Tien series om te zien

Steengoede acteurs, een weergaloze plot en een boeiende verhaallijn. Ontdek onze selectie!

Tien reeksen om te zien

Tien reeksen om te zien


Het op zijn einde lopende jaar bracht ons een enorme lading aan series, de ene al wat beter dan de andere. Wij hebben het kaf van het koren gescheiden en stellen je onze niet te versmaden selectie voor. Mocht je tien reeksen willen zien die het afgelopen jaar werden uitgezonden, dan maak je met deze lijst zeker geen slechte keuze!

Outlander

Outlander


Zijn het oude Schotland van clans en mysterie en Keltische muziek je ding, dan is Outlander je op het lijf geschreven. De topreeks neemt je mee voor een avontuur dat tegelijk rauw en romantisch is. Verpleegster Claire Beauchamp Randall is in 1945 op vakantie met haar echtgenoot, een welkome ontspanning nadat ze jarenlang aan het front werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze komt in contact met een steen in een druïdencirkel en in een flits staat ze in het Schotland van 1743, waar ze strijder Jamie Fraser tegenkomt.
 

Vriendinnen

Vriendinnen


In januari liep op Eén de fijne serie Vriendinnen. Het leven van twee vriendinnen werd door de jaren heen gevolgd. De reeks baadde in een nostalgisch sfeertje door de retrohuiskamers en de kleding van de actrices en acteurs, nieuwsbeelden uit het archief en knipoogjes naar historische gebeurtenissen. Prima geacteerd door Charlotte De Bruyne, Anemone Valcke, Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelaere ook. Nel woont met haar moeder in de buitenwijk van een Vlaamse provinciestad. Het contrast met Eva, de dochter van hun nieuwe buren, kan niet groter zijn. Nel is flamboyant, levenslustig en bruist van energie, terwijl Eva eerder een grijze muis is: onervaren, braaf en conservatief. Maar wanneer ze elkaar op een bevrijdingsbal uit de penarie helpen, ontluikt er een onwaarschijnlijke vriendschap.

Narcos

Narcos


Netflix scoorde met Narcos, een fictiereeks die gebaseerd is op feiten. Die feiten zijn het leven van Pablo Escobar, een legendarische Colombiaanse drugbaron. Er kwamen lovende woorden in overvloed maar ook heel wat kritiek, want de serie zou Escobar als ‘te menselijk’ hebben opgevoerd en zou te weinig aandacht hebben besteed aan de vele wrede aanslagen waarvoor hij verantwoordelijk was.

De Biker Boys

De Biker Boys


Afgelopen voorjaar was het lachen met ‘De Biker Boys’, de nieuwe fictiereeks van Bart De Pauw waarin hijzelf, Jonas Van Geel, fixer Den Haldis en Ben Segers op een Vespa door Europa op zoek gingen naar de roots van dat brommertje. Maar die zoektocht pakte anders uit dan gepland.

Bloodline

Bloodline

Bloodline is volgens velen het beste wat Netflix tot nu toe zelf fabriceerde. In de serie draait het om de mantra ‘Het water is mooi blauw aan het oppervlak, maar wie erin duikt vist heel wat bagger op’. De Rayburns hebben een uitstekende reputatie en baten een gerenommeerd hotel uit op één van de Florida Keys-eilanden. Maar dan duikt oudste zoon Danny, het zwarte schaap van de familie, onverwacht op voor de festiviteiten rond de vijfenveertigste verjaardag van het familiebedrijf. Hij dreigt de duistere geheimen en het beschamende familieverleden te onthullen en stelt de loyaliteit van zijn broers en zussen danig op de proef. Een geslaagde en gelaagde, duistere mix tussen drama en thriller met Kyle Chandler, Ben Mendelsohn en Sissy Spacek.

Bevergem

Bevergem


Met het vernieuwde Canvas liep het aanvankelijk niet zo goed, maar al gauw gloorde er een lichtpuntje aan de horizon: de nieuwe komische serie Bevergem, volledig in het West-Vlaams gesproken, werd meteen een hit. Freddy De Vadder en de vreemde snuiters die het fictieve dorp bevolken werden in de armen gesloten door de aangenaam verraste televisiekijkers, net als een pak West-Vlaamse uitdrukkingen die in andere uithoeken des lands aanvankelijk niet gekend waren. Driewerf helaas: er komt geen tweede seizoen, volgens de makers omdat de serie iets ‘mythisch’ moet blijven hebben.

Homeland seizoen 4

Homeland seizoen 4


‘Nu kijk ik niet meer’, was een veelgehoorde reactie bij fans van Homeland nadat Nicholas Brody op een tragische manier uit het verhaal geschreven werd, maar velen onder hen moesten hun menig achteraf herzien: de afwezigheid van Damian Lewis - een schitterend acteur, laat ons wel wezen - deed niets af aan de genialiteit van de thrillerserie. Zo spannend dat je een heel seizoen op een paar avonden zou willen uitkijken en uitermate sterk geacteerd door Claire Danes, Mandy Patinkin en Rupert Friend.

T.

T.


Op zondagavond was de tv-kijkende Vlaming wekenlang in de ben van Jasper Teerlinck oftewel T., een excentrieke doch briljante professor met smetvrees en waanvoorstellingen die de politie bijstaat voor misdaadonderzoeken. Koen De Bouw zet een dijk van een rol neer. Ook Ella Leyers, Bart Hollanders, Herwig Ilegems en Goele Derick zetten hun beste beentje voor als respectievelijk Inspecteur Annelies Donckers, Daan, Paul en de niet-op-haar-mondje-gevallen-secretaresse Mevrouw Sneyers.

Game of Thrones

Game of Thrones


Het vijfde seizoen van de alom bejubelde fantasyreeks Game of Thrones ontgoochelde niet. Tywin Lannister heeft het loodje gelegd, maar de strijd om de troon gaat verder. Daenerys Targaryen en Stannis Bartheon zijn niet van plan om het op te geven. Veel geweld en seks, maar ook schitterende acteurs en een beklijvende verhaallijn in deze meeslepende serie.
 

Better Call Saul

Better Call Saul


Saul Goodman, de advocaat uit Breaking Bad die niet vies is van een beetje smeergeld, verdiende wel z’n eigen reeks. In Better Call Saul leren we ‘m kennen in de tijd dat-ie nog Jimmy McGill heette. Hij besluit een rijke familie bij te staan die geregeld nood heeft aan rechtsbijstand. Maar het loopt niet zoals Jimmy het had uitgetekend. Een ietwat trage eerste aflevering moet je er bijnemen, maar daarna volgt cliffhanger na cliffhanger met de heerlijke dialogen als kers op de taart.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook