Rijk Vlaanderen: we mogen weer binnengluren!

Onbeschaamd binnengluren bij stinkend rijke Vlamingen, we doen het allemaal wel eens graag. En binnenkort kan het weer, want VIER pakt uit met het derde seizoen van The Sky is The Limit.

Rijk Vlaanderen: we mogen weer binnengluren! © SBS Belgium


Vanaf dinsdag 2 februari werpen we samen met reportagemaker Peter Boeckx “een exclusieve blik achter de voordeur van enkele succesvolle landgenoten”.Tot spijt van wie het benijdt, Harry en Olga zullen dit seizoen niet meer te zien zijn in het programma. Ze waren er nochtans de eerste twee seizoenen graag bij en werden wereldberoemd in Vlaanderen. Heerlijke uitspraken bij de vleet, met Harry die zijn Olga bijna even graag zag als vers gebakken spek en een schoon gemaaid gazon.Het populaire duo heeft zijn bruggen bij programmamaker Peter Boeckx nu echter finaal verbrand. Olga liet zich vorig jaar in een interview ontvallen dat ze The Sky is The Limit een “marginaal programma” vond, en dat pikt het programma niet. Exit dus!Toch nog een fragmentje, om het af te leren:Die twee zullen we dus niet meer zien. Even kijken wat er dit seizoen dan wél op het menu staat.

The Sky is The Limit, seizoen drie

The Sky is The Limit, seizoen drie © SBS Belgium


Voor het nieuwe seizoen klopt reportagemaker Peter Boeckx aan bij enkele vertrouwde gezichten, maar er is ook een verse lading glitter en glamour.

Het derde seizoen zou overigens dieper peilen naar wat er zich achter de façade van die glitter en glamour afspeelt.

Programmamaker Peter Boeckx: “Omdat de reeks stilaan volwassen aan het worden is, heb ik de lat dit seizoen wat hoger gelegd: er wordt meer op het menselijke aspect gefocust. De angsten en twijfels, de vreugde en het verdriet van de personages komen veel meer op de voorgrond te staan.”

Vreugde en verdriet van de Vlaamse rijkaards dus, met oude bekenden en nieuwe gezichten. We zullen ze even overlopen.
Willy Naessens, of course!

Willy Naessens, of course! © SBS Belgium


We beginnen met de rijkste uit het gezelschap, Willy Naessens. Overal in Vlaanderen zie je zijn naam opduiken: op reclameborden, bouwwerven en voetbalshirtjes. Maar hoe is Willy zo rijk geworden?

Willy Naessens startte op jonge leeftijd als hulp bij zijn vader, die molenaar was, maar kort daarop werd hij zelfstandig kippenkweker en veevoederhandelaar. Enkele jaren later stapte hij over naar de bouw van privézwembaden, stallen en later ook kantoorgebouwen en industriecomplexen. Deze carrièreswitch zou van hem een miljonair maken.

Sinds zijn deelname aan het programma verkoopt Willy Naessens naar eigen zeggen bijna twintig procent meer zwembaden. “Onbetaalbare reclame”, noemt hij het.

Willy Naessens staat in de lijst van de rijkste Belgen op de 125e plaats en heeft een vermogen van 127.572.000 euro. Niet slecht!

Citaat: “Voor vijf miljoen kan ik wel een vergadering verzetten!”
En nog eentje: "Waar men komt langs Vlaamse wegen, komt men Willy Naessens tegen". Bescheidenheid siert, maar niet als je Willy Naessens heet.

Jan Kriekels en zijn (?) Kirsten

Jan Kriekels en zijn (?) Kirsten © SBS Belgium


Een van de meest excentrieke miljonairs van ons land is Jan Kriekels, CEO van radiatorfabrikant Jaga.

Jan studeerde antropologie en volgde daarna een bedrijfsopleiding. Die laatste kwam goed van pas toen het bedrijf van zijn vader in financiële problemen kwam. Jan stapte in de zaak, zette in op design en maakte zo van Jaga de onderneming die ze nu is. Ondertussen heeft het bedrijf zeshonderd werknemers en telt het verschillende internationale vestigingen, bijvoorbeeld in Tsjechië, Rusland, Nederland en Engeland.

In het vorige seizoen wankelde de relatie tussen Jan en zijn Kirsten, die hem in de boekskes zelfs beschuldigde van stalking. Het was lang onduidelijk of het koppel nog terug zou komen in het programma, maar zie, beiden zijn ook in seizoen drie weer van de partij. Is de vlam weer aangewakkerd? Of gaan ze apart door het leven?

Jans motto: Innovate or die!
Zijn persoonlijke vermogen: meer dan 4,3 miloen euro.

Michel Van den Brande, selfmade man met (soms) een kort lontje

Michel Van den Brande, selfmade man met (soms) een kort lontje © SBS Belgium


Nog een oude bekende: Kontrimo-baas Michel Van den Brande, die zijn dagen vult met snelle wagens en keihard werken.

Michel bouwde zijn weg naar de top helemaal eigenhandig, ook al ging hij maar tot zijn veertiende naar school en groeide hij op in een erg bescheiden gezin. Zijn bedrijf draait nu een omzet van maar liefst elf miljoen euro. Ondanks zijn positie vindt Michel het belangrijk dat hij bij het ochtendkrieken al aanwezig is op het bedrijf en hij eet ’s middags samen met 'de mannen' in de kantine.

Vorig jaar liep toch een deuk in zijn imago op. Hij werd veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel. De baas van Kontrimo maakte zich schuldig aan verkeersagressie.

In seizoen drie is Michel helemaal opengebloeid: hij heeft met Sofie Van Remoortel de liefde gevonden en woont nu samen met haar in zijn penthouse in Blankenberge. Het is een relatie met ups en downs, blijkbaar. Hoe dat precies zit? We zullen het ongetwijfeld wel te zien krijgen!

Eigen vermogen: naar schatting 280.000 euro. Geen miljoenen dus, maar Michel heeft zijn hele kapitaal in zijn bedrijf geïnvesteerd. Kontrimo is zijn spaarboek, zegt hij zelf.

Citaat: “Ik beleg niet in aandelen. Ik beleg alleen in mezelf.”

Danielle Huybrechts en haar Toy… euh, Thomas

Danielle Huybrechts en haar Toy… euh, Thomas © SBS Belgium


Op zijn zachtst gezegd, een excentriek koppel. We kennen Danielle en Tom uit Oud-Turnhout nog uit het tweede seizoen van The Sky is The Limit.

Danielle was jarenlang de liefde en muze van kunstenaar Zivo. Ze heeft nog steeds een innige band met hem, maar woont nu samen met haar jongere vriend Tom, op het landgoed dat ze van haar ouders erfde. Daar vult ze haar dagen met het drinken van Veuve Clicquot. Uit wijnglazen, dat drinkt iets makkelijker dan champagneglazen.

Tom is Mister Fitness geweest en is patissier van opleiding, maar werkt niet voor de kost. Zijn hobby: hij maakt met zijn jeep al eens graag een stevig ritje door de tuin. Tot spijt van de tuinman.

Danielle en haar Thomas leven van de liefde en van het geld van Danielle, die alles erfde van haar moeder. De ouders van Danielle zaten in de aannemerij en het textiel. Danielle kwam niets te kort en is met bedienden groot geworden. Uit het vorige seizoen weten we dat de moeder van Danielle “de flessen champagne per duizend stuks bestelde”.

Nog een wetenswaardigheid die we geleerd hebben van Danielle:Geld maakt niet gelukkig”. Zo, dat weten we dan ook weer.

Philip Cracco, de Vlaamse Wolf of Wall Street

Philip Cracco, de Vlaamse Wolf of Wall Street © SBS Belgium


Tijd voor een nieuw gezicht.

Philip Cracco is een ex-paracommando, die zijn fortuin maakte toen hij in 1995 Accent Jobs oprichtte. In 2014 verkocht hij zijn aandelen en dat leverde hem naar schatting een vermogen van tachtig miljoen euro op. Hij leidt nu een comfortabel leven aan de zijde van zijn verloofde Aisha, een West-Vlaamse met roots in Sri Lanka.

Sinds kort is hij eigenaar van het legendarische horlogemerk Rodania. Zijn ambitie is om het klassieke merk nieuw leven in te blazen en weer hip te maken.

Cracco heeft verder nog een bijzonder (en ongetwijfeld duur) plan. Hij bereidt zich namelijk voor op een ruimtereis. "In 2017 zou ik naar de ruimte moeten kunnen. Er wordt een raket zestig kilometer de lucht in gestuurd voor een space flight van twee uur. Ik heb mijn ticket al, maar het toestel is nog niet klaar."

Vriendin Aisha is er niet gerust in. "Ik zal hem uitwuiven en aan de grond weer opwachten, maar ik ga zelf niet mee. Zulke gevaarlijke ondernemingen zijn niets voor mij." Cracco stelt haar echter gerust: "Af en toe gaat er wel nog eens iets mis bij een ruimtereis, dus ik ga niet de eerste vlucht nemen”. Strak plan, als je het ons vraagt!

Veerle Smet, de Jani Kazaltzis van de Vlaamse tuinen

Veerle Smet, de Jani Kazaltzis van de Vlaamse tuinen © SBS Belgium


Ook nieuw dit seizoen is de 36-jarige tuinarchitecte en workaholic Veerle Smet (36) die ons een glimp gunt op haar glamoureuze leven, onwaarschijnlijke garderobe en beroemde klantenbestand.

Veerle Smet is naar eigen zeggen niet stinkend rijk, maar ook niet bepaald arm. “The Sky is The Limit richt zich niet enkel op geld, maar ook op succesverhalen," zegt ze. "In die rij pas ik eerder thuis, maar ik kan je wel vertellen dat ik geen schooier ben. (lacht) Ik heb geen man nodig om een nieuw paar schoenen of een nieuw kleedje te kopen." Iets wat ze dan ook heel vaak doet.

Peter Boeckx was naar verluidt zeer onder de indruk van haar kleerkast. En dat voor iemand die ook de garderobe van pakweg Olga al heeft mogen aanschouwen.

Marianne De Nil, paardenvleesicoon en onderneemster pur sang

Marianne De Nil, paardenvleesicoon en onderneemster pur sang © SBS Belgium


Marianne De Nil is de fiere eigenares van een vleesverwerkingsbedrijf De Nil, bekend van de boulogneworsten. Marianne De Nil was eerder al te zien in ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus, waar ze mocht uitleggen wat haar paardenvleesworsten zo speciaal maakt. In The Sky is The Limit wil ze vooral de traditie van haar ambachtelijke producten etaleren.

“Flamboyanter dan haar vind je ze zelden”, zegt Peter Boeckx, maar glitter en glamour moeten we niet verwachten. “Ze is uiteraard bemiddeld”, vervolgt hij, “maar ze is geen shopaholic of wat dan ook in die richting. Nee, Marianne is een dame die met beide in het leven staat en de nuchtere werkethos van Michel Van den Brande en Willy Naessens deelt”. Ze leeft voor het familiebedrijf en dat mogen we letterlijk nemen, want ze is niet getrouwd en heeft geen kinderen.

"Rijkdom en veel toeters en bellen gaan de programmamakers niet vinden. Ze krijgen een passionele vrouw te zien die vecht voor haar plaats in een mannenwereld", volgens De Nil zelf.

Geen toeters en bellen inderdaad. Want op de voorstelling van het derde seizoen van The Sky is The Limit in Knokke (uiteraard), stond tussen de bolides van de deelnemers ook een bestelwagen van Vleeswerkingsbedrijf De Nil. Wat overigens niet wil zeggen dat Marianne niet van mooie wagens houdt …

Citaat: “Rijkdom interesseert me geen fluit”.

2Empress, sexy en goed bij kas

2Empress, sexy en goed bij kas © SBS Belgium


Het rijtje rijkaards wordt afgesloten met een mooi duo: dj-meisjes 2Empress.

2 Empress is een dj-duo dat gevormd wordt door twee bevallige dames: Charline Vandergeeten (27) en Justine Szpringer (23). De dames richtten 2Empress pas in 2012 op, maar zijn intussen al een vaste waarde in de Belgische dj-wereld. Zo kon je ze al bewonderen op Tomorrowland en Laundry Day in Antwerpen.

Op JIM vertelden ze dat ze geen enkele dag vrij hadden vorige zomer, en dat het ook daarna nog druk bleef. Ook internationaal vergaren ze faam, met optredens in Latijns-Amerika, Israël, Dubai, Costa Rica, Cuba, enz.

“Door al dat reizen beseffen wij wel wat voor een fantastisch leven wij hebben. We kunnen doen wat we graag doen en we zien heel de wereld.”

Charline is verder ook bekend bij paardenliefhebbers. Ze rijdt al lange tijd internationale jumpingwedstrijden. “Mijn passie voor paarden heb ik van mijn moeder gekregen. Het is er met de paplepel ingegoten. Het is een microbe, ik doe het supergraag.”

Justine woont al enkele jaren in het Antwerpse Ekeren en combineert haar werk als dj met modellenwerk. “De combinatie is perfect. Model in de week en dj in het weekend.”

Verder dan de blingbling

Verder dan de blingbling © SBS Belgium


Volgens programmamaker Peter Boeckx is de sky dit derde seizoen meer dan ooit de limit.

"We hebben de lat wat hoger gelegd. Maak u echter niet ongerust, het is geen Canvas-reeks geworden. Maar we gaan verder dan de blingbling. We krabben om te kijken wat er achter het behang zit", zegt Peter Boeckx, de maker van het programma.
Benieuwd? Nog even geduld!

The Sky is The Limit is vanaf dinsdag 2 februari om 20.35 uur te bekijken op VIER. Niet thuis? Je kunt dit programma live bekijken via je pc, smartphone of tablet op www.proximustv.be.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook