5 redenen om The Hunger Games: Mocking Jay - Part 2 te bekijken op Proximus TV

The Hunger Games: Mocking Jay - Part 2: binnenkort te bekijken op Proximus TV

The Hunger Games: Mocking Jay - Part 2: binnenkort te bekijken op Proximus TV

Het is oorlog in Panem en Katniss maakt zich op voor de finale confrontatie met President Snow. Samen met haar trouwste vrienden, waaronder Gale, Finnick en Peeta en een team uit District 13 beslist ze haar leven te riskeren om de dictator uit te schakelen. Snow heeft ondertussen maar één doel voor ogen: Katniss vernietigen. De dodelijke valstrikken, vijanden en morele keuzes die haar wachten zijn erger dan alles wat ze ooit tegenkwam in de arena. Wij vertellen je waarom je deze film zeker moet bekijken!

The Hunger Games: Mocking Jay - Part 2 bekijk je met de Movies & Series Pass op Proximus TV

Getrouwe verfilming

Getrouwe verfilming

The Hunger Games is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Suzanne Collins. De personages worden aardig tot leven gebracht en de films zijn een getrouwe weergave geworden van wat zich in de boeken afspeelt.

Acteurs

Acteurs

Jennifer Lawrence is een van de meest succesvolle actrices van haar generatie en zet net als in de vorige delen een doorleefde Katniss neer, maar ook de 80-jarige Donald Sutherland levert een schitterende prestatie af als de doortrapte dictator Snow. Damesidool Liam Hemsworth (die we kennen van Buren en The Expendables 2) is er weer bij als Gale Hawthorne. Kiest Katniss uiteindelijk voor hem of voor Peeta (een rol van Josh Hutcherson)?

Duister

Duister

In ‘The Hunger Games: Mockingjay Part 2’ zien we uitgebreid de nasleep van het strijdgewoel en de gevolgen van de schimmige machtspolitiek. Dat zorgt voor een donkerder sfeertje. Het is dus niet allemaal spektakel en overwinningsroes en het siert de makers dat ze voor die verfrissende invalshoek durven kiezen. Het behandelen van grote en serieuzere thema’s zorgt ervoor dat de franchise het young aldultgenre ontgroeid is.

Spanning en intriges

Spanning en intriges

Katniss krijgt het gezelschap van Peeta, maar die werd gehersenspoeld door Snow en is dus absoluut niet te vertrouwen. De jongedame onderneemt een levensgevaarlijke tocht die schitterend in beeld werd gebracht en bijwijlen bloedstollend spannend is. Dat maakt dat het laatste deel van de Hunger Games-saga erop zit voor je er erg in hebt.

Sfeer

Sfeer

Ook de omgeving waar zich alles afspeelt is een belangrijk element in deze film. Die oogt indrukwekkend en het strijdtoneel komt op het scherm goed tot zijn recht.

The Hunger Games: Mocking Jay - Part 2 bekijk je met de Movies & Series Pass op Proximus TV
 
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook