5 redenen om ‘The Maze Runner: Scorch Trails’ te bekijken op Proximus TV

5 redenen om ‘The Maze Runner: Scorch Trails’ te bekijken op Proximus TV

In dit tweede deel van de Maze Runner-saga krijgen Thomas en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: ze moeten op zoek naar aanwijzingen over de machtige organisatie WCKD. Hun zoektocht voert hen naar de Scorch, een troosteloos landschap met gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met WCKD en ontdekken ze dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft. Wij leggen je uit waarom je deze film zeker moet bekijken!
 
The Maze Runner: Scorch Trials is vanaf 18 januari beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Knappe beelden

Knappe beelden

'The Maze Runner: Scorch Trials' duurt twee uur en het kost absoluut geen moeite om die uit te zitten. Da’s onder meer te danken aan de schitterende beelden van de onmetelijke woestenij die de wereld is geworden in de film. De aardkloot is namelijk compleet verwoest en mensen zijn besmet met het zombievirus ‘The Flare’.

Beloftevolle acteurs

Beloftevolle acteurs

Zijn de mensen die in deze film het scherm bevolken de topacteurs van de toekomst? Het zou kunnen. Thomas Brodie-Sangster liet bijvoorbeeld al een staaltje van zijn kunnen zien in ‘Game of Thrones’ en doet het hier ook meer dan behoorlijk. Kaya Scodelario bewees zichzelf ondermeer in de tv-serie 'Southcliffe' en ook de nieuwkomers Dylan O’ Brien en Patricia Clarkson zijn een aanwinst voor de franchise.
 

Superspannend

Superspannend

‘The Maze Runner: Scorch Trails’ is een onvoorstelbaar spannende film waar vaart in zit. Thomas en de anderen zijn in ‘The Scorch’ verre van veilig en daar moet dus wel gedonder van komen. Je zou dit fantasy-actie met een vleugje horror kunnen noemen. Er verschijnen namelijk zombies op het appel. Daardoor doet de film een beetje denken aan een jeugdversie van ‘World War Z’. Aangezien de hoofdrolspelers continu op de vlucht zijn voor die akelige wezens zal je meer dan eens op het puntje van je stoel balanceren. Voeg daar een aantal plotwendingen aan het einde aan toe en je begrijpt waarom menig fan uitkijkt naar het derde deel.

Mysterie

Mysterie

Een bijzonder beklijvend element aan de film zijn de onbeantwoorde vragen. Je kijkt verder omdat je wil weten hoe het precies zit. Wat is de bedoeling van het doolhof waar niemand uit ontsnapt? Wie heeft het gebouwd en waarom? Wie of wat is WKCD? Hoe komt het dat Thomas last heeft van flashbacks? Die mysterieuze elementen missen hun doel niet.

Voor jong en oud

Voor jong en oud

‘The Maze Runner: Scorch Trials’ zit een beetje in het vaarwater van ‘Divergent’ maar dat kan de pret niet drukken. Fans van de boeken en de eerste film zullen zich prima vermaken bij het zien van dit deel. De makers doelen dan wel op een jeugdig publiek, ze hebben er ook een aantal wereldproblemen in verweven. Op maatschappelijk en politiek vlak blijkt er op aarde namelijk het één en ander mis te gaan. Door dat volwassen tintje zal de film ook de iets oudere kijker kunnen bekoren.
 
The Maze Runner: Scorch Trials is vanaf 18 januari beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook