5 redenen om ‘The Walk’ te bekijken op Proximus TV

5 redenen om ‘The Walk’ te bekijken op Proximus TV

‘The Walk’ vertelt het intrigerende verhaal van de Franse koorddanser Philippe Petit. De man haalde halsbrekende stunts uit: zo wandelde hij al een keertje over de Notre dame, maar zijn bekenste escapade vond zonder twijfel plaats in New York: daar spande hij begin jaren zeventig een kabel tussen de twee torens van het World Trade Center - dat men nog volop aan het bouwen was - om er daarna drie kwartier lang overheen te balanceren. Compleet illegaal en zonder beveiliging. Het onwaarschijnlijke verhaal van Petit werd verfilmd tot een spannend kijkstuk in ‘The Walk’.

Met Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley, …

The Walk is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!

Win een dagje waaghalzerij in de Ardennen


3D en speciale effecten

3D en speciale effecten © Sony Pictures

De magie van 3D en de speciale effecten maken van ‘The Walk’ een kijkervaring die geen gelijke kent. Robert Zemeckis heeft een spektakelfilm gemaakt. Wanneer Petit zijn acrobatische toeren uithaalt, lijkt het haast alsof je er zelf bij bent.

Een mix van genres

Een mix van genres © Sony Pictures

De eerste helft van de film is eigenlijk een komedie met romantische inslag: Philippe spendeert z’n tijd met straatoptredens en leert z’n grote liefde Annie kennen. Dan komt de man erachter dat z’n World Trade Center-droom haalbaar is en verandert ‘The Walk’ plotsklaps in een thriller. Het toeleven naar de stunt - met een team van handlangers - is al spannend, maar het echte orgelpunt is natuurlijk de prestatie zelf.

Acteurs

Acteurs © Sony Pictures

Er is in de verste verte geen fysieke gelijkenis tussen Joseph Gordon-Levitt en Philippe Petit, maar toch brengt hij het er niet slecht van af. Het vreemde Franse accent moet je wel voor lief nemen, maar voor het overige neemt hij op een bevlogen manier de vertelstem voor zijn rekening en zet hij een overtuigende Petit neer. Ook Charlotte Le Bon (zijn vriendin) en Ben Kingsley (de strenge maar rechtvaardige mentor) doen het uitstekend.

Uitstekend camerawerk

Uitstekend camerawerk © Sony Pictures

De Twin Towers konden natuurlijk alleen in beeld gebracht worden door visuele trucjes, maar dat merk je niet in de film: het is alsof ze er echt staan. Het moment waarop Philippe zijn eerste stap op de kabel zet en vervolgens op grote hoogte zijn stunts uithaalt doet je naar adem happen. Door de diepte-ervaring die men hier op het scherm brengt is deze film wellicht geen geschikt tijdverdrijf voor mensen met hoogtevrees

Soundtrack

Soundtrack © Sony Pictures

‘The Walk’ werd opgeleukt met een soundtrack die de film een surplus geeft. Er zijn ondermeer nummers van Claude François, Johnny Hallyday en Leonard Cohen te horen.

The Walk is nu beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On demand-knop van je afstandsbediening!
 

Win een dagje waaghalzerij in de Ardennen

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook