Alan 'Severus Sneep' Rickman is niet meer

Alan Rickman is overleden. De Britse acteur werd 69 en bezweek aan kanker.

Alan 'Severus Sneep' Rickman is niet meer


De Britten leerden hem in de jaren tachtig kennen toen hij in de huid kroop van Mr. Slope in de BBC-serie 'Barchester' en hij had een succesvolle theatercarrière, maar de rest van de wereld zal zich de man vooral herinneren van zijn vele filmrollen: zo vertolkte hij met verve de rol van Severus Sneep in de Harry Potter-films. Wij hebben nog een aantal andere memorabele scènes met Rickman uitgezocht. Hier zie je 'm als de meedogenloze sherrif van Nottingham in 'Robin Hood'.The King's Gardens en Sense and Sensibility met Alan Rickman zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Severus Sneep

Severus Sneep


Zo kent het jonge volkje hem: als professor Severus Sneep, de strengste leraar uit het lerarenkorps van de tovenaarsschool Zweinstein. Door zijn lage stem en zijn geschikte tronie speelde Rickman vaak strenge personages of slechterikken.

Colonel Brandon

Colonel Brandon


In de film 'Sense and Sensibility' speelde Rickman de rol van Colonel Brandon.

Hans Gruber

Hans Gruber


Hollywood ontdekte hem in 1988. Toen was hij in de bioscopen te zien als de Duitse terrorist Hans Gruber in de memorabele actieprent 'Die Hard'. In het filmpje rekent John McClane (Bruce Willis) met 'm af.

Harry

Harry


Een heerlijk een-tweetje met Rowan Atkinson in 'Love Actually'. Harry wil een cadeautje kopen voor zijn minnares, maar z'n vrouw is ook in de buurt en dus moet het snel gaan. Verkoper Rufus gooit echter roet in het eten. 'Zal ik dat cadeautje voor u inpakken, meneer?'

Lodewijk XIV

Lodewijk XIV


In de kostuumfilm 'A Little Chaos' zijn een aantal landschapsarchitecten in een nietsontziende strijd verwikkeld met als inzet de aanleg van een fontein te Versailles in opdracht van koning Lodewijk XIV. Alan Rickman, die de film zelf regisseerde, speelt de rol van de koning en er liep nog schoon volk rond op de filmset: Kate Winslet (Sabine De Barra) en Matthias Schoenaerts (André Le Nôtre). In België en Nederland werd de film trouwens uitgebracht onder de naam 'The King's Gardens'.

The Simpsons

The Simpsons


En afsluiten doen we met een ode aan de man van niemand minder dan 'The Simpsons'.


The King's Gardens en Sense and Sensibility met Alan Rickman zijn beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook