5 redenen om Everest te bekijken

5 redenen om Everest te bekijken

‘Everest’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee expedities onder leiding van Rob Hall en Scott Fischer, die in mei 1996 de beklimming van de Mount Everest aanvatten. De tocht naar de hoogste berg ter wereld is vol gevaren, maar ze negeren alle waarschuwingen over de fikse storm die dreigt op te steken. Drama en indrukwekkende beelden in deze aangrijpende film, die je nu kan bekijken op Proximus TV!

Everest is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Acteurs

Acteurs

Wanneer je kan rekenen op een cast met Jason Clarke, Keira Knightley, Sam Worthington, Jake Gyllenhaal en Josh Brolin kan het moeilijk misgaan. Oerdegelijke acteerprestaties zijn dus de evidentie zelve in deze film. Toch is de echte hoofdrol weggelegd voor de ontzagwekkende berg zelf, en zo hoort het ook.

IJzingwekkend

IJzingwekkend

Wanneer de storm opsteekt, barst de film pas echt goed los. De bittere overlevingsstrijd van de hoofdpersonages komt ongecensureerd in beeld en staat garant voor nagelbijtende spanning. De vraag ‘Wat bezielt mensen in vredesnaam om dit te doen?’ zal bij menig kijker komen opborrelen. Elk gevaarlijk stukje klim komt gedetailleerd in beeld en op een gegeven moment weet je dat dit niet goed kan aflopen.

Prachtige beelden

Prachtige beelden

Ook al krijgt het verhaal nog zo’n dramatische wending, naar Everest kijk je ook voor de indrukwekkende beelden. En indrukwekkend zijn ze zeker: de Himalaya werd haarscherp in beeld gebracht. De film werd gedraaid in Nepal, in de Alpen en in de studio. Visueel zonder meer schitterend.

Meeleven met de personages

Meeleven met de personages

Regisseur Baltasar Kormákur probeert je te laten meevoelen met de personages en daar slaagt hij redelijk goed in. Bovendien is de film een passend eerbetoon aan de onversaagde bergbeklimmers die hun tocht naar de top en terug niet hebben overleefd.

Geloofwaardig gebracht en goede soundtrack

Geloofwaardig gebracht en goede soundtrack

Om in de verf te zetten dat het hier om een waargebeurd verhaal gaat, geeft de regisseur aan het einde een paar feiten en foto’s mee zonder hierbij een hang naar sensatie te vertonen. De soundtrack van de Italiaanse componist Dario Marianelli is de kers op de taart.

Everest is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook