An Lemmens over The Voice van Vlaanderen: “Ze moeten uit hun kot komen!”

Op vrijdagavond 19 februari start het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen. Na zes Blind Auditions, 4 Battles en zes liveshows in Flanders Expo weten we op vrijdag 3 juni wie dit jaar het grootste muzikale talent is, een platencontract krijgt en met 25.000 euro naar huis gaat.Bart Peeters maakt dit jaar zijn debuut als coach en moet opboksen tegen de 'anciens' Natalia, Koen Wauters en Bent Van Looy. Presentatrice An Lemmens blikt samen met ons vooruit op het nieuwe seizoen.

An Lemmens over The Voice van Vlaanderen: “Ze moeten uit hun kot komen!”

Bekijk 'The Voice van Vlaanderen' vanaf vrijdag 19 februari live vanop afstand of neem op met Proximus TV

Vlaams talent blijft opduiken

Vlaams talent blijft opduiken


An Lemmens: "De kandidaten verbazen mij elk jaar opnieuw. Je denkt gemakkelijk 'na zoveel seizoenen hebben we het wel gehad', maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Veel kandidaten hebben gewacht tot ze oud genoeg zijn of ervaring genoeg hebben om deel te nemen. Bij veel veertigers en vijftigers vroeg ik me tijdens de Blind Auditions al af waar die de voorbije jaren hebben gezeten."

Wat maakt The Voice van Vlaanderen zo interessant?

Wat maakt The Voice van Vlaanderen zo interessant?


An Lemmens: "Het is in de eerste plaats een eerlijke wedstrijd. Mannen, vrouwen, jongeren, senioren, iedereen is vertegenwoordigd. De meest uiteenlopende muzieksmaken en –genres komen aan bod."

Heb je persoonlijke favorieten?

Heb je persoonlijke favorieten?


An Lemmens: "Net zoals iedereen.Ik supporter vaak harder omdat ik het verhaal achter de kandidaten ken. De coaches kunnen enkel op een stem afgaan. Als je iemand beter leert kennen, supporter je automatisch mee."

Is de jury feilloos?

Is de jury feilloos?


An Lemmens: "Nee, soms vertel ik hen dat ze een foute beslissing genomen hebben. Nu probeer ik meer mijn mond te houden dan vroeger want wat heeft de jury aan mijn mening? Hun antwoord is altijd hetzelfde: 'Ga eens op onze stoel zitten. Onze taak is niet eenvoudig, we moeten aan ons team denken'. Vaak laten ze hele goede stemmen gaan omdat ze toevallig niet in hun plaatje passen."

Jouw eerste indruk van Bart Peeters?

Jouw eerste indruk van Bart Peeters?


An Lemmens: "Hij is een super aimabele mens met een hart van goud en belangrijker nog, met een hart voor muziek. Dat laatste is het belangrijkste als coach. Hij is heel aangenaam om mee te werken, ook wanneer de camera's niet draaien. Voor de andere coaches heb ik één tip: they need to step up their game om hem bij te houden!"

Natalia over Bart Peeters

Natalia over Bart Peeters


"Ik ben heel blij om terug te zijn bij The Voice.Het blijft toch echt een verrassend en vernieuwend programma. Gewoon super tof om te doen. Bart Peeters heeft een goeie, positieve energie. Eigenlijk ben ik zot van hem, maar vertel het niet voort (lacht)."

Koen Wauters over Bart Peeters

Koen Wauters over Bart Peeters


"In principe heeft Bart Peeters álles wat je nodig hebt om een goeie coach te zijn. Hij is songwriter, producer, heeft bakken ervaring op muzikaal gebied... Bakken ervaring op Voice-gebied: daarvoor moet je dan weer bij team Koen zijn. The Voice van Vlaanderen zit dit jaar ongetwijfeld in mijn team!"

Bart Peeters over Bart Peeters

Bart Peeters over Bart Peeters


"Ik ben de nieuwe jongen in de klas. Voor mij is The Voice geen spelletje. Voor mij is dat bloedernst. Als nieuwe coach wil ik maar één ding: mijn team moet winnen nondeboere!"

Bent van Looy, coach van de vorige winnaar

Bent van Looy, coach van de vorige winnaar


"We staan weer met z'n vieren aan de meet met exact dezelfde kansen. Dat is altijd spannend. Ik vrees dat Bart een bikkelharde tegenstander wordt en ben heel zenuwachtig. Alles hangt weer af van die ene druk op de knop. Daar kunnen enorme fouten gemaakt worden."

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook