Jezelf belachelijk maken op tv: deze filmpjes tonen hoe het moet!

Jezelf belachelijk maken op tv: deze filmpjes tonen hoe het moet!

You driver, stop machine! En allemoale weg, ok! Wat moet je doen als je een obus ziet liggen in een veld? De Poolse arbeiders in dit filmpje begrijpen logischerwijs geen West-Vlaams. Dan maar een vertaling in het Engels … of toch een poging tot! Dit fragment veroorzaakte bij de Vlaamse tv-kijker een licht gevoel van plaatsvervangende schaamte, maar was vooral lollig om naar te kijken. Wij hebben nog een aantal andere gênante maar vooral grappige tv-momenten op een rijtje gezet.

Jetpack

Jetpack


Een uitstekend transportmiddel, zo’n jetpack. Deze man wil even demonstreren waar hij met z’n zelf ontworpen hebbedingetje toe in staat is. Maar tijdens een live-uitzending loopt niet altijd alles zoals gepland …

Maar Jozef toch!

Maar Jozef toch!


Als we twee kleurrijke figuren uit de docureeks ‘Het leven zoals het is: rijschool’ hebben onthouden zijn het wel Jozef en zijn vader. De jongeling werd door zijn pa geregeld flink de levieten gelezen. Zet uwe clignoteur aan! Richting Antwerpen he Jozef! Voorzichtig nondedomme, wat doet ge toch allemaal? Heden ten dage is hij ongetwijfeld een schitterend chauffeur.

Niet zo toonvast

Niet zo toonvast


De juryleden van de Amerikaanse ‘The Voice’ hadden beter twee keer nagedacht voor ze Carl Lewis lieten zingen in een tjokvol stadion.

Haantje de voorste

Haantje de voorste


Deze Australische reporter mocht de letterlijke betekenis van ‘haantjesgedrag’ aan den lijve ondervinden.

Welkom in Thailand

Welkom in Thailand


Na een lange vliegreis verliest zelfs zangeres Björk haar IJslandse koelheid. Ze werkt haar frustratie uit op een Thaise journaliste. Die had haar naar eigen zeggen enkel ‘Welkom in Thailand’ toegeroepen, maar Björk beweerde achteraf dat de vrouw haar al een tijdje lastigviel.

Ladderzat

Ladderzat


‘Het leven zoals het is: politie’ was een gedenkwaardig programma op het eerste net van de openbare omroep. Menigeen herinnert zich wellicht nog deze lichtjes aangeschoten heer die zijn roes lag uit te slapen in zijn voertuig. Maar de arm der wet moest hoognodig komen storen!

Hongarije

Hongarije


Niet elk mens kan een wandelende atlas zijn. Maar enige aardrijkskundige basiskennis komt toch van pas, zeker wanneer je het in een spelprogramma moet opnemen tegen jongelui uit de basisschool.

Jammer, da’s fout

Jammer, da’s fout


Waar is de tijd dat er nog belspelletjes werden uitgezonden op tv! Mensen schaamteloos live op tv bedriegen kon toen nog, al interesseerde winnen deze deelnemer wellicht niet toen hij het woord probeerde te raden.

Blokken

Blokken


In het programma ‘Beste Kijkers’ op vtm werd de Ben Crabbéker in het leven geroepen. Die prijs bekroont de tapper van de flauwste mop. Maar Bens kandidaten in ‘Blokken’ kunnen er ook wat van. Of was dit gemeend?

Oeps … vergist

Oeps … vergist


De RTBF-reporter van dienst ziet Philippe Gilbert als eerste over de streep rijden in Madrid en is euforisch. Alleen heeft hij zich vergist: het is Tom Boonen die wint.

Mo(t)to

Mo(t)to


De vraag verkeerd begrijpen, het overkomt iedereen wel eens!

Frenglish

Frenglish


Op sommige andere plaatsen is het handig om je verstaanbaar te kunnen maken in het Engels - ook wanneer je uit Frankrijk komt. President Hollande demonstreert even hoe het moet!

Symbolisch

Symbolisch


Een Nederlandse correspondent verliest even zijn geduld nadat het nieuwsanker van dienst een lichtjes overbodige vraag stelt.

Iets te veel inkijk

Iets te veel inkijk


Deze aflevering van ‘Blind Date’ zouden de kijkers zich nog lang heugen. En wel om de vestimentaire uitschuiver van kandidate c.

Geef ze er maar eens goed van langs

Geef ze er maar eens goed van langs


Lol met belspelletjes, deel 2: de ongezouten mening van sommige deelnemers hakt er flink in bij de presentatoren, maar dat mogen ze niet laten zien.

Toch niet zo dood

Toch niet zo dood

Happy Valley is een niet onaardige misdaadserie waarvan het tweede seizoen nu loopt op BBC 2. Er werd wel een vervelend foutje gemaakt: enkele kijkers merkten op dat een lijk in het mortuarium met de ogen knipperde.

Maand

Maand


De quizmaster stelt hier de vraag ‘In welke maand begin je te zien dat een vrouw zwanger is?’ en het antwoord van de kandidate is hilarisch genoeg ‘september’.

Herman en de voorbehoedsmiddelen

Herman en de voorbehoedsmiddelen


Dit optreden van Herman De Croo in ‘De Slimste Mens’ is er eentje om in te lijsten.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook