Onvergetelijke tv-momenten met Eddy Wally

Waar 'The Voice of Europe' kwam viel altijd wat te beleven!

Onvergetelijke tv-momenten met Eddy Wally © Photonews


Bekend Vlaanderen is in rouw, want Eddy Wally is niet meer. Wally, die eigenlijk Eduard Van de Walle heette, werd 83. Hij was getrouwd met Mariette - die eerder overleed - en laat een dochter na, Marina. De man verdiende zijn geld als hardwerkend handtassenverkoper maar al gauw bleek dat hij in de wieg gelegd was voor een leven als showbizzfiguur. In één van z’n bekendste liedjes bezingt hij zijn beroep. Wij hebben nog een aantal andere onvergetelijke en vaak grappige Eddy Wally-momenten op een rijtje gezet want waar hij ook kwam: Eddy stal de show en alles was 'waauw', 'geweldig' en 'onvoorstelbaar'!

Chérie

Chérie


Hier zie je hem aan het werk tijdens één van zijn eerste televisieoptredens. 'Chérie' zou een monsterhit worden. Uiteraard werd deze video opgenomen op een markt ergens te lande.

Frank Sinatra

Frank Sinatra


Eind jaren tachtig was Eddy Wally een opgemerkte figuur in het komische tv-programma 'Lava', dat werd gemaakt door Kamagurka en Herr Seele. Hij vertolkte met verve de rol van de kapitein van het ruimteschip ‘Chérie’ in ‘Wally in Space’ en kreeg geregeld hoog bezoek over de vloer. Kwamen ze in de ruimte een vijand tegen, dan begon Eddy te zingen en de slechteriken vluchtten als angsthazen weg. ‘Vrees niet, wij komen uit Ertvelde en onze bedoelingen zijn vreedzaam’ was zijn vermaarde slagzin.

The Voice of Europe in de States

The Voice of Europe in de States


Eddy was gefascineerd door Amerika en dus moesten de States voor de bijl. Hier interviewt Jan Van Rompaey hem bij zijn terugkeer. Zijn bijnaam luidde ‘The Voice of Europe’ (een knipoog naar Frank Sinatra). Later wilde hij ook koste wat het kost China en Rusland veroveren.

Valencia

Valencia © Photonews


‘Valencia’ is één van z'n onvergetelijke hits.

Guantanamo Bay

Guantanamo Bay


In 'De Slimste Mens ter wereld' wilde iedereen wel een vraag van Eddy Wally. Hij bezat dan ook de kunst om zwaarwichtige zaken op een bijzonder luchtige manier te serveren.

Eyjafjallajökull

Eyjafjallajökull


Zeg nu zelf: wie slaagt er wel in om de naam van deze IJslandse vulkaan snel en correct uit te spreken?

Baobei

Baobei © Photonews


Zijn eerste grote hit in het Chinees zingen? Dat was voor Eddy geen punt. Hij verdiepte zich met de glimlach in de taal ... met het gewenste resultaat!

Tabel van Mendeljev

Tabel van Mendeljev


Eddy werd ook vaak gevraagd voor televisiespotjes en dat was altijd lachen. ‘Natuurlijk wist ik dat ze lachen met mij maar ze hebben mij altijd betaald en daar ging het om’, merkte hij ooit fijntjes op.

Ertvelde

Ertvelde


In zijn heimat Ertvelde kreeg hij een standbeeld en de gemeente pakt zelfs uit met het ‘Chériepad’, een wandeling ter ere van de charmezanger die je langs zijn vertrouwde plekjes brengt.

Les vacances de Monsieur ...

Les vacances de Monsieur ...


‘Man bijt Hond’ haalde een fragment vanonder het stof waarin hij repeteert voor een aankondiging.

Eddy ... nou, gezellig!

Eddy ... nou, gezellig! © Photonews


In Nederland konden ze de vrolijke Vlaamse zanger ook wel appreciëren. Daarom trok hij maar al te graag de grens over.

Spreuken versus sprookjes

Spreuken versus sprookjes


Het overkomt de beste wel eens, zo’n spraakverwarring. Voor een tv-programma met Luk Alloo moest Eddy Wally op zoek naar spreuken, maar dat werd niet altijd even goed begrepen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook