabele duik.

Acteurs

Acteurs © Paramount Pictures

Iedere regisseur die naam waardig weet het: gooi Tom Cruise in een actiefilm en het kan niet misgaan. De combinatie met de frisse verschijning van Rebecca Ferguson blijkt bijzonder goed te werken. Het personage in wiens huid de Zweeds-Engelse actrice kruipt (Ilsa Faust) kan een aardig robbertje vechten en haar dubbele agenda baart Ethan Hunt grote zorgen. Simon Pegg vertolkt de rol van Benji Dunn en zorgt voor een grappige noot, Ving Rhames staat zijn mannetje als Luther Stickell en Sean Harris neemt de rol van slechterik Lane voor zijn rekening.

De grote Tom Cruise-show en meer

De grote Tom Cruise-show en meer

Ethan Hunt is uiteraard het hoofdpersonage, maar deze Mission Impossible - Rogue Nation is niet enkel de grote Tom Cruise-show. De nadruk ligt op teamwerk en elk personage krijgt haar of zijn moment om in de schijnwerpers te lopen. Dat maakt het allemaal een stuk boeiender.

Regisseur

Regisseur © Paramount Pictures

Christopher McQuarrie en Tom Cruise, da’s een combinatie die garant staat voor succes. De twee werkten al samen voor Valkyrie, Jack Reacher en Edge of Tomorrow en het resultaat was telkens meer dan geslaagd te noemen. Cruise vroeg McQuarrie persoonlijk of hij de film wilde regisseren en dat kon hij dus niet weigeren. McQuarrie tekende trouwens ook voor het scenario van The Usual Suspects.

Entertainment van de bovenste plank

Entertainment van de bovenste plank © Paramount Pictures

Mission Impossible - Rogue Nation is een film die geen moment verveelt. Het actie-avontuur is eigenlijk zo voorbij: plotwendingen en schietgevechten volgen elkaar in razend tempo op. Voeg daarbij nog eens scènes in verschillende wereldsteden en een misdadige organisatie die moet worden aangepakt, en de vergelijking met James Bond kan niet uitblijven (The Syndicate versus Spectre). M:I zit misschien nog niet op de hoogte van de Bond-franchise, maar heeft ongetwijfeld zijn charmes en we mogen wel zeggen dat dit weer een oerdegelijke actiefilm is die liefhebbers van de serie en het genre niet zal teleurstellen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook