Nu in de zalen (9 december)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Belle et Sébastien: l'aventure continue

Belle et Sébastien: l'aventure continue


September 1945. In het dorp viert iedereen het einde van de oorlog. Belle en Sebastiaan wachten ongeduldig op de terugkeer van Angelina, maar zij bereikt Saint Martin nooit. Er komt verschrikkelijk nieuws: Angelina raakte vermist toen haar vliegtuig diep in een bos in het Alpengebied crashte. Sebastiaans opa kent een man die hen kan helpen Angelina te vinden. Maar voordat ze de jonge vrouw kunnen redden, moeten ze vele gevaren trotseren en talloze beproevingen doorstaan.

Regisseur : Christian Duguay
Cast : Félix Bossuet, Tchéky Karyo
Genre : Familiefilm, avontuur

Win 5 familietickets voor deze film!

By the Sea

By the Sea


'By the Sea' volgt Roland en Vanessa, een Amerikaanse schrijver en zijn vrouw naar het Frankrijk van de jaren '70. Wanneer zij aankomen in een rustig en pittoreske kustoord is hun huwelijk in een nakende crisis. Door hun tijd door te brengen met andere reizigers, onder wie de jonge Lea en François, en dorpsbewoners Michel en Patrice, heeft het koppel door dat ze voor de uitdaging staan van al de onopgeloste moeilijkheden uit hun eigen levens.

Regisseur : Angelina Jolie
Cast : Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent
Genre: Drama, Romantiek

Deze film heeft een score van 5.2 op IMDb

In the Heart of the Sea

In the Heart of the Sea


In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door iets dat niemand kon geloven: een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens. Deze waargebeurde maritieme ramp inspireerde Herman Melville tot het schrijven van zijn beroemde boek Moby Dick. Maar dat boek vertelt slechts een deel van het verhaal. 'In the Heart of the Sea' gaat over de nasleep, als de overlevenden tot het uiterste moeten gaan en het ondenkbare moeten doen om in leven te blijven. Zware stormen, voedseltekort, paniek en wanhoop drijven de bemanningsleden ertoe na te denken over de waarde van het leven en de moraliteit van hun beroep. De kapitein tracht de weg naar huis te vinden en de stuurman probeert de walvis alsnog te doden. 'In the Heart of the Sea' is een actieavonturenfilm van regisseur en Oscar-winnaar Ron Howard (A Beautiful Mind). Het waargebeurde en dramatische verhaal van de Essex is gebaseerd op de bestseller van Nathaniel Philbrick.

Regisseur: Ron Howard
Cast : Cillian Murphy, Chris Hemsworth, Michelle Fairley
Genre: Actie, Drama, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.5 op IMDb

Mega Mindy versus Rox

Mega Mindy versus Rox


In de spannende avonturenfilm 'Mega Mindy versus Rox' komen de 2 Studio100-superhelden tegenover elkaar te staan door de sluwe trucs van nog een andere superheld: Waterman. Ooit was Waterman een goede held, maar door zijn honger naar macht raakte hij op het slechte pad. Nu wil hij koste wat kost de Gouden Helm in handen krijgen, een magische helm met superkrachten waarmee hij het eiland Malta wil vernietigen. Zal Mega Mindy het halen van Team Rox of zijn zij toch sterker? En zal Waterman het eiland kunnen vernietigen? Dat ontdek je in “Mega Mindy versus Rox”.

Regisseur : Matthias Temmermans
Cast : Free Souffriau, Jelle Florizoone, Jana Geurts, Jeremy Vandoorne
Genre : familiefilm

Win schitterende prijzen van 'Mega Mindy versus Rox' !

The Night Before

The Night Before


Al meer dan tien jaar lang vieren jeugdvrienden Ethan, Chris en Isaac samen kerstavond. Omdat hun jarenlange traditie van buitensporigheid misschien ten einde komt, willen ze een laatste keer alle registers open trekken...

Regisseur : Jonathan Levine
Cast : Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Lizzy Caplan
Genre : Komedie

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Un + une

Un + une


Antoine lijkt op de helden uit de films waarvoor hij de muziek componeert. Hij is charmant, succesvol en wandelt door zijn luchtige leven. Wanneer hij naar India trekt op zoek naar inspiratie voor een zeer originele versie van Romeo en Julia, ontmoet hij Anna. Een vrouw die in alles zijn tegenpool lijkt te zijn, maar waartoe hij zich erg aangetrokken voelt...

Regisseur : Claude Lelouch
Cast: Jean Dujardin, Elsa Zylberstein, Christopher Lambert
Genre: Romantische komedie

Deze film heeft een score van 7.1 op IMDb

Top 5 : 1. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

Top 5 : 1. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Terwijl Panem meegesleurd wordt in een allesomvattende oorlog, maakt Katniss zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta, en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om President Snow uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten, zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena...

Regisseur : Francis Lawrence
Cast : Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Natalie Dormer, Josh Hutcherson, Julianne Moore, Lily Rabe, Philip Seymour Hoffman
Genre : Science-Fiction, Drama, Avontuur

Deze film heeft een score van 7.4 op IMDb

Wat je nog niet wist over The Hunger Games

Top 5 : 2. Spectre

Top 5 : 2. Spectre


Een cryptische boodschap uit het verleden van Bond stuurt hem op een missie om een sinistere organisatie te ontmantelen. Terwijl M strijdt tegen politieke krachten om de geheime dienst draaiende te houden, probeert Bond door de lagen van bedrog te komen om de verschrikkelijke waarheid achter Spectre te onthullen.

Regisseur : Sam Mendes
Cast : Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci
Genre : Actie, avontuur

Deze film heeft een score van 7.6 op IMDb

Essentiële weetjes over Spectre, de nieuwe Bondfilm

Top 5 : 3. Bridge of Spies

Top 5 : 3. Bridge of Spies


Bridge of Spies vertelt het verhaal van James Donovan, een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsclaims. Als de CIA hem op een zo goed als onmogelijke missie stuurt om de onderhandelingen te leiden over een gevangengenomen Amerikaanse U-2 piloot bevindt Donovan zich plotseling in het middelpunt van de koude oorlog.

Regisseur : Steven Spielberg
Cast : Tom Hanks, Amy Ryan, Alan Alda
Genre : Thriller, Drama

Deze film heeft een score van 8.0 op IMDb

Top 5 : 4. The Good Dinosaur

Top 5 : 4. The Good Dinosaur


The Good Dinosaur geeft een antwoord op de eeuwenoude vraag: wat als de asteroïde die het leven op aarde voorgoed veranderde de planeet compleet gemist had en de dinosaurussen nooit waren uitgestorven en nu gewoon samen met ons zouden leven? Dit grappige en originele verhaal gaat over Arlo, een onhandige en levendige Apatosaurus met een groot hart. Arlo trekt erop uit en tijdens zijn opmerkelijke reis leert hij een speciale vriend kennen: een jongen uit de mensenwereld genaamd Spot.

Regisseur: Peter Sohn
Stemmencast OV: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright
(Vlaamse versie : ordi Int Panis, Mathias Sercu, Ann Ceurvels)
Genre: Animatiefilm  

Deze film heeft een score van 7.8 op IMDb

Warm aanbevolen: Pixar’s nieuwe telg, 'The Good Dinosaur'

Top 5 : 5. Black

Top 5 : 5. Black


De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze... of niet?

Black is gebaseerd op de populaire boeken 'Black' en 'Back' van auteur Dirk Bracke. Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes - waar eer en trots primeren - vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.

Regisseurs : Adil El Arbi & Bilall Fallah
Cast : Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensahi, Emmanuel Tahon, Axel Massudi, Issaka Sawadogo
Genre : Actie, drama

Deze film heeft een score van 7.3 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook