De meest overbetaalde acteurs van 2015

De meest overbetaalde acteurs van 2015


Het is amper een verrassing dat Hollywoodacteurs vet betaald krijgen voor grote filmrollen. Vaak verdienen de filmmakers dat ook dubbel en dik terug, maar soms blijkt het tegen te vallen. Forbes zocht en vond de meest overbetaalde acteurs van 2015. Hier komt de top-10!

10- Tom Cruise

10- Tom Cruise © Reporters - FameFlynet Pictures


Op de tiende plek staat Tom Cruise. Alhoewel 'Mission: Impossible - Rogue Nation' best een genietbare film is en Cruise schittert in de hoofdrol, bleek hij het afgelopen jaar een zware inverstering voor de filmmakers. Voor elke dollar die in Cruise werd geïnvesteerd, werd 13,60 dollar terugverdiend. Magertjes dus.


9- Ben Affleck

9- Ben Affleck © Reporters - FameFlynet Pictures


Voor Ben Affleck was het geen te best jaar. Hij zag zijn huwelijk met Jennifer Garner op de klippen lopen. Affleck bracht op professioneel vlak ook minder op dan verwacht: 12,30 dollar voor elke dollar die in hem werd gestoken.

8- Brad Pitt

8- Brad Pitt © photonews


‘By the Sea’ en ‘The Big Short’ waren de twee films die Brad Pitt in 2015 mocht bijschrijven op zijn palmares. Eerstgenoemde kreeg vernietigende kritieken, de tweede mocht op veel meer appreciatie rekenen. Geen van beiden werd een hit, wat maakt dat Pitt 12 dollar in het laatje bracht voor elke dollar die in hem werd geïnvesteerd.

7- Channing Tatum

7- Channing Tatum © photonews


Channing Tatum heeft heel wat vrouwelijke fans die hem aan het werk wilden zien in Magic Mike XXL, een vervolgfilm die het relaas doet van een groep strippers. Toch leverde die film, net als ‘Jupiter Ascending’, niet het verhoopte resultaat op voor de acteur: iedere dollar die men hem toeschoof, leverde er 10,80 op.

6- Christian Bale

6- Christian Bale © Reporters - Bpresse


Christian Bale heeft naam gemaakt in de filmwereld. De acteur is een rots in de branding, mede dankzij ‘American Psycho’ en de Batman-films. Het afgelopen jaar ging het zakengewijs wat minder. Hij acteerde in ‘The Big Short’. Voor elke dollar die hij kreeg leverde dat 9,20 dollar op.

5- Will Smith

5- Will Smith © Reporters - Abaca


Will Smith blijft een graag geziene gast in Hollywood, maar doordat men hem dikke bedragen betaalt en films als ‘Focus’ niet het verhoopte resultaat opleverden, brengt hij minder op dan vroeger, namelijk 8,60 dollar voor iedere dollar die hij kreeg.

4- Liam Neeson

4- Liam Neeson


Zet Liam Neeson in een actiefilm en het zal geheid een succes worden. Met ‘Taken 3’ bewees hij dat er nog altijd geen sleet zit op de formule, maar het lichtjes tegenvallende ‘Run All Night’ zorgde voor een domper op de feestvreugde. 7,20 dollar opbrengst per geïnvesteerde dollar.

3- Will Ferrell

3- Will Ferrell © Reporters - Abaca


Will Ferrell gaat met de bronzen medaille aan de haal. Hij bracht 6,80 dollar op voor elke dollar die hij kreeg. Je kent hem wellicht vooral van komedies als ‘Zoolander’ en ‘The Other Guys’.

2- Denzel Washington

2- Denzel Washington © Reporters - Andia


Op plaats twee: Denzel Washington. Voor elke dollar die hij kreeg, leverde het de Hollywoodbonzen 6,50 dollar op. De acteur draaft binnenkort op in een remake van de legendarische western ‘The Magnificent Seven’ en men is druk doende met de opnames.

1- Johnny Depp

1- Johnny Depp © Reporters FameFlynet Pictures


Maar de absolute laureaat van dit jaar is Johnny Depp. Een film maken met hem in de hoofdrol is allesbehalve winstgevend. Depp krijgt flink wat poen toegeschoven voor zijn rollen door zijn indrukwekkende carrière, maar hem toevoegen aan een cast blijkt geen garantie voor succes. Voor elke dollar die filmbonzen investeerden in een prent met Depp kregen ze gemiddeld slechts 1,20 dollar terug. 'Mortdecai' bracht 47 miljoen dollar op, terwijl 60 miljoen dollar werd geïnvesteerd. Bij ‘Transcendence’ was het geïnvesteerde en opgebrachte bedrag gelijk.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook