Video's: Het beste uit 40 jaar Sesamstraat!

Video's: Het beste uit 40 jaar Sesamstraat!


Sesamstraat bestaat veertig jaar en dat moet gevierd worden. Het programma werd bedacht in Amerika maar kreeg een Nederlands-Vlaamse versie die een samenwerking was tussen de NOS en de BRT. De BRT stopte er echter mee in de jaren tachtig. De bekendste figuren uit Sesamstraat zijn de grote blauwe vogel Pino, Bert en Ernie, Koekiemonster, Ieniemienie Muis, Tommie en de ‘mensen’ Gerda, Frank, Paula, Sien en Aart Staartjes. Wij hebben een aantal onvergetelijke fragmenten op een rijtje gezet.

Banaan

Banaan


Eén van de bekendste scènes uit Sesamstraat is ongetwijfels het fragment waarin Bert Ernie vraagt waarom er een banaan in z’n oor zit. Vanwege die banaan begrijpt zijn goede vriend echter niets van wat hij zegt.

Duiven spotten

Duiven spotten


Zoals je wellicht al begrepen had, is Ernie zo’n beetje de onruststoker. Hier irriteert hij Bert mateloos terwijl die z’n hobby probeert te beoefenen: duiven spotten.


Alfabetsoep

Alfabetsoep


Een etentje is altijd tof, maar zelfs wanneer je soep bestelt kan het wel eens misgaan.

Sien en Pino

Sien en Pino


Tot het vaste decor van Sesamstraat behoorden ook twee Belgische actrices: Sien Diels en Paula Sleyp. Paula nam de grootmoederrol voor haar rekening, Sien werd populair als de eigenares van een winkeltje waar de bewoners hun inkopen kwamen doen. Hier zie je haar basketten met Pino. Sien was onder andere ook te zien in Thuis en Flikken, Paula dook jaren geleden op in Wittekerke.

Koekiemonster

Koekiemonster


De bibliotheek is een plaats van rust. Maar probeer die regel maar eens in stand te houden als je Koekiemonster op bezoek krijgt.

Donkere wolken

Donkere wolken


Maar het is niet al peis en vree, want er hangen donkere wolken over Sesamstraat. De Nederlandse openbare omroep verhuisde het programma naar het betaald themakanaal Zappelin Xtra en dat zet bij veel acteurs uit de reeks kwaad bloed. Ze stapten naar de ombudsman. Hier uit Aart Staartjes zijn ongenoegen in 'De Wereld draait door'.

Sesame Street

Sesame Street


De Duitse versie heet Sesamstrasse, maar het origineel is dus Amerikaans. De originele Pino heet Big Bird en heeft een gele kleur.

Katy Perry

Katy Perry


In Sesame Street zijn vaak bekende koppen te gast. Ooit kwam Johnny Cash langs. Er werd ook een aflevering opgenomen met Katy Perry maar die werd nooit uitgezonden: er kwamen klachten over haar te diep uitgesneden decolleté.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook