Ongepast, aangebrand of choquerend: deze reclamespots werden verboden

Ongepast, aangebrand of choquerend: deze reclamespots werden verboden


Reclame kan knap irritant zijn. Om de pijn te verzachten proberen de bedenkers van die spotjes ze vaak wat grappiger, choquerender of aangebrander te maken. En dat werkt, want dan kijken we! Helaas ligt de censuurduivel op de loer. Deze reclamespot met Kylie Minogue in een glansrol stuitte bijvoorbeeld op een njet in het Verenigd Koninkrijk. Gevoelige kijkers turen best even de andere kant op, want hier komen de origineelste reclamespots die je niet mocht zien op tv!

Blijf in vorm

Blijf in vorm


Bij CIA Athletica verkoopt men fitnesstoestellen. Ze proberen dat onder meer te doen door grappige reclamespotjes op hun doelpubliek los te laten. Toch waren er een paar zuurpruimen die hier niet mee konden lachen, met als resultaat dat de spot niet meer mocht worden uitgezonden.

Bril nodig?

Bril nodig?
Bril nodig?


Bijziendheid kan tot vervelende situaties leiden. Zet op tijd een bril op!

Mama zegt dat het mag

Mama zegt dat het mag


Deze reclame van het pleistermerk Hansaplast verdween ook van de buis. Ook al zei mama dat het mocht, van de Fransen mocht het niet!

Onverwacht

Onverwacht


Een Thaise kliniek waar je terecht kan voor cosmetische chirurgie pakte dan weer uit met dit reclamespotje. Het werd in dat land al gauw verboden, maar de reclame ging uiteraard toch de wereld rond via YouTube.

Groene Thee

Groene Thee


En we blijven in Thailand, want ook deze reclame voor groene thee met een zogezegd slankmakend effect vonden ze daar niet kunnen.

De man met de zeis

De man met de zeis


De goeie ouwe etiquette vereist dat men een jongedame na een afspraakje vergezelt tot aan de voordeur. Wie daar echt geen zin in heeft, schaft zich maar best een automobiel aan met slechts 1 deur aan de linkerzijde!

Taalcursus

Taalcursus


Je hoofd ritmisch meebewegen met de muziek is veel leuker wanneer je de tekst begrijpt. Met andere woorden: talenkennis opent de wereld!

Striptease

Striptease


Het koffiemerk Lavazza wilde tijdens de pauze van de Superbowl eens uitpakken met een verleidelijk kronkelende jongedame in bikini, maar dat feest ging niet door: de spot mocht niet worden uitgezonden.

De juiste maat

De juiste maat


Altijd eerst passen. Zo is het een fluitje van een cent om een exemplaar te vinden dat als gegoten zit!

Opruimen loont de moeite

Opruimen loont de moeite


De opbergkasten van deze Zweedse meubelgigant kennen we allemaal. Een kast komt altijd goed van pas, want niet opruimen kan ernstige gevolgen hebben!

Ieder zijn ding

Ieder zijn ding


Soms weet je gewoon wanneer het tijd is om het huis uit te gaan ...

Had ik toch maar mijn voorzorgen genomen!

Had ik toch maar mijn voorzorgen genomen!


Het leven is keuzes maken. Maar over sommige keuzes denk je beter twee keer na! Best grappig en onschuldig vonden de meeste mensen, maar in Frankrijk konden ze er weer eens niet mee lachen en werd dit reclamefilmpje gebannen.Multifunctioneel

Multifunctioneel


Welja, niemand zegt dat je de gebruiksaanwijzing strikt moet opvolgen!

Strippoker

Strippoker


Wij mogen toch ook wel ons verzetje hebben, zeker!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook