Mijn pop-uprestaurant popt weer op!

Een nieuwe maand, een nieuw menu! VTM serveert vanaf 1 maart een gloednieuw seizoen van Mijn Pop-uprestaurant, en wel volgens een volledig nieuw recept.

Mijn pop-up restaurant popt weer op © VTM


Wat mogen we verwachten? Zes ambitieuze duo’s, pop-ups in drie steden, een immer enthousiaste Evi Hanssen en een pittige jury. Het derde seizoen zit boordevol nieuwigheden en verrassingen!Meer dan ooit worden de duo’s uitgedaagd om de lat nóg hoger te leggen. De concurrentie wordt bikkelhard, het avontuur onvergetelijk. Slechts één van de duo’s gaat uiteindelijk naar huis met een mooi startkapitaal van honderdduizend euro.Mijn Pop-uprestaurant is elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur te bekijken op VTM! Niet thuis? Je kunt dit programma live bekijken via je pc, smartphone of tablet of opnemen met Proximus TV.

Zes duo’s, zes pop-ups, drie steden!

Zes duo’s, zes pop-ups, drie steden! © VTM


Het avontuur zal er deze keer voor de kandidaten helemaal anders uitzien. Vanaf dinsdag 1 maart zullen niet vijf, maar zes duo's hun pop-up uitbaten en wel in drie steden. Antwerpen, Genk en Kortrijk verwelkomen elk twee pop-ups, pal naast elkaar op een van hun mooiste pleinen.

De ambitie is groot en de verwachtingen zijn hooggespannen. Dit jaar is de grootste uitdager: het aanpalende restaurant. Welke van de twee pop-ups per stad sluit als eerste de deuren?

Evi Hanssen tekent ook dit seizoen voor de presentatie: “Het wordt een harde strijd. Vroeger wist je als deelnemer niet altijd waar je concurrenten mee bezig waren; nu zit er een duo met dezelfde ambitie pal naast je. Dat kan wel eens heel erg spannend worden!”

Antwerpen, Genk en Kortrijk

Antwerpen, Genk en Kortrijk © VTM


In Antwerpen strijkt Mijn Pop-uprestaurant! voor de tweede keer neer op de Gedempte Zuiderdokken. Het bruisende Antwerpse Zuid telt talloze trendy bars en restaurants, waaronder Divin, het restaurant van jurylid Sepideh Sedaghatnia.

Een atypische, hippe locatie als de Zuiderdokken zal de inspiratie van de kandidaten enkel ten goede komen,” zegt burgemeester Bart De Wever.

In Genk krijgen twee duo’s een plaats op een unieke, historische locatie: C-mine, de creatieve hotspot van Genk, op de grondvesten van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag. Het industriële erfgoed is prachtig gerenoveerd en aangevuld met enkele nieuwe gebouwen.

Wim Dries, burgemeester van Genk: “We zijn vereerd om Mijn Pop-uprestaurant! in Genk te hebben en wensen de beide koppels die hier een restaurant zullen uitbaten alvast alle succes toe!”

Kortrijk is voor de tweede keer gaststad voor Mijn Pop-uprestaurant en zal de duo’s ontvangen op het vernieuwde Stationsplein. De Kortrijkzanen zijn alvast heel benieuwd naar welke culinaire hoogstandjes er weldra te ontdekken zullen zijn. De duo’s zullen alles uit de kast moeten halen om de lokale smaakpapillen te verwennen, want Kortrijk telt al heel wat goede restaurantjes.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Ik ben trots dat Mijn Pop-uprestaurant! terug is in onze stad. Dat bewijst dat er schwung zit in Kortrijk. De stadscoalitie wenst hen heel veel succes!

Op deze locaties zullen dus zes duo’s strijden voor de overwinning. Per stad worden er twee restaurants op één plein gebouwd. De deelnemers zullen uit hun pijp moeten komen, want de toegangsdeur en de terrassen van beide restaurants liggen naast elkaar!

Zes duo’s

Zes duo’s © VTM


Even kennismaken met de deelnemers die dit seizoen de uitdaging zullen aangaan!

Zes sprankelende, ambitieuze duo’s wagen zich aan een culinair avontuur met als inzet honderdduizend euro. De koksmessen zijn geslepen, de jury is er klaar voor. Twee zussen, een koppel en een ex-koppel, en een paar beste vrienden en vriendinnen duiken vanaf 1 maart in een onvergetelijk avontuur.

Jan en Nele

Jan en Nele © VTM


Jan en Nele uit Gent vormen samen met hun twee kinderen een hecht gezin. Ze hebben als gerantenkoppel gedurende twee jaar een bed & breakfast uitgebaat in Frankrijk.

Nele heeft ondertussen al meer dan een jaar een eigen winkel in Gent. Jan kookt graag en doet dat nu vooral thuis, maar tijdens vrije uren stond hij zijn schoonmoeder bij in haar horecazaak. Jan en Nele zijn een gepassioneerd koppel met een gezonde ambitie en enorm veel zin voor avontuur. Ze leerden elkaar kennen op de schoolbanken en het vuur is nog steeds niet gedoofd.

Dat vuur willen ze overbrengen in hun pop-uprestaurant. Hun droom: de mensen laten kennismaken met bistronomie en met de overheerlijke gerechten uit grootmoeders keuken.

Chloë en Magali

Chloë en Magali © VTM


De Limburgse Chloé en Magali zijn zussen uit een gezin van zeven kinderen.

Met een Poolse vader en een Italiaanse moeder is gezellig samen tafelen vanzelfsprekend: het gezin spendeert uren en uren in de keuken en aan tafel.

Chloé volgt een koksopleiding en kookt graag voor haar familie en vrienden. Magali is trots op haar oudere zus en heeft geen seconde getwijfeld om mee te stappen in dit avontuur. Chloé en Magali zullen hun gasten verwelkomen in een ‘vurig’ concept. Grillen, roken, barbecue en smoking liggen aan de basis van hun fusionkeuken, waarin gerechten, smaken en kruiden uit de hele wereld geproefd kunnen worden.

Gillian en Caroline

Gillian en Caroline © VTM


Hartsvriendinnen Gillian en Caroline zijn twee ambitieuze vrouwen die kunnen terugvallen op hun ondernemersskills.

De Antwerpse Caroline heeft haar eigen cateringbedrijf en is gebeten door de vegetarische keuken. Ze heeft veel gereisd en laat zich beïnvloeden door verschillende smaken. Gillian, mama van twee jonge kinderen, heeft eveneens een eigen zaak en is aan de slag in de verzekeringswereld.

Gillian en Caroline zijn vastberaden dames die elkaar heel goed weten aan te vullen. Waar Caroline zal zorgen voor creativiteit op het bord, zal Gillian haar organisatietalent benutten. Ze dromen ervan een hippe eettent uit de grond te stampen waar ze hun gasten laten proeven van vegetarische gerechten. Gillian en Caroline willen in hun pop-up ontbijt en lunch serveren in een eigentijds, laagdrempelig kader.

Miette en Willem

Miette en Willem © VTM


Miette en Willem komen uit het Kempense Laakdal. Ze vormden jaren een koppel, maar gaan sinds kort als beste vrienden door het leven.

In de horecazaak waar ze in de zaal werkt, charmeert Miette de gasten met haar betoverende glimlach. Willem studeert elektromechanica en werkt tijdens de weekends in de keuken van datzelfde restaurant. Hij zorgt voor de voorbereidingen, de koude gerechten en desserts die Miette dan met veel plezier serveert aan de gasten.

Dit opgewekte duo wil de zon naar hun pop-upzaak én in hun gerechten brengen. Belgische gerechten in kleine tapasvorm, dat is hun stokpaardje. Miette en Willem gaan voor een pop-up waarin het terrasgevoel van het Zuiden naar binnen wordt gebracht.

Sven en Amanda

Sven en Amanda © VTM


Amanda en Sven, uit respectievelijk Wommelgem en Brasschaat, zijn de allerbeste maatjes. Ze kennen elkaar al jaren en steunen elkaar door dik en dun.

Amanda heeft enorm veel bewondering voor Svens kookkunsten en daagde hem uit om zich in te schrijven voor Mijn Pop-uprestaurant 2016. Sven heeft zijn eigen cateringbedrijf en werkt full time als souschef. Hij is bescheiden en de ambitieuze Amanda geeft hem het duwtje in de rug. Amanda is een pittige dame die goed weet wat ze wil. Een harde werker die momenteel een cursus voor kapster volgt en daarnaast bijklust als hostess.

Amanda en Sven vullen elkaar perfect aan. De naam voor hun Mijn Pop-uprestaurant 2016 was dan ook heel snel gekozen: Kommati, Grieks voor puzzelstuk. In Kammati wil het duo graag een verfijnde, gastronomische keuken brengen, waarbij de klant zelf zijn menu kan samenstellen.

Myrthe en Giordano

Myrthe en Giordano © VTM


Myrthe en Giordano zijn jonge twintigers uit Limburg en twee handen op één buik. Ze gaan voor elkaar door het vuur en zijn beiden gepassioneerd door de horeca.

Genkenaar Giordano kreeg de passie voor koken van zijn Italiaanse mama, die hem al op jonge leeftijd liet roeren in de potten en liet proeven van de verfijnde cucina italiana. De Maasmechelse Myrthe houdt van haar werk achter de bar. Ze volgde verschillende mixology-cursussen en kan shaken als een behendige bartender.

Samen willen ze een leuke zaak uit de grond stampen waarin Myrthe de leiding neemt over de zaal en Giordano stevig de touwtjes in handen houdt in de keuken. Mixology en fusionkeuken moeten hierin centraal staan.

Een nieuw jurylid: ondernemer en foodie Gert Verhulst!

Een nieuw jurylid: ondernemer en foodie Gert Verhulst! © VTM


Juryleden Sergio Herman en Sepideh Sedaghatnia laten hun smaakpapillen ook dit seizoen prikkelen in het derde seizoen van Mijn Pop-uprestaurant!

Het derde seizoen zullen ze bovendien doorbrengen in het gezelschap van een nieuw jurylid: Gert Verhulst, één van Vlaanderens meest succesvolle ondernemers, zal de duo’s samen met hen begeleiden. Gert Verhulst is een vakman met een passie voor de horeca, een foodie die houdt van lekker eten en daarom vijf jaar geleden het kookkanaal Njam! oprichtte.
Net zoals de twee andere juryleden, laat Gert zich vaak leiden door zijn buikgevoel en heeft hij een ontembare ambitie. Iets wat hij ook graag wil terugzien bij de kandidaten en hun concepten. Hij kan als geen ander inzicht krijgen in de noden van de klant en inschatten of een concept zal aanslaan bij het grote publiek.

Met Gert, Sepideh en Sergio zijn de duo’s al zeker van een waardevolle coaching door drie professionals in hun vakgebied.

Gert Verhulst: “Geloof het of niet, maar jurylid worden in Mijn Pop-uprestaurant! is altijd al een droom van mij geweest. Ik ben een grote fan van het programma en heb alle afleveringen van de voorbije twee seizoenen én van Mijn Restaurant! gezien. Al heb ik geen eigen restaurant zoals Sergio en Sepideh, ik ben een echte foodie en weet best een en ander over lekker eten. Als ik een zaak binnenstap, voel ik vrijwel meteen aan of het concept werkt of niet. Dat zal ook mijn aanpak zijn in Mijn Pop-uprestaurant!: mijn buikgevoel laten spreken en de vinger op de wonde leggen. Ik heb er ongelofelijk veel zin in!

Wij hebben er ook zin in!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook