5 redenen om ‘Straight Outta Compton’ te bekijken op Proximus TV

5 redenen om ‘Straight Outta Compton’ te bekijken op Proximus TV

Straight Outta Compton vertelt het waargebeurde verhaal van de hip-hop groep N.W.A. (Niggaz with Attitudes), gevormd door Dr. Dre, Ice Cube, Easy E, DJ Yella en MC Ren. 5 jonge mannen die rapten over hun frustraties, woede en het leven in één van de meest gevaarlijke buurten van de States. Het gezelschap begon een sociale revolutie die nog steeds invloed heeft op de hedendaagse samenleving. Wij geven je 5 redenen om deze beklijvende film te bekijken!

Straight Outta Compton is vanaf 20 januari beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Win een headphone van Beats by Dr Dre


Acteurs

Acteurs

De drie hoofdrolspelers zijn relatief onbekend maar doen het voortreffelijk. O’Shea Jackson Jr. gelijkt sprekend op z’n vader Ice Cube maar acteert ook goed en hetzelfde gaat op voor Corey Hawkins en Jason Mitchell als respectievelijk Dre en Eazy, die beiden een al even doorleefde vertolking neerzetten.

Interessant relaas

Interessant relaas

Straight Outta Compton duurt lang, maar dat merk je amper omdat het verhaal je meteen meetrekt. De mijlpalen uit de N.W.A.-geschiedenis, zoals de oprichting van platenlabel Ruthless, het optreden waarin tegen alle heisa in het nummer ‘Fuck Tha Police’ werd opgevoerd en de onderlingen strubbelingen in de groep komen aan bod. Men maakt ook een zijsprongetje naar de mishandeling van taxichauffeur Rodney King door … de politie natuurlijk.
 

Perfecte sfeerschepping

Perfecte sfeerschepping

Ook de weergave van de sfeer kan moeilijk beter: vanaf de openingsscène voelt de argeloze kijker de opwinding en de onrust. Het harde leven, maar ook de wilde zwembadfeestjes passeren de revue, zonder dat het er te dik bovenop ligt. Je krijgt een goed beeld van de opkomst en ondergang van de groep en van de vete tussen Dr. Dre en Ice Cube.

Een gezonde mix

Een gezonde mix

Regisseur F. Gary Gray blikte een geschikte mix in van humor, drama en muziek. Het is handig als je thuis bent in het hiphopwereldje, maar da’s zeker geen vereiste om deze film te kunnen appreciëren.

Actueel

Actueel

De groep van Dr. Dre, Eazy E en Ice Cube stelde als eerste de openlijke discriminatie in South Central L.A. aan de kaak. Toen de film uitkwam moesten de bioscoopzalen beveiligd worden uit vrees voor nieuwe rellen door onrust over de politiemishandelingen van zwarte Amerikanen. Het geweld dat in de film een thema is blijkt dus nog altijd pijnlijk actueel. Er kwam ook kritiek op de prent omdat men met geen woord rept over het feit dat Dr. Dre vrouwen mishandelde. Hierop bood hij zijn excuses aan, maar of iedereen hiervan onder de indruk was, is nog maar de vraag.

Straight Outta Compton is vanaf 20 januari  beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening

Win een headphone van Beats by Dr Dre
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook